TÜRKAV Karaman yönetiminden kınama mesajı

Karaman TÜRKAV yönetimi, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın gündeme oturan açıklamalarının..

TÜRKAV Karaman yönetiminden kınama mesajı
Editör: Karamanca
15 Şubat 2020 - 00:21




Karaman TÜRKAV yönetimi, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın gündeme oturan açıklamalarının ardından kınama mesajı yayımladı. Mesajda şu ifadelere yer verildi;

‘’Karaman TÜRKAV yönetimi olarak KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı 1974 Kıbrıs Barış Harekatı ve Barış Pınarı harekatı açıklamalarından dolayı esefle kınıyoruz.

Türk milletinin yavru vatan diye tabir ettiği KKTC Devleti'nin başındaki bir insan, o topraklar için şehit olmuş arkadaşları adına bu açıklamaları yapmaktan utanç duymalıdır. Bizler Türk milletinin asil evlatları olarak Türk cihan hâkimiyeti mefkûresi, İ’lâ-yı Kelimetullah davasını şiar edinmiş asil bir milletiz. Merhum Rauf Denktaş Bunları iyi bilen, kişilikli bir Türk milliyetçisi, Türk lideri idi.

Bu konulardaki hassasiyeti ve duyarlılığı şu ana kadar Mustafa Akıncı’dan göremediğimiz için derhal görevinden istifa etmeli veya el çektirilmelidir. Bizler Türk Milleti olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Vatandaşlarımızın her zaman her şartta arkalarında durmaktayız. Lakin Mustafa Akıncı, gaflet dalalet hatta hıyanet içinde olduğunu gösterir bir durum sergilemektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hem yurtiçinde hem de yurtdışında yapmış olduğu operasyonları desteklemesi beklenirken ayak bağı olmaktadır.

Bu açıklamalarından dolayı Mustafa Akıncı'yı kınıyoruz. En kısa sürede görevinden istifa etmesini bekliyoruz. Hiç kimse Türk milletinin ayranını kabartmaya kalkışmasın. Kalkışanların başına neler geldiğini Tarih kitaplarında herkese öğrettiğimiz de aşikardır’’

 

YORUMLAR

  • 1 Yorum