Bisküvi Fabrikasının Açıklamasına Cevabımızdır

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız ‘Karaman Organize Sanayi’de PKK Tehlikesi’ başlıklı haberimize karşın

Bisküvi Fabrikasının Açıklamasına Cevabımızdır
Editör: Karamanca
28 Mayıs 2016 - 17:40




Geçtiğimiz günlerde yaptığımız ‘Karaman Organize Sanayi’de PKK Tehlikesi’ başlıklı haberimize karşın Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir fabrikadan yapılan açıklamada ‘’Halkımızı kışkırtarak algı oluşturmaya çalışan ve hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan kişileri ise kamuoyu takdirine bırakıyoruz ve yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı bildiriyoruz.’’ Şeklindeki beyanlar üzerine haber sitemizin kamuoyuna açıklamasıdır.

Niye haber yaptınız?

Karaman gıda sektöründe örgütlenen bir sendika yetkilisinin haberde kullandığımız görseli ve o fabrikadaki üyelerinin beyanlarını kaynak göstererek bölücü örgüt sempatizanları tarafından gerek sosyal medya üzerinden gerekse çalışma alanında propaganda yapıldığı bilgisi üzerine haber sitemiz araştırma yaparak malum haberi kamuoyu ile paylaşmıştır.

Senin algın, benim algım

Nitekim fabrikanın, haberde bahsedilen ve yaptığı fiil sosyal medya görseli ile desteklenen çalışanı hakkında ‘işten çıkarıldığı veya yetkili mercilere iletildiği’ yönünde bir beyanın bulunmadığı kamuoyu açıklaması garabetten öte bir durum değildir. Ayrıca fabrika tarafından haberimize isnat edilen ‘kışkırtma ve algı’ gibi sözlerin emniyet müdürlüğündeki sorgumuzda bize dayatılmaya çalışılanlarla aynı olması fabrikanın açıklamasındaki ‘’Güvenlik güçlerimizle işbirliği içinde çalışıyoruz’’ sözünün oldukça manidar olduğunu hatırlattı. (Haberimizin ardından Karaman Emniyet Müdürlüğü’nde geçirdiğimiz 4 saati ayrıca kamuoyu ile paylaşacağız)

İş kanunu tam bizlik!

Arzu edilseydi haber yayına verilmeden klişeleşen ve tasvip etmediğimiz o basit habercilik anlayışı ile eldeki bilgi ve dokümanın sırtından maddi kazanım sağlanabilirdi. Oysa haber sitemiz, Devletin ve Milletin Al-i menfaatlerini şahsi menfaatlerinden üstün gören bir anlayışla faaliyet göstermektedir. Bu vesile ile hangi amaca hizmet ettiğimiz konusu sanırız ki netlik kazanmıştır. Bir fabrikanın her yaptığının iş kanununda bir dayanağı olabilir. Ama o fabrikanın ekmeğini yediği suyunu içtiği Millet vicdanında da yer bulması gerekmez mi?

Ne kışkırıyon he?

Binlerce Karamanlının gerek sosyal medya gerekse diğer iletişim alanlarından haberimizi sahiplenmesi bu alanda çok ciddi bir sıkıntının olduğunun açıkça bir delili değil midir? Sıkıntının giderildiği veya en azından giderilmesi adına çalışmaların başlatıldığı yönünde açıklama yapılsa daha samimi olabilirdi.

Yurdun dört bir yanında devam eden paralel yapı operasyonlarında, kurban bağışı dahil bütün yardımlar ‘Örgüte Finans Sağlıyorlar’ iddiası ile gözden geçirilip yardımda bulunanların ifadelerine müracaat edilmiyor mu? Elbette edilmeli, ortada bir örgüt varsa ve birileri maddi kaynak sağlıyorsa incelenmeli! Sanırım bunu hepimiz kabul ediyoruz?

Peki, ‘’Canım size feda olsun’’ diyerek PKK sempatizanlığı yapan birinin Karaman’da kendisine maddi kaynak, finans, iş, aş bulduğunu haber yapmanın neresi yanlış? Neresi kışkırtma? Neresi Algı? Bu sebepten yargılanacaksak! Eyvallah hazırız...

E canım sende haber yapmadan bir söyleseydin!

Haberciyiz, ağa babaların sekreteri değil! Vazifemiz yazmak, duyurmak. Biz yazmasak halen Devlet hastanesinde çalışıyordu birisi! Biz yazmasak dövüyorlardı gariban köylümü. Yazmalıyız, yazacağız…

 

Kamuoyuna Sevgi Saygılarımla
Hasan Hüseyin Deniz

www.karamanca.net

YORUMLAR

  • 0 Yorum