Karaman Organize Sanayi'de PKK Tehlikesi

Yurdun doğu kesimlerde devam eden çatışmalar ve önüne geçilemeyen

Karaman Organize Sanayi'de PKK Tehlikesi
Editör: Karamanca
26 Mayıs 2016 - 12:15




 

Yurdun doğu kesimlerde devam eden çatışmalar ve önüne geçilemeyen batıya göç tüm şehirleri olduğu gibi Karaman’ı da olumsuz etkiledi.

Doğu illerinden gelen mağdur vatandaşların giderek çoğaldığı Karaman’da en büyük sıkıntı istihdam alanında yaşanmaya başladı. Karaman Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren çoğu firma göç yoluyla ilimize gelmiş vatandaşları çalıştırmaya başladı. Çalışmanın yanı sıra barınma ihtiyacını da fabrikada karşılayan bu işçilerin ne kadar hijyenik ortam üretim yapabilecekleri ayrı bir tartışma konusu olurken, her geçen gün ortaya çıkan olaylar da başlı başına bir sorun.

Son olarak bir fabrikada PKK sempatizanlarının Karaman’ın dağ köylerinden çalışmaya gelen bir bayan işçiyi dövdüğü iddia edildi. Öte yandan göçle gelen işçiler arasında PKK propagandası yapanlar giderek artıyor. Son günlerde Üniversitede yaşanan olayların ardından Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalardan da bölücülük sesleri çıkmaya başladı. Önlem alınmadığı takdirde Karaman tarihinde hiç karşılaşmadığı bir manzara ile karşı karşıya gelebilir.

Karaman’daki yetkililerin bu konuda sert önlemler alması şehrin menfaati icabı değil midir? Bu fotoğraftaki şahıs sadece bir örnek, nicelerini bulmak, ulaşmak mümkün. Hele ki emniyet birimleri için bu zor olmasa gerek.

Kınama

Karaman’da bir fabrika çalışanının sosyal medya üzerinden bölücülük propagandası yaptığına şahit olan Tek Gıda İş sendikası Karaman Konya Bölge temsilcisi Orhan Soydan, ‘’5 Kuruş fazla kazanacağım diye fabrikasında bu insanları çalıştıran Bisküvi Fabrikası Seni Kınıyorum’’ diyerek tepki gösterdi. Fabrika işçisi tarafından bölücülük propagandası yapılan videoya not olarak, ‘’Canım size feda olsun, Her Beji Kurdu Kürdistan’’ notu iliştirilmiş.

osb

 

orhan soydan

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum