21. Uluslararası Zoom Haber Görüntüleri Yarışması Ön Eleme Toplantısı Bartın'da Yapıldı

Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından düzenlenen 21

21. Uluslararası Zoom Haber Görüntüleri Yarışması Ön Eleme Toplantısı Bartın'da Yapıldı
Editör: Karamanca
08 Şubat 2016 - 10:00




Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından düzenlenen 21. Uluslararası Zoom Haber Görüntüleri Yarışmasının ön elemesi Bartın’ın Amasra ilçesinde yapıldı.
Türkiye Haber Kameramanları tarafından Bartın Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde Bartın’da gerçekleştirilen, Türkiye ve dünya gündemine damgasını vuran, 2015 yılına ait 5 ülkeden 93 haber görüntüsünün yarıştığı yarışmada, ön eleme yapıldı. Yaklaşık 10 saat süren değerlendirme toplantısı sonucunda, ön jüri heyeti yılın haber görüntüsü, serbest haber ve en iyi özel haber kategorisi dallarında 13 haber görüntüsünü finale kalmaya değer buldu. Ön jüri heyeti, en iyi röportaj ve en iyi spor haberi dallarında ise dereceye girenleri belirledi.
Finale kalmayı hak eden haber görüntülerinin oylaması, ulusal ve uluslararası medya çalışanlarının mail adreslerine gönderilecek şifre ile www.zoomoylama.com adresi üzerinden 15 Şubat 2016 tarihinde başlayacak.
Finale kalan haber görüntüleri şöyle: "Mameki, Düşürülen Rus Uçağı, Tahir Elçi Olayı, Filistinli Kızın Direnişi, Barış Karanfillerine Atılan Tekme."
En İyi Özel Haber görüntüleri ise şu şekilde: Umudun Çocuk Yolculuğu, Koyunlara ABS, Deaş Teröründen Kaçış, Çığlık, Serbest Kategori, Demir Yolu, Basın Susturulamaz, Merkel, Dede
Röportaj Haber ve Spor Haber Kategorisinde de Kağıtçı, Türk Yıldızı, Correspondet, Şampiyonluk kutlaması ve Yarışta yenilen oyuncu rumuzlu haber görüntülerini ödüle değer buldu.
21. Uluslararası Zoom Haber Görüntüleri yarışması ön eleme jüri heyeti şu isimlerden oluştu: Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, NTV Program Sunucusu Oğuz Haksever, Türkiye Haber Kameramanları Derneği Onursal Başkanı Talay Ulusu, Program Yapımcısı Ertürk Yöndem, KameramanRessam Yalçın Gökçebay, Bartın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Güngör Yavuzarslan, Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel, Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkan Yardımcısı Ümit Yalman, Türkiye Haber Kameramanları Derneği İstanbul Temsilcisi Tuncay Altun AA Görüntülü Haber Müdür Yardımcısı Mehmet Rıza Marufoğlu, TRT Haber Dairesi İlhan Atasoy, Yapımcı Ferhat Yalçıner Yapımcı Himmet Polatel, Kanal 24 Kameramanı Yıldıray Çınar, NTV Ankara Şef Kameraman Murat Akar, Kanal A Sunucusu Mustafa Ustanın, Kanal D Muhabiri Özay Erat, Kanal D İstanbul Şef Kameraman İsmail Özmeral, NTV İstanbul Şef Kameramanı Oktay Uçar, ATVA Haber İstanbul Şef Kameraman Çetin Demirer, ATV Muhabiri Özlem Aktay, Habertürk Muhabiri Murat Karataş.
Bartın Valiliği, Bartın Belediye Başkanlığı ve Bartın Ticaret ve Sanayi Odası’nın destek verdiği çalışmada ulusal medyada görev programcı, muhabir, yönetici, kameraman, ajans sorumlusu ve gazeteci meslek örgütü başkan ve yöneticileri, Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Amasra Kaymakamı Kadir Taner Eser, Belediye Başkanı Cemal Akın, Amasra Belediye Başkanı Emin Timur ve Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır ile de bir araya geldi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum