TIR şoförleri eylem yaptı

Lojistik Kooperatifi üyesi 105 tırcı tırları ile birlikte dijital takograf eylemi yaptı..

TIR şoförleri eylem yaptı
Editör: Karamanca
02 Ocak 2020 - 16:06




Karaman'da Lojistik Kooperatifi üyesi 105 tırcı tırları ile birlikte dijital takograf eylemi yaptı. 105 tırın katıldığı elyemde nakliyeciler dijital takografa hayır dedi.

1 Ocak 2020 itibari ile yürürlüğe giren dijital takograf uygulamasının ardından Karaman'daki nakliyeciler eylem kararı aldı. Karaman Organize Sanayi Bölgesindeki toplanma alanında toplanan 105 nakliyeci araçları ile birlikte çevre yolundan Konya yoluna çıktı. Polis Konya yolunda korna çalarak ilerleyen konvoyun önünü keserek eylemin amacını sordu. Trafiği kapatmayan kamyoncular burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Karaman Lojistik Kooperatifi Başkanı Fatih Doğan 1 Ocak itibari ile yürürlüğe giren dijital takograf uygulamasına hayır dediklerini belirterek; “Bizler bugün nakliyeciler olarak ülke genelinde eylem yapıyoruz ve dijital takografa hayır diyoruz. Bizler devletimizden istiyoruz ki sahipsiz kalmayalım. Bizimlede birileri ilgilensin. Dijital takograf uygulamasında henüz sistem oturmamış, sistem yok ama trafik polisleri bizlere ceza yazıyor. Bugün süre ihlalinden dolayı Karaman girişinde 15 üyemize ceza yazıldı. Bizler dijital takografa hayır diyoruz. Bizler bütün bu yüklerin kamyoncuların üzerine bindirilmesinden usandık. Biz artık bu işi yapamayacak hale geldik. Gerekiyorsa biz bu işleri bırakalım devletimiz daha düzgün ve düzenli yaptırabilirse devletimiz yapsın bizlerde şoför olarak çalışalım. Bizler yediğimiz cezalar yüzünden ehliyetlerimizde puan kalmadı. Türkiye'de şoför bulunamaz hale geldi. Devletimiz önce alt yapıyı yapsın sonra bizden istesin. Bu sisteme UDS, UTS deniyor Ticaret Odasına soruyoruz kimse bu konuyu bilmiyor. Bugünden için yük bildirimi yapılması gerekiyormuş ama sistem yok. Bizlerden 400 lira para alınıyor ama sistem yok deniyor. Devletin derdi eğer sadece kamyonculardan para almaksa yıllık bizlere bir para biçsinler biz onu verelim bizde kurtulalım” dedi.

Başkan Doğan'ın açıklamasının ardından bütün şoförler araçlarına binip korna çalarak Organize Sanayi Bölgesindeki toplanma alanlarına korna çalarak ilerledi.

tır şoförleri

tırcılar eylem

kaptanlar eylem

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum