Ümit Karataş, Aktif Sağlık-sen Genel Başkan Yardımcısı Oldu

Aktif SağlıkSen Genel Başkan Yardımcısı Ümit Karataş, sendikacılık yaparken üyelerine hizmet götürme ve ülke meselelerinde çözüm ortağı gayesi taşıdıklarını söyledi

Ümit Karataş, Aktif Sağlık-sen Genel Başkan Yardımcısı Oldu
Editör: Karamanca
19 Ekim 2015 - 13:00




Aktif SağlıkSen Genel Başkan Yardımcısı Ümit Karataş, sendikacılık yaparken üyelerine hizmet götürme ve ülke meselelerinde çözüm ortağı gayesi taşıdıklarını söyledi.
Aktif SağlıkSen Elazığ Şube Başkanı Ümit Karataş, genel kurulda yapılan seçimle genel başkan yardımcısı oldu. Sendikacılığı sadece ücret sendikacılığı olarak değil,aynı zamanda etkin hizmet sendikacılığı olarak yaptıklarını vurgulayan Karataş, "Sendikalar üyelerine ve topluma faydalı hizmetler üretme yeridir.Sendikacılık yaparken üyelerimize hizmet götürme, ülke meselelerine çözüm ortağı olma, globalleşen dünyadan uzaklaşmadan kapılarımızı kapatmadan kendi öz değerlerimizi koruyarak yenidünya modelinde yer alma gayesi taşıyoruz. Değişen şartlar içinde üyelerimize çok çeşitli hizmetleri sağlamayı sendikacılığın gereği saymalıyız" dedi.
Aktif SağlıkSen’in hiçbir iktidarın,siyasi partinin,cemaatin arka bahçesi, paydası olmayacağını haykırmış ve sadece sağlık çalışanlarının sesi olarak yoluna devam ettiğini belirten Karataş, "Çünkü, bizler biliyoruz ki, Sendikalar siyasi partilerin,iktidarların ve cemaatlerin kuklası değildir.Kurulduğumuz günden beri bizi hazmedemeyenler,bizim rakip bile görmediğimiz için muhatap almadığımız bazı sözde sendika şarlatanları sesimizi kısmak için basına baskı uygulamak istediler. Hakkımızda aslı astarı olmayan iftiralar attılar,karalama kampanyaları düzenlediler. Sağlık çalışanı üyelerimizi bazı liyakatsiz yöneticiler yoluyla tehdit ve şantaj uygulayarak sindirmeye çalıştılar.Ama ne yazık ki başarılı olamadılar. Bugün bir Elazığlı olarak Ankara’da Elazığ’ı temsil etmenin gururu ve sevincini yaşamaktayım.Bizleri isim benzerliği sebebiyle Paralelci,Cemaat Sendikası olarak karalamaya çalışanlara hep bu iddialarını ispatlamaya çağırdık ve ispatlayamadıkları halde müfteri ilan ettiğimizi beyan ettik" diye konuştu.
Her türlü zorluklara rağmen büyümeye ve güçlenmeye devam edeceklerini de kaydeden Karataş,çalışan üreten hak ettiğini mutlaka alan ve çalışanların gözdesi bir sendika olmaya çalışacaklarını ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum