Reklam

Silifke'de Çağla Festivali

Silifke Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Çağla Festivali ve Kültür Şenlikleri Işıklı Mahallesi’nde gerçekleştirildi. En iyi çağla yarışmasının da yapıldığı şenlikte vatandaşlar Ayşe Dinçer konseriyle doyasıya eğlendiler..

Silifke'de Çağla Festivali
Editör: Karamanca
20 Mart 2017 - 07:19




Silifke Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Çağla Festivali ve Kültür Şenlikleri Işıklı Mahallesi’nde gerçekleştirildi. En iyi çağla yarışmasının da yapıldığı şenlikte vatandaşlar Ayşe Dinçer konseriyle doyasıya eğlendiler.
Işıklı-Yeşilovacık-Hırmanlı ve Akdere mahallelerinin katılımıyla Işıklı Mahallesi Köyünbucağı mevkisinde gerçekleştirilen şenliğe CHP Mersin eski Milletvekili Ali Rıza Öztürk, CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ve eşi Pakize Turgut, Dr. Ali Su, Işıklı ve Çevre Mahalleleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Zafer Can, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan şenlikte Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut bir konuşma yaptı.

“Çağla festivalimizi gelenekselleştirmeyi düşünüyoruz”
Yörenin tanıtımını ve kültürünü gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan festivali gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Barışın ve özgürlüğün kenti Silifke’mizin bu güzel coğrafyasında 2. Çağla Festivalini gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Çağla Festivalimizin artık gelenekselleşmesini istiyoruz. Bu coşkulu ve sevinçli kalabalığı daha büyük festivallerde görmek istiyoruz. Böyle birlikteliklerimiz sayesinde yöremizi, tarım ürünlerimizi, doğal güzelliklerimizi, kültürümüzü ve sosyal yaşantımızı tüm dünyaya tanıtma imkanı buluyoruz. Bizim olan değerlerimiz nasıl bize sapasağlam geldiyse, bize düşen de bu değerlerimize sahip çıkıp, eksiltmeden, bilakis üzerine daha fazlasını koyarak geleceğe aktarmaktır. İlçemizin sosyal ve kültürel bakımdan gelişmesi, vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin yükselmesi, kısacası ‘merkez ve kırsalıyla daha yaşanılabilir bir Silifke’nin gerçekleşmesi’ hep hayalimiz, önceliğimiz ve hedefimiz olmuştur. İnşallah hep birlikte çabalarımızla festivalimizi hak ettiği noktaya getirebiliriz. Çağla Festivali ve Kültür Şenliklerimizin düzenlenmesinde emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Festivalimizin ikincisini gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduk”
Çağla Festivalinin ikincisini gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Işıklı ve Çevre Köyleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Zafer Can, “Işıklı yöremiz Türkiye ve dünyaya ismini çağla meyvesiyle duyurmuştur. Geçen yıl ilkini bu yılda ikincisini düzenliyoruz. Bu yıl daha coşkulu ve kalabalık bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Bu demek oluyor ki halkımız ve her kesimden vatandaşımız Işıklı Mahallesini ve çevre mahallelerimizi tanıyor, biliyor ve görüyor. Bu bölge Akdere’siyle, Yeşilovacık, Hırmanlı ve Işıklı mahalleleriyle ilçemizin en önemli köyleri arasında yer almaktadır. Çağla meyvesi de en önemli geçim kaynaklarımız arasındadır. Yöremizi, tarım ürünlerimizi ve köyümüzün bütün güzelliklerini böyle şenliklerde tanıtmaya gayret göstereceğiz. Derneğimiz ve yöremiz insanlarıyla birlikte böylesi bir başarıya imza atan belediyemize ve başkanımız Dr. Mustafa Turgut’a çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
CHP Mersin Eski Milletvekili Ali Rıza Öztürk ve Dr. Ali Su’da Çağla festivalini hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, böyle bir etkinliğin gerçekleşmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti.

Ankaralı Ayşe konser verdi
Çağla yarışması, tiyatro gösterileri, Aşuk Maşuk ve Fasıl grubu gibi etkinliklerin yer aldığı Çağla Festivali’nde Ankaralı Ayşe Dinçer, sesi ve oyunlarıyla kalabalığı coşturdu. Ankaralı Ayşe, seslendirdiği hareketli şarkılarla konseri izlemeye gelenleri hem oynattı hem eğlendirdi. Yediden yetmişe yaklaşık 10 bin kişinin izlediği konserde Ayşe Dinçer ayağına lastik pabuç ve üzerine şalvar giyerek, coşkulu bir dans gösterisi yaptı. Yaklaşık 2 saat süren konser sonunda Ankaralı Ayşe’ye Çağla Festivali anısına çiçek takdim edildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum