Chp Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu:

Elazığ’dan 40 yıldır milletvekili çıkaramadıklarını ve kentin bu makus talihini yenmesi gerektiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP’nin mutlaka iktidarın bir parçası olacağını kaydetti

Chp Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu:
Editör: Karamanca
17 Ekim 2015 - 09:25




Elazığ’dan 40 yıldır milletvekili çıkaramadıklarını ve kentin bu makus talihini yenmesi gerektiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP’nin mutlaka iktidarın bir parçası olacağını kaydetti. Tanrıkulu, Suriye sınırında düşürülen insansız hava aracı ile ilgili de Türkiye’nin angajman kurallarını uyguladığını ve ülke sınırlarının güvenli bir şekilde korunması gerektiğini vurguladı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun baş danışmanı ve milletvekili adayı Fatih Gürsul’a seçim çalışmalarında destek vermek amacıyla Elazığ’a geldi. Kent merkezinde esnafları ziyaret eden Tanrıkulu, daha sonra açıklamalarda bulundu. Gürsul’un Elazığ’ın yetiştirdiği iyi bilim insanlarından biri olduğunu belirten Tanrıkulu, “Baskilli bir hemşerimiz, Elazığ’ın bütün sorunlarına vakıf, iyi bir bilim adamı ve genel başkanımızın baş danışmanıdır. Genel başkanımız baş danışmanını Elazığ’a gönderdi” dedi.
Partisinin 40 yıldır Elazığ’dan bir milletvekili bile çıkaramadığına dikkat çeken Tanrıkulu, “Elazığ bu makus talihini yenmek durumundadır. Elazığ, Bingöl, Diyarbakır ve Malatya arasında sıkıştı kaldı. Elazığ bundan 3040 yıl önce gerçekten de doğunun Paris’iydi. Diyarbakır’dan bile insanlar alışveriş için Elazığ’a gelirlerdi. Ben yıllarca avukatlık yaptım. Elazığ’a duruşmalara gelip, giderdim. Alışverişimizi Elazığ’dan yapardık. Diyarbakır gelişti, büyüdü. Yanı başında Malatya gelişti, büyüdü. Son 45 yılda Bingöl gelişti, büyüdü ama Elazığ maalesef hem sanayisi bakımından hem alt yapısı bakımından hem de şehirleşme bakımından çok geri düştü” diye konuştu.

“CHP MUTLAKA İKTİDARIN PARÇASI OLACAK”
CHP’nin seçimler çok iyi hazırlandığını da vurgu yapan Tanrıkulu, “İyi bir seçim bildirgesiyle ortaya çıktı ve bu seçim bildirgesiyle toplumun bütün kesimlerini kucakladı. Bizim vaatlerimize, ekonomik vaatlerimize olmaz diyen 7 Haziran’da kaynağı yok diyen hükümet, 1 Kasım seçimlerinde tümünü kopya etti. Çünkü CHP iktidar adayı bir vesileyle iktidar olacak. Ya iktidar olacak ya büyük ortağı olacak. Mutlaka iktidarın bir parçası olacak. O nedenle de bu iktidar partisinde CHP’nin temsil edilmesi lazımdır” ifadelerini kullandı.
Suriye sınırında düşürülen İnsansız Hava Aracı

YORUMLAR

  • 0 Yorum