Karaman'da Bir Telefonla Kuzu Pirzola

Kızarmış pilice zorlu bir rakip olan kızarmış kuzu pirzolayı Karaman’a getiren...

Karaman'da Bir Telefonla Kuzu Pirzola
Editör: Karamanca
20 Ekim 2016 - 14:24




Hiç şüphesiz et denince ilk akla o gelir!

Kuzu’nun kaburga kısmına bitişik olarak kesilen, dinlendirme veya soslama işlemi istemeyen, Kokusu, lezzeti ve ateşin üstünde şırıl şırıl terlemesinin ardından, masada ilk kimin önüne koyulacağı bile kıskanılan bir yiyecek? Hastası, Müptelası, bağımlısı veya şakası bir yana kuzu pirzoladan bahsediyoruz…

Yemek konusunda manzara ve ortamın ön plana çıktığı yaz günleri, beraberinde mangal ateşinden sofraya inen lezzetleri de götürüyor. Veya şimdiye kadar götürüyordu diyelim! Karaman’da vatandaşların sıklıkla tercih ettiği ve bazen Sertavul’a giderek, bazen de kendi pişirimi ile tükettiği kuzu pirzola, damaklardaki lezzet tahtını kış aylarında da korumaya hazırlanıyor. Bir firmanın başlattığı ‘kızarmış kuzu pirzola’ satışa çıkmadan gelen siparişlerle tükeniyor.

Kızarmış pilice zorlu bir rakip olan kızarmış kuzu pirzolayı Karaman’a getiren Recep Lale, ‘’Yerinde bir çalışma başlattık ve bu vatandaşlar tarafından yüksek oranda karşılık buldu’’ dedi. Satışlardan memnun olduklarının altını çizen Aktekke Gıda yetkilisi Recep Lale, ‘’Karamanlının sevdiği bir lezzet olan kuzu pirzolayı, uzak mesafe kat ederek ve fahiş fiyatlar ödeyerek yenilen bir yiyecek olmaktan çıkardık. Haftanın her günü ulaşılabilir, alınabilir, görülebilir bir duruma yani çarşının merkezine getirdik.

İşyerimizde seri satış olduğundan günlük kesim taze ürünler kullanıyoruz. Ayrıca bütün ürünlerimiz gerekli kontrolleri yapılmış ve standartlara uygun durumdadır. Kızarmış pilicin aksine kuzu pirzolayı talebe göre hazırlıyoruz. Müşterimiz bizi arayarak kaç kilo istiyorsa siparişini veriyor, anlaşılan saatte pişmiş olarak teslim ediyoruz. Bu pişirim ve satış yöntemi et, kömür, mangal, mesafe gibi durumların kalktığı da düşünüldüğünde vatandaşımız açısından daha az maliyet oluşturuyor. Ayrıca bu lezzeti yılın her ayında bulmalarına imkân sağlıyor’’ şeklinde konuştu.

Denemek veya yerinde incelemek için İmaret Mah. Atatürk Bulvarı No 16’daki Aktekke Gıda’ya uğrayabilir, 0338 213 24 00 numaralı hattan iletişime geçebilirsiniz.

kuzu pirzola

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum