Türkiye'de 3 şehrin 3 köyüne giriş çıkış yasaklandı

Türkiye'de Koronavirüs şüphesiyle 3 ilin 3 köyü karantina altına alındı. O köylere giriş çıkışlar durduruldu.

Türkiye'de 3 şehrin 3 köyüne giriş çıkış yasaklandı
Editör: Karamanca
29 Mart 2020 - 16:25 - Güncelleme: 29 Mart 2020 - 16:39




Türkiye'de Koronavirüs şüphesiyle 3 ilin 3 köyü karantina altına alındı. Bu kapsamda; Kütahya'nın Yeşildere köyü, Gümüşhane'nin Yukarı Kulaca Köyü ve Çankırı'nın Aliözü Köyü ne giriş çıkışlar yasaklandı.

Kütahya

Kütahya'nın Simav ilçesi Yeşildere köyünde 55 yaşında bir hastanın korona virüs testinin pozitif çıkması üzerine köy karantinaya alındı.

Simav ilçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan 900 nüfuslu 250 haneli Yeşildere köyünde oturan 55 yaşında İbrahim Otman isimli hastanın korona virüs testinin pozitif çıkması üzerine köy karantinaya alındı. Şahsın Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi sürerken, hastayla temas eden 37 kişi de karantinaya alındı.
Kütahya Valiliği konuyla ilgili Simav ilçesine bağlı Yeşildere köyündeki bir vakada korona virüs testinin pozitif çıktığını ve bu nedenle karantina uygulamasının başlatıldığını açıkladı. Açıklamada, "İlimiz Simav ilçesi, Yeşildere köyünde tespit edilen pozitif vaka nedeniyle karantina uygulanmaktadır. Lütfen, evde kalın, bulunduğunuz şehirde, kasabada, köyde kalın. Zorunlu olmadıkça seyahat etmeyin" denildi.

Karantina nedeniyle köye giriş çıkışların kapatıldığı belirtildi.

Gümüşhane

Gümüşhane'nin Şiran ilçesi Yukarı Kulaca köyü Korona virüs tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Gümüşhane Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada "Kocaeli ilinden gelen bir vatandaşımızın Kocaeli ilinde Koronavirüs pozitif bulgusu bulunan bir kişiyle teması tespit edildiğinden Şiran İlçesi Yukarı Kulaca Köyü'nde karantina tedbiri alınmıştır" denildi.

Çankırı

Çankırı'da bir köy, korona virüs şüphesiyle tedbir amacıyla karantina altına alındı.
Çankırı'nın Çerkeş ilçesine bağlı Aliözü köyünde, şehir dışından cenazeye gelen bir kişinin dönüşte yaptırdığı testin pozitif çıkması sonrasında köye giriş ve çıkışlar geçici süreliğine durduruldu. Jandarma ekipleri tarafından giriş ve çıkışlara kapatılan köyde şimdiye dek herhangi bir vakaya rastlanmazken, sağlık ekipleri de köye giderek vatandaşlara gerekli testleri yaptı. Ekipler, köyde olumsuzluk olup olmadığı noktasında teşhislerde bulunmayı sürdürürken, kurallara uyulması gerektiğini belirtti.

karantina altına alınan köyler

yukarı kulaca köyü
harmancık köyü
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum