Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığına Karamanlı Bir İsim Atandı

Bazı bakanlıkların yardımcılıklarına atamalar yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığına Karamanlı Bir İsim Atandı
Editör: Karamanca
18 Aralık 2015 - 11:50




Bazı bakanlıkların yardımcılıklarına atamalar yapıldı. Karaman'ın köklü ailelerinden Boynukalın sülalesinden olup yaklaşık 50 yıl önce Karaman'dan göç ederek İstanbul’a yerleşen, Marmara Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapmış merhum Ömer Boynukalın’ın oğlu Abdurrahim Boynukalın, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı oldu. 


Atama kararları, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığına Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcılığına Ali Rıza Alaboyun, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığına Abdurrahim Boynukalın, İçişleri Bakan Yardımcılığına Sebahattin Öztürk, Millî Eğitim Bakan Yardımcılığına Orhan Erdem atandı.
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Selim Bağlı, İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına Selami Altınok atandı.

 

Abdurrahim Boynukalın kimdir?


1987 İstanbul doğumlu olan Abdurrahim Boynukalın, Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yapan Boynukalın, 2010 ile 2013 yılları arasında ise Kırıkkale Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalıştı.


2013 yılında İngiltere'ye giden Boynukalın, Londra Şehir Üniversitesi'nde Medya ve İletişim alanında ikinci yüksek lisansını yaptı.


Üniversite dönemlerinde çeşitli dergilerde araştırma konuları kaleme alan Boynukalın, Araştırma ve Kültür Vakfı ve Milli Türk Talebe Birliği'nde aktif olarak görev yaptı.


Evli olan Boynukalın çok iyi derecede İngilizce ve orta seviyede Almanca biliyor.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum