Gülnar'da Çakşır Balı Ve Yörük Festivali

Mersin’in Gülnar ilçesinde Çakşır Balı ve Yörük Festivali düzenlendi..

Gülnar'da Çakşır Balı Ve Yörük Festivali
Editör: Karamanca
04 Mayıs 2016 - 07:45




Mersin’in Gülnar ilçesinde Çakşır Balı ve Yörük Festivali düzenlendi.
Köseçobanlı’da yapılan etkinliğe köylüler yoğun ilgi gösterdi. Katılımcılara kurulan Yörük çadırlarında sıkma ve Yörük ayranının yanı sıra meşhur çakşır balı ve erik ikram edildi.
Bu yıl ilki yapılan Çakşır Balı ve Yörük Festivali’ne katılarak destek veren Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’a hizmetlerinden ve katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. Törende konuşan Turgut, “Bu yıl ilki gerçekleştirilen Çakşır Balı ve Yörük Festivaline katılmaktan büyük mutluluk duydum. Mahalle sakinlerimizin maddi ve manevi destekleriyle, bizlerinde imkanlarımız ölçüsünde katkı sağladığı festivalde Gülnarlı, Köseçobanlı ve Ilısu’lu kardeşlerimizle bir araya geldik. Bu tür etkinlikler insanlarımızı ve yöre halkını bir araya getirerek kaynaşmaya ve dayanışmaya vesile olmaktadır. Ayrıca bu festivaller yöremizi ve yöremizde yetişen ürünlerimizin tanıtılması, yine yörük kültürünün yaşatılması açısından güzel bir etkinliktir. Festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ederim” dedi.
Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’un konuşmasının ardından Silifke Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösteri sunarak, davetlileri yöresel halk oyunlarıyla coşturdu. Ardından Silifke Belediyesi Ekiplerince Aşuk ve Maşuk oyunu sergilenerek, kurulan Yörük çadırında sıkma börek ikramı yapıldı.
Gülnar Köseçobanlı Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Gerleğiz ise festivalde yaptığı konuşmada, “Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Çakşır Balı ve Yörük Festivaline mahalle sakinlerimiz maddi ve manevi destek verdiler. Amacımız dışarıda yaşayan Köseçobanlı ve Ilısu’lu kardeşlerimizi bir arada buluşturmaktı. Gördüğünüz gibi bunu gerçekleştirdik. Bununla beraber yöremizde arıcılık hızla yaygınlaşıyor. Yöremizde çakşır otu halk dili ile çavşır otu çok. Çakşır otunun sağlık açısından çok faydası var. Bu nedenle balımız çok kaliteli. Balımızın hak ettiği değerde satılması için tanıtımını yaptık. Bu festivalimizi geleneksel hale getirmek istiyoruz” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum