Kızılderililerin mini konseri Romanları kızdırdı

Kızılderili bir grubun Tekirdağ sokaklarında çaldıkları yöresel müzikleri ve oyunları, Romanları kızdırdı. Bunu gören Roman bir vatandaş ‘Mesleğimizi elimizden alıyorlar’ diyerek tepki gösterdi..

Kızılderililerin mini konseri Romanları kızdırdı
Editör: Karamanca
18 Mart 2017 - 06:16




Kızılderili bir grubun Tekirdağ sokaklarında çaldıkları yöresel müzikleri ve oyunları, Romanları kızdırdı. Bunu gören Roman bir vatandaş ‘Mesleğimizi elimizden alıyorlar’ diyerek tepki gösterdi.
Çeşitli davetler için Türkiye’ye gelen ve belirli güzergahlarla gezilerine devam eden Kızılderililer, Tekirdağ’da mini bir konser düzenledi. Güney Amerika ülkelerinden gelen 4 kişilik İnka Solo adında Kızılderili grup, kentin merkez ilçesi Süleymanpaşa’da bulunan Tuğlalı Parkta Kızılderili kıyafetleri ve yöresel çalgı aletleriyle gösteri düzenledi. Kısa süre içerisinde çok sayıda vatandaşın dikkatlerini üzerine çekmeyi başardı.
İnka Solo grubunu dinleyen vatandaşlar ise daha önce bunları sadece televizyondan gördüklerini ifade ederek, “İlgimizi çekti" dediler.
Tekirdağ’da klarnetçi olduğunu ifade eden Roman bir vatandaş, “Tekirdağlılar bize sahip çıkmıyor. Nereden geldiyse bunlara sahip çıkıyorlar. Resmen bizim mesleğimizi aldılar. Ayıp ayıp, sayın Tekirdağlılar bize sahip çıkın” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum