Mersin'deki Oto Galariceler Sitesi Tartışmaları

Mersin Oto Galericiler Derneği Başkanı Bekir Selvi, Toroslar ilçesinde bulunan oto galericiler sitesinde toplamda 187 adet dükkan bulunduğunu belirterek, "Mersin’de yaklaşık 300 oto galerici ve araç kiralama şirketi varken tek bir oto galericiler sitesi ihtiyacı karşılamaz" dedi

Mersin'deki Oto Galariceler Sitesi Tartışmaları
Editör: Karamanca
22 Ekim 2015 - 12:30




Mersin Oto Galericiler Derneği Başkanı Bekir Selvi, Toroslar ilçesinde bulunan oto galericiler sitesinde toplamda 187 adet dükkan bulunduğunu belirterek, "Mersin’de yaklaşık 300 oto galerici ve araç kiralama şirketi varken tek bir oto galericiler sitesi ihtiyacı karşılamaz" dedi.
İçişleri Bakanlığı kararnamesi dolayısıyla şehir içerisinde bulunan oto galericiler ve araç kiralama şirketleri apartman altlarındaki yerlerini boşaltarak, oto galericiler sitesine taşınmaları hususunda uyarılırken, Mersin Oto Galericiler Derneği yaptığı açıklama ile Mersin’e tek bir oto galericiler sitesinin yeterli olmayacağını bildirdi.
MOGDER Başkanı Bekir Selvi, yıllardan bu yana işleyen bir süreç olduğunu belirterek, "Katıldığımız tüm platformlarda, yaptığımız tüm görüşmelerde mesleği bırakma pahasına da olsa, Toroslar’daki mevcut oto galericiler sitesine taşınmayacağımızı, Mezitli’de, merkezi konumda bir oto galericiler sitesinin yapımı için kooperatif bile kurduğumuzu dile getirmemize rağmen, her ne hikmetse Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Toroslar dayatması ile karşı karşıya kaldık. Bugün öğrendiğimiz kadarıyla Mezitli bölgesinde bulunan araç kiralama şirketlerine de biz oto galerici esnafına yollanan yazılar gönderilerek bulundukları dükkanları boşaltmaları isteniyor" diye konuştu.
MOGDER olarak bu konuyla ilgili cevaplanmasını istedikleri sorular olduğunu ifade eden Selvi, şöyle devam etti; "Eğer Mersin’deki tüm oto galericiler ve araç kiralama şirketleri mevcuttaki oto galericiler sitesine taşınacak ise biz buraya nasıl sığacağız? Sadece Yenişehir bölgesinde 84 araç kiralama şirketi, yine 80 civarında oto galerici esnafı yer alıyor. Toroslar’da bulunan mevcut oto galericiler sitesinde ise 205 adet dükkanın 187 adeti oto galericiler için ayrılmış. Bu dükkanların 130 adetinin de zaten satıldığını biliyoruz. Rakamlar bu şekilde iken yaklaşık 300 esnafın bu oto galericiler sitesine sığması nasıl bekleniyor? Mevcuttaki bu site Mersin’in ihtiyacını karşılamayacak ve yine yeni bir oto galericiler sitesi kurulması gündeme gelecek" şeklinde konuştu.
Oto galerici esnafının artık dayanacak gücünün kalmadığını kaydeden Selvi, "Bizim ekmeğimiz üzerinde oynanan oyunlardan, şirketlerimiz üzerindeki dayatmalardan bıktık. Bize ’mevcut yerlerinizi boşaltın’ diyorlar, biz de ’merkezi konumlu bir yere izin verin, kendi sitemizi kendimiz yapacağız’ diyoruz. Bize ısrarla ’hayır, Toroslar’a taşınacaksınız’ diyorlar. Bu ısrarın sebebini anlamak mümkün değil" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum