Terör ve Güvenlik Uzmanı Güven, harekâtın 4 gününü değerlendirdi

Türk Silahlı Kuvvetleri ile Suriye Milli Ordusu tarafından Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı..

Terör ve Güvenlik Uzmanı Güven, harekâtın 4 gününü değerlendirdi
Editör: Karamanca
13 Ekim 2019 - 09:47




Türk Silahlı Kuvvetleri ile Suriye Milli Ordusu tarafından Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı 4'üncü gününe girdi. Şu ana kadar 415 teröristin etkisiz hale getirildiği harekât kapsamında Fırat´ın doğusundaki terör hedeflerinin uçaklar ve topçu birlikleri tarafından vurulmasına devam ediliyor. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Hacettepe Üniversitesi’nden Terör ve Güvenlik Uzmanı Dr. Veli Fatih Güven 12.10.2019 (Dün) haber sitemize yaptığı açıklamada, ‘’9 Ekim’de başlayan Harekât’ın bugün dördüncü günü. 4. Gününde Türk Silahlı Kuvvetleri bu dönem için belirlediği hedefine ulaşmış durumda. Harekât planlanan şekilde başarıyla devam ediyor’’ dedi.

Güven açıklamasında; ‘’Başlangıçta PKK/YPG’li teröristlerin büyük bir mukavemet göstereceği, ABD’den almış olduğu son derece modern silahlarla birlikte direnç göstereceği söyleniyordu ancak, operasyonun ilk gününden itibaren hiçbir direnç gösteremediğini hepimiz gördük. Teröristlerin tüm silah alanlarının, mevzilerinin imha edildiğini biliyoruz. Dolayısıyla PKK/YPG terör örgütü şu anda direnç gösteremeden harekâtın 4. Gününden itibaren meskûn mahal çatışması başlayacak. Allah’ın izniyle de bu meskun mahal çatışmasında teröristlerin TSK karşısında çok ağır kayıplar vererek, tamamıyla Suriye’nin kuzeyinden temizleneceğini değerlendiriyoruz.

Başlangıçta PKK/YPG terör örgütünün 65 bin kişilik ABD tarafından bir terör ordusu şeklinde eğitildiği, donatıldığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı direnç göstereceği hesaplanıyordu. Batılı kaynaklarda da bu şekilde ifade edilirken, terör örgütünün söylemleri ve terör örgütünün içerideki işbirlikçileri vasıtasıyla da bu dillendiriliyordu. Ayrıca 4. Gününe geldiğimizde mevcut sonuçlardan bu söylemleri yerine getiremediklerini anlıyoruz. Resulayn’ın da tamamıyla Türk Silahlı Kuvvetlerin kontrolü altına girmesiyle sadece Tel Abyad bölgesi kaldı. Tel Abyad bölgesi de şu anda büyük ölçüde kontrol altına alınmış durumda. Oradan  güneye inen süreçte yerleşim alanlarının az olması nedeniyle terör örgütünün bir varlık gösteremeyeceğini başından değerlendirmek mümkündür. Sonuç itibariyle PKK/YPG terör örgütünün Suriye’nin kuzeyinde Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı bir tehdit oluşturma özelliğinin kalmadığını, bundan sonra da bu etkiyi sürdüremeyeceğini söylemek mümkündür’’ sözlerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum