Memur-sen, 1 Milyon Üye Hedefi İle Elazığ Buluşması Gerçekleştirdi

MemurSen İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Öncü Medeniyet Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1 Milyon Üye" konulu Türkiye buluşmaları kapsamında Elazığ buluşması gerçekleştirildi

Memur-sen, 1 Milyon Üye Hedefi İle Elazığ Buluşması Gerçekleştirdi
Editör: Karamanca
22 Ekim 2015 - 09:00




MemurSen İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Öncü Medeniyet Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1 Milyon Üye" konulu Türkiye buluşmaları kapsamında Elazığ buluşması gerçekleştirildi.
Kültür Park MamüratÜl Aziz salonunda yapılan toplantıya, MemurSen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya, AK Parti milletvekili Metin Bulut, İl Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, MemurSen Elazığ İl temsilcisi Murat Ergen, bazı kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Kaya, hem Elazığlı hem de MemurSenli olmanın iki anlamlı durum olduğunu belirterek, “Burada bulunmak bir boyutuyla değerli, onurlu ve gururlu bir durumdur. Ne kadar gururlansak haktır, yeridir. Hem kentimizin tarihine hem de bizim milletimizin binler yıllık geçmişimize bizim onların her bir sahnesine karşı vefa duygumuz vardır. Bizim sorumluluğumuz var. MemurSenli olmak böyle bir sorumluluk ve Elazığlı olmakta böyle bir sorumluluktur. İnsan fıkrası unutmaya megadır. Oraya asla bir unutkanlıkla bakmamız gerekir. Biz MemurSenli olduğumuz için o detayı asla unutmamız lazım. 188 kez değil bin 80 kez tekrar edelim. İnsanımızın, neslimizin önüne koyarak o binlerce yıllık tarihi olan sorumluluğumuzu unutmamamız gerekiyor. Biz tarihin bu zamanında aynı sorumlulukla mükellefiz. O bakımdan biz sabah akşam yatamayız. Din Akif derki, ‘Yer, gök uyanıkken uyumak maskaralıktır.’ MemurSenli olmak mademki sorumluluktur, mademki biz öteler ötesine tarihin derinliklerine vefamız varsa biz uyanık olmak zorundayız. Dolayısıyla hem günümüze hem bu günümüze hem de yarınımıza karşı sorumlu olmak zorundayız. Bizim coğrafyamıza da sorumluğumuz vardır. Elazığ’da yaşamak önemli değil, Elazığ’ı sevmekle anlamlıdır. Bu bakımdan Harput’a sadece bedenle değil ruhla bağlanmakta anlamlıdır. Bu büyük milletin 3 coğrafyası vardır. Her MemurSenli kardeşim bu 3 coğrafyaya vefa duygusuyla bağlanmak zorundadır” dedi.

“KARDEŞLİĞİ GÜÇLENDİRİLMEYE ÇALIŞILIYORUZ”
MemurSen olarak kardeşlik ve birlikten yana olduklarına dikkat çeken Kaya, “Biz taraflar değiliz ama tarafız. Neden tarafız, bu ülkede duble yollar yapılıyor, nükleer yatırımlara imza atılıyor, 78 milyonun kardeşliği güçlendirilmeye çalışılıyor, terörün komple ülkeden kazınmasından tarafız. MemurSenli olmak böyle bir şeydir. Bizim üzerimize plan yapanları başlarına geçirmek için güçlü olmak zorundayız. O yüzden MemurSenli kardeşimin merhametinde kuşkumuz yok. Ama bilelim ki bizim üzerimizde hesaplar var. O hesapları bertaraf etmenin yolu da bir milyondan. Bir buçuk MemurSen’den geçiyor. Şimdi biz bu ülkede yaşayan insanlar olarak tarihine, coğrafyasına, insanına mademki sorumluluğumuz var o zaman Türkiye’nin en eğitimli topluluğu MemurSenli kardeşlerim her süreçte sorumluluğumuzun gereğini yapmak zorundayız. Şimdi 213 kazanım aldık. Bu 213 kazanım çok anlamlıdır. Biz bunu siz teşkilat mensuplarımızla kılcal damarlara, üyemize ve çalışanımıza taşıyamazsak, 213 değil 413 olsa bir kıymeti yok. Bu bakımdan sorumluluğumuz büyüktür. Hazırlık sürecini profesyonelce geçirdik. Müzakere sürecini başarılı bir şekilde geçirdik. Şimdi bunun tanıtım boyutu vardı ve yine o tanıtım boyutu sizlerle olacak. İşyeri arkadaşınıza, oda arkadaşınıza, masa arkadaşınıza, kurumdaki tüm arkadaşlarınıza bunu anlatmak bizim üzerimize düşen büyük bir sorumluluktur ve bunun gereğini yapmamız lazımdır” diye konuştu.

“MEMURSEN’İN DAVASI İSLAM DAVASIDIR”
MemurSen Elazığ İl Temsilciliği olarak 12 bin üye ile çalışmalarına devam ettiklerini anlatan İl Temsilcisi Murat Ergen ise, şunları kaydetti:
“MemurSen Genel Merkezimizin de direktifleri doğrultusunda ilimize, ülkemize, coğrafyamıza ve tüm insanlığa faydalı olacak işlerde hep birlikte mücadele ediyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki Peygamberimiz ‘ İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ buyuruyor. Bu anlamda MemurSen’in davası İslam davasıdır. İslam davası bir taraftan bizim MemurSen’imize ciddi bir sadakat yüklemektedir. MemurSen’in sadakati öyle bir sadakat ki Peygamberimize en yakın olan Hz. Ebubekir’in İslam’ın ilk yıllarından ölünceye kadar gösterdiği sadakattir. Yine bütün ahlaki erdemlerin çıktığı tek nokta olan adalet ilkesi de bizim vazgeçilmez prensiplerimizden biridir. Çünkü biz kendi işinde çalışırken kendi mumunu, devlet işinde çalışırken devletin mumunu yakan Hz. Ömer’in adaletini sağlamak için varız. Bizler 28 Şubat MGK’sında boncuk boncuk terlerken küresel iç ve dış güçlerin dayatmaları karşısında inanan insanların sesi olmaya gayret eden o yüce insan rahmetli Erbakan’ın savunmasıyız. Bir dönem bütün dünya liderlerinin karşısında ‘One Minute’ diyerek duruş sergileyen Recep Tayyip Erdoğan’ın duruşuyuz. 28 Şubat hadisesi meydana geldiğinde MemurSen’in yaklaşık 28 bünyesi vardı. O günlerde biz 28 Şubatta dik durduğumuz halde ne yazık ki gereken reaksiyonu gösteremedik. Bugün MemurSen’in 850 bin üyesi var. 1 milyon hedefine sizlerle birlikte ulaşacağımıza ümit ediyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum