Şehit Mahmut Bedir Kabri Başında Anıldı

Şehadetinin sene-i devriyesinde 99. ülkücü şehidi Mahmut Bedir kabri başında

Şehit Mahmut Bedir Kabri Başında Anıldı
Editör: Karamanca
04 Mayıs 2017 - 07:24




Şehadetinin sene-i devriyesinde 99. ülkücü şehidi Mahmut Bedir kabri başında dualarla anıldı. Anma programına MHP Sarıveliler ilçe başkanı Kasım Tunç, Sarıveliler ziraat odası başkanı Bayram Ali Kaba, MHP ilçe başkan yardımcıları Mehmet Mutlu ve Davut Özcan ile birlikte MHP yöneticileri ve Ülkü ocakları temsilcileri, şehit Mahmut Bedir’in ağabeyi hazır bulundu. Sarıveliler müftüsü Sırrı Fuat Ateş’in Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra bir konuşma yapan ilçe başkanı Kasım Tunç ‘’Şehit ağabeyimiz Mahmut Bedir’in şehit olduğu ilkeler doğrultusunda vatanına ve milletine bağlı inançlı ve imanlı bir nesil yetişmesi için bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Daha sonra Şehit Mahmut Bedir’in kardeşi Mustafa Bedir’in daveti ile evine gidilerek bir süre sohbet edildi. Sohbette konuşan Mustafa Bedir ‘’Şehit ağabeyimize ve ailemize ülkücü camianın her zaman sahip çıkması bizi hem duygulandırıyor hem de onurlandırıyor. Bu davanın ilçemizde bayraktarlığını yapan Kasım Tunç başkanımıza ve ekibine rabbimden kolaylıklar ve başarılar diliyorum ‘’dedi.

Mahmut Bedir Kimdir

01.11.1954 yılında Torosların ıssız köşesi Sarıveliler ilçesinin Günder Köyünde dünyaya geldi. Köyünde okul olmadığı için İlkokulu Esentepe Köyünde, Ortaokulu Göktepe Kasabasında Liseyi Antalya Çağlayan Lisesinde başarı ile tamamladı. Aynı yıl girdiği sınavda Konya Selçuk Eğitim Enstitüsünü kazandı. Yükseköğrenimi sırasında Türk Milliyetçiliği fikri ile tanıştı. Kısa sürede enstitünün, öğretmenlerin ve Konya’nın gözdesi oldu.

Öğrenciliği sırasında bir hocasının “senden iyi boksör olur” tavsiyesine uyarak eğitimin boks takımına girdi. Aynı yıl yapılan üniversiteler arası boks şampiyonasında Türkiye üçüncüsü olarak isminin ülke çapında duyulmasını sağladı.

Yüksekokulu bitirince Şanlıurfa’ ya öğretmen olarak atandı. Kısa sürede Şanlıurfa’nın da gözdesi olarak ÜLKÜ-BİR başkanı oldu. Öğrencilerle, bölge insanıyla, velilerle diyalogu kıskanılacak düzeydeydi.

O günkü adıyla Apocular, bu günkü adıyla PKK’lılar tarafından Türkçüler Bayramını kutlama günü olan 3 Mayıs 1977 günü cadde ortasına çapraz ateşe tutularak, ilk kurşunu alnından yiyerek Şehit düştü. Cenazesi Günder köyünde tüm çevre köylerin ve arkadaşlarının katılımıyla toprağa verildi

mahmut bedir

kasım tunç

mustafa bedir

davut özcan

mhp sarıveliler

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum