Vali Zorluoğlu Palu'yu Ziyaret Etti

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ilçe gezileri kapsamında Palu’ya giderek, inceleme ve denetlemelerde bulundu

Vali Zorluoğlu Palu'yu Ziyaret Etti
Editör: Karamanca
17 Ekim 2015 - 09:00




Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ilçe gezileri kapsamında Palu’ya giderek, inceleme ve denetlemelerde bulundu.
Vali Murat Zorluoğlu, il protokolünden oluşan heyetle birlikte Palu ilçesini ziyaret etti. İlçede Kaymakam Mehmet Öztürk, Belediye Başkanı Sait Dağoğlu, idari ve askeri erkan tarafından karşılanan Zorluoğlu, Kaymakamlıkta brifing aldıktan sonra Palu Belediyesi’ne gitti. Palu Belediye Başkanı Sait Dağoğlu da, Vali Zorluoğlu’na altyapı ve üstyapı faaliyetleri ile tarihi ve kültürel zenginlikleri hakkında bilgi verdi.
Palu’nun tarihi zenginlikleri ile ön plana çıkan bir ilçe olduğunu belirten Vali Zorluoğlu, “İlçe ziyaretlerimiz kapsamında bugünde Palu’dayız. Önce kaymakamlığımızı ziyaret ederek kaymakamımızdan ilçe hakkında bilgiler aldık. Belediye başkanımız da belediyenin çalışmalarını anlattı. Geldiğimiz andan itibaren de Palu’nun misafirperverliği ile kuşatıldık. Palu kelimenin tam anlamıyla kadim bir şehir, çok eski tarihi olan ve Harput’la aynı dönemlerin medeniyetidir diyebiliriz. Bu bakımdan da bizim için ayrı bir önemi ve kıymeti bulunmaktadır. Kaymakamımız tarafından Palu’da bulunan tarihi eserlerin restorasyonu ile ilgili yapılan ve yapılması gereken çalışmalarda bize anlatıldı. Bu eski eserlerin yeniden restore edilerek vatandaşlarımızın ve ziyaretçilerin hizmetine sunulması için çalışmalara destek olacağız. Amacımız restore edilmesi gereken bütün eserlerle alakalı taleplerimizi hazırlayarak kısa zamanda Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kültür Bakanlığı ve ilgili diğer makamlara ulaştırarak gerekli kaynakları temin etmektir. Cimşit Bey Külliyesi ve Ulucami’de Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından önemli işler yapılmış durumdadır. Geri kalan eserlerle alakalı olarak bizde Özel İdare imkanları ile katkıda bulunacağız. Palu’nun Harput ile birlikte önemli bir kültür havzası olma potansiyeli bulunmaktadır. Palu Kalesiyle alakalı olarak ta bir çalışma yapılarak orada bulunan eserler gün yüzüne çıkarılabilir” dedi.
Vali Zorluoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Yavuz Selim İlkokulu’nu ziyaret ederek, öğrencilerle sohbet etti. Palu Taziye Evini giderek iş kazasında hayatını kaybeden bir vatandaşın ailesine taziyede bulunan Zorluoğlu, ardından da İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü, esnafları gezdi.
Palu’da restorasyon çalışmaları devam eden Cimşit Bey Camisi ve Türbesi, Çarşıbaşı Hamamı, Ulucami ile yapımları tamamlanan Tarihi Palu Köprüsü ile Palu Konağı’nı da yerinde inceleyen Zorluoğlu, restorasyonlar hakkında bilgi aldı. Daha sonra Palu Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan bir toplantıda muhtarlar ile bir araya gelen Vali Zorluoğlu, muhtarların sorunlarını dinledi.
Palu’nun altyapı eksiklerini büyük oranda çözmüş olarak bulduğunu ifade eden Vali Zorluoğlu, “2015 yılında İl Özel İdaremiz tarafından köylerimizin yol ve ulaşım hizmetleri için 9 Milyon TL, su ve kanal hizmetleri için ise 2 Milyon Liralık bir kaynak ayrılmış durumdadır. Bütün bunlara bakıldığında 11 Milyon TL sadece İl Özel İdaremizden ayrılmış durumdadır. İnşallah 2016 yılında ayrılan ödenekler daha da artarak Palu’nun kalan sorunları çözüme kavuşturulmuş olur” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum