ADD'den Rize Belediyesine tepki

Atatürk Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi Rize’deki Valilik bahçesinde bulunan Atatürk heykelinin kaldırılmasına tepki gösterdi.

ADD'den Rize Belediyesine tepki
Editör: Karamanca
26 Aralık 2016 - 11:52




Atatürk Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi Rize’deki Valilik bahçesinde bulunan Atatürk heykelinin kaldırılmasına tepki gösterdi
Atatürk Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi Rize’deki Valilik bahçesinde bulunan Atatürk heykelinin kaldırılmasına tepki göstererek Rize Belediyesini uyardı. Madenci Anıtında toplanan dernek üyeleri adına konuşma yapan ADD Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Coşkun, Atatürk’ün kurucu değerlerini hedef alan girişimlerini sonlandırmaya çağırdıklarını belirterek, “Rize Belediyesini uyarıyoruz. Bu hadsizliğe derhal son verin” dedi.
Rize’de Valilik bahçesindeki “Atatürk ve Gençlik” Anıtı’nın kaldırılmasının ardından, şimdi de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Heykeli hedef alındığını ifade eden Coşkun, “Rize’nin AK Partili belediyesi, askerimiz ve polisimiz gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında teröre karşı mücadele ederken, son derece pervasızca bir uygulamaya imza atarak, ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelini bulunduğu yerden kaldırdı. Milli birliğe, ulusal bütünlüğe, tarih bilincine, vefa duygusuna bundan daha büyük zarar verilemezdi. Böylece, 15 Temmuz FETÖ kalkışmasının ardından iktidar tarafından dillendirilen birlik ruhunun “sözde”liğini, Rize Belediye başkanı ispatlamıştır. Rize Belediyesi’nin bu eylemi insan aklının almayacağı bir eylemdir. Adeta, Türk Ulusunun Atatürk’ün öncülüğünde gerçekleştirdiği kurtuluş ve kuruluş mücadelesinden rövanş alınmak istenmektedir. Kaldı ki bu olay, Rize’de Atatürk ve Cumhuriyet değerlerini hedef alan ilk olay değildir. Daha önce de, Valilik bahçesindeki “Atatürk ve Gençlik” Anıtı, Rize Devlet Hastanesi’ne otopark yapımı gerekçesiyle kaldırılmış, inşaat yıllar önce bittiği halde anıt yerine koyulmamıştır” şeklinde konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum