Uşak Chp'den Şehit Yakınları Ve Gazilere Ziyaret

Türkiye Harp Malülü GazilerŞehit Dul ve Yetimler Derneği Uşak Şubesi’ni ziyaret eden CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, partisinin şehit yakınları ve gazilerin devlet güvencesiyle konut edinmeleri için TBMM’ye kanun teklifi sunduğunu belirtti

Uşak Chp'den Şehit Yakınları Ve Gazilere Ziyaret
Editör: Karamanca
02 Şubat 2016 - 10:00




Türkiye Harp Malülü GazilerŞehit Dul ve Yetimler Derneği Uşak Şubesi’ni ziyaret eden CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, partisinin şehit yakınları ve gazilerin devlet güvencesiyle konut edinmeleri için TBMM’ye kanun teklifi sunduğunu belirtti.
CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe, mahalle ve köy toplantılarının yanı sıra sivil toplum kurumlarını da ziyaret ediyorlar. Sivil toplum kurumu ziyaretleri kapsamında son görüşmeyi Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Uşak Şubesi yöneticileriyle yapan CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, “Bu vatan için canını ortaya koyan her kim olursa olsun, bizim için değerli ve kıymetlidir. İlimizde de şehit ve gazi ailelerimiz var ve yaşadıkları bazı sıkıntıları dinledik. Yerelde ve genelde iktidara geldiğimizde şehit ve gazi yakınlarımıza elimizden ne geliyorsa daha fazlasını yaparak destek vereceğiz” dedi.
Partisinin yaygın bazda da şehit yakınları ve gazilere yönelik kanun teklifleri hazırlayarak TBMM’ye sunduğunu ifade eden Ali Karaoba, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın Toplu Konut Kanunu hakkında verdiği tasarıyı anlattı. Ali Karaoba, “Terör mağduru güvenlik güçleri ve yakınlarının ev sahibi olmasıyla ilgili CHP olarak bir kanun teklifi hazırlandık. Eğer bizim sunduğumuz bu kanun teklifi, TBMM’deki diğer partilerin milletvekilleri tarafından da olur alırsa, TOKİ’nin yaptığı 100 metrekarelik kullanıma hazır bir konutun eş mali değerinin devlet tarafından karşılanacak. Ya da şartlara uygun TOKİ konutu yoksa, mağdurların kendi belirleyecekleri bir evin, bedeline TOKİ konutu kadar mali destek, yine devlet tarafından verilecek. Teklifimiz şu anda TBMM’de gündeme alındı ve önümüzdeki günlerde akıbeti belli olacak. Ülkemiz için canını ortaya koyan şehit ve gazilerimize yönelik böylesine önemli bir destekte, siyasetin bir kenara bırakılması gerektiğini düşünüyor, teklifin kanunlaşmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Öte yandan Ali Karaoba ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Uşak Şubesi Başkanı Nezih Börekçi ve yönetim kurulu üyelerinin talep ve beklentilerini de dinledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum