<rss xmlns:content="http://purl.org/rss/1.0/modules/content/" xmlns:wfw="http://wellformedweb.org/CommentAPI/" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/" xmlns:atom="http://www.w3.org/2005/Atom" xmlns:sy="http://purl.org/rss/1.0/modules/syndication/" xmlns:slash="http://purl.org/rss/1.0/modules/slash/" xmlns:media="http://search.yahoo.com/mrss/" version="2.0">
         <channel>
         <title>TÜRKİYE</title>
         <link>https://www.karamanca.net/turkiye/</link>
         <description></description><item>
			<title>Muhtar Niyazi Çahan ölü bulundu</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[MANİSA'nın Selendi ilçesinin kırsal Kayranlar Mahallesi Muhtarı Niyazi Çahan (50), zeytin bahçesinde traktörünün üzerinde av tüfeğiyle vurularak ölmüş halde bulundu.

Kayranlar Mahallesi Muhtarı Niyazi Çahan, bugün öğlen saatlerinde, traktörü ile zeytin bahçesini sürmeye gitti. Saat 16.00 sıralarında bahçenin yarından geçen bir kişi, Çahan'ın traktöründe hareketsiz şekilde durduğunu fark edip, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen jandarma ve sağlık ekipleri, 3 çocuk babası Çahan'ın av tüfeğiyle vurularak hayatını kaybettiğini belirledi. Çahan'ın cansız bedeni, jandarma ve savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından otopsi için Selendi Devlet Hastanesi'nin morguna gönderildi.

Çahan'ın intihar mı ettiği yoksa cinayete mi kurban gittiği yapılacak otopsi ve soruşturmanın ardından kesinlik kazanacak.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. ]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/05/muhtar-niyazi-cahan-olu-bulundu.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/05/muhtar-niyazi-cahan-olu-bulundu.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/05/muhtar-niyazi-cahan-olu-bulundu_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/05/muhtar-niyazi-cahan-olu-bulundu.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/muhtar-niyazi-cahan-olu-bulundu/614320/</link>
			<pubDate>Sat, 09 May 2026 07:26:29 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Meryem'den 2 gündür haber alınamıyor</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[MANİSA'nın Kırkağaç ilçesinde akli dengesi yerinde olmadığı belirtilen Meryem Işık'tan (20), 2 gündür haber alınamıyor. Yakınlarının kayıp başvurusunda bulunduğu Işık için arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

Kırkağaç'ın kırsal Dualar Mahallesi'nde yaşayan ve evli olan Meryem Işık, 7 Mayıs'ta kayboldu. Yakınları, gidebileceği yerlere bakmalarına rağmen akli dengesi yerinde olmadığı ve psikolojik sorunları bulunduğu belirtilen Işık'a ulaşamadı.

Bunun üzerine kayıp başvurusunda bulunuldu. Işık için Jandarma Komando Arama Kurtarma Timi ve Manisa İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ekipleri tarafından arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışmalar Işık'ın en son yol kenarında yürürken görüldüğü Gelenbe Mahallesi'nde yoğunlaştırıldı.]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/05/meryem-den-2-gundur-haber-alinamiyor.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/05/meryem-den-2-gundur-haber-alinamiyor.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/05/meryem-den-2-gundur-haber-alinamiyor_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/05/meryem-den-2-gundur-haber-alinamiyor.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/meryem-den-2-gundur-haber-alinamiyor/614317/</link>
			<pubDate>Sat, 09 May 2026 07:14:12 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Yaya ölümlerine dikkat çekmek için halıdan 'yaya yolu' yaptı</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[BELÇİKA'da yaşayan Osman Boyacıoğlu, Avrupa ile Kayseri trafiğini arasındaki farkları görünce memleketinde yayalara öncelik verilmesi konusunda farkındalık oluşturmak için 'önce yaya' konulu bir halı tasarladı. Boyacıoğlu, "Türkiye'de maalesef yayaya çok fazla yol verilmiyor. Avrupa'da bu konu biraz daha hassas, biz de buna dikkat ederek bir farkındalık oluşturmak istedik" dedi.

Belçika'da yaşayan iş insanı Osman Boyacıoğlu, 8 ay önce memleketi Kayseri'ye gelerek halı fabrikası kurdu. Avrupa ile Kayseri trafiğini arasındaki farklar sonucu Kayseri'de yayalara yol verilmediğini fark eden Boyacıoğlu, Vali Gökmen Çiçek ile görüşerek farkındalık oluşturmak amacıyla 'önce yaya' konulu bir halı tasarladı. Yaya yoluna özel olarak tasarlanan halı, Kayseri'de Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında, yaya geçidinde temsili yaya geçidi olarak kullanıldı.

'ÇOK CİDDİ FARKLILIKLAR VAR'

DHA'ya konuşan Osman Boyacıoğlu, "Şubat ayı gibi Vali Bey'i ziyaret ederek projeyle ilgili bir bilgilendirme yaptım. Kendisi de projeyi çok beğendi. 'Bu projeyi mutlaka Trafik ve Karayolları Haftası'nda gerçekleştirelim' dedi. Bu doğrultuda buradan bütün Türkiye'ye yaya farkındalığını oluşturmak istedik. Uzun yılar Avrupa'da yaşamış biri olarak Avrupa ve Türkiye'deki trafik kurallarına baktığımızda çok ciddi farklılıklar var. Türkiye'de maalesef yayaya çok fazla yol verilmiyor. Avrupa'da bu konu biraz daha hassas, biz de buna dikkat ederek bir farkındalık oluşturmak istedik. İnsanların biraz daha yayalara dikkat etmesi gerekiyor" diye konuştu.

'İLK SOSYAL SORUMLULUK PROJEMİZ OLDU'

Etkinliğin çok ilgi gördüğünü vurgulayan Boyacıoğlu, "Araştırmalarım sonucunda yılda yaklaşık 1500-2 bin kişi arasında sadece yayalarda ölümler oluyor. Bu da ciddi bir oran. Biz de işin bu tarafından bakarak bir farkındalık oluşturup bu mesajı insanlara ne kadar verebiliriz diye düşündük ve bunu amaçladık. Trafik ve Karayolları Haftası münasebetiyle de bu projeyi hayata geçirmiş olduk. Burada Sayın Valimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve Emniyet Müdürlüğü'nün destekleriyle bu proje hayata geçti. Şehirde olsun sanal medyada olsun çok da ciddi bir ilgi gördü. Bu da bizim için büyük bir gurur. Türkiye'de 8 aydır faaliyet gösteren bir firmayız. Bu bizim ilk sosyal sorumluluk projemiz oldu. Halı yaklaşık, 18 metre uzunluğunda, 4 metre eninde toplam 72 metre kare büyüklüğünde bir halı. Üzerinde 'önce yaya' ibresi olan bir yazı var" dedi.

'DÜNYAYA FARKLI BİR MESAJ OLDU'

Boyacıoğlu, "Renginin daha fazla dikkat çekmesi için farklı tasarımlar yaptık ve renkler çalıştık. Öncesinde siyah üzerine beyaz renk yaptık ama en son toplantıda alınan karar ile zemin kırmızı diğer yazılarında beyaz olsun denildi. Bu şekilde daha dikkat çekti diye düşünüyoruz. Sadece dikkat çekmesi için o rengi seçtik. Vatandaşın ilgisi ise hoşumuza gitti. Bu bizim için ayrı bir gururdu. Amacımız, tamamen farkındalık oluşturmak. Vatandaşların ilgisi, halı üzerinde yürümeleri araçların bir süre trafik memurları kontrolünde geçmeye devam etmesi buradan bütün dünyaya farklı bir mesaj oldu. Önce yaya diyoruz" diye konuştu.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/05/yaya-olumlerine-dikkat-cekmek-icin-halidan-yaya-yolu-yapti-386931.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/05/yaya-olumlerine-dikkat-cekmek-icin-halidan-yaya-yolu-yapti-386931.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/05/yaya-olumlerine-dikkat-cekmek-icin-halidan-yaya-yolu-yapti-386931-thumb.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/05/yaya-olumlerine-dikkat-cekmek-icin-halidan-yaya-yolu-yapti-386931.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/yaya-olumlerine-dikkat-cekmek-icin-halidan-yaya-yolu-yapti/614315/</link>
			<pubDate>Sat, 09 May 2026 06:56:08 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Kar eriyince karavan ve çadırlar su altında kaldı</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[TÜRKİYE'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezi eteklerinde yer alan ve yazın aşırı sıcaklardan dolayı büyük kısmı kuruyan Tekir Gölü, eriyen kar ve son yağışlarla suya kavuştu.

Artış sonrası göl kenarındaki çadır, konteyner ve karavanların bir kısmı, göl sularının içerisinde kaldı. O anlar, dronla görüntülendi.

Kış turizminin önemli merkezlerinden Erciyes Dağı eteklerindeki 2 bin 200 rakımlı Tekir Yaylası'nda yer alan Tekir Gölü'nün su seviyesi, eriyen kar ve son yağışlar sonucu arttı. Yazın sıcak havadan ve şehir hayatının stresinden kurtulmak isteyenlere ev sahipliği yapan göl kenarında yer alan karavan, çadır ve konteynerlerin bir bölümü de artış sonrası göl sularının içerisinde kaldı. Bölge dronla havadan görüntülendi.

Görüntülerde; Erciyes Dağı eteklerinde yer alan Tekir Yaylası'nda göl kenarında yerli ve yabancı tatilcilerin kurduğu çadırların suyun içinde kaldığı yer aldı.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/05/kar-eriyince-karavan-ve-cadirlar-su-altinda-kaldi-386937.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/05/kar-eriyince-karavan-ve-cadirlar-su-altinda-kaldi-386937.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/05/kar-eriyince-karavan-ve-cadirlar-su-altinda-kaldi-386937-thumb.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/05/kar-eriyince-karavan-ve-cadirlar-su-altinda-kaldi-386937.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/kar-eriyince-karavan-ve-cadirlar-su-altinda-kaldi/614313/</link>
			<pubDate>Sat, 09 May 2026 06:55:58 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Sobadan zehirlenen Kadir Dişsiz öldü</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[KIRŞEHİR'in Mucur ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Kadir Dişsiz (23), hayatını kaybetti.

Mucur ilçesine bağlı Kurugöl köyünde yaşayan Kadir Dişsiz'den bir süre haber alamayan yakınları, evine gitti. Dişsiz'i hareketsiz halde bulan yakınları, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

İhbarla olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde, Kadir Dişsiz'in hayatını kaybettiği belirlendi. Dişsiz'in sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiği tespit edildi.

Dişsiz'in cansız bedeni otopsi için hastane morguna götürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/sobadan-zehirlenen-kadir-dissiz-oldu-381539.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/sobadan-zehirlenen-kadir-dissiz-oldu-381539.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/sobadan-zehirlenen-kadir-dissiz-oldu-381539-thumb.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/sobadan-zehirlenen-kadir-dissiz-oldu-381539.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/sobadan-zehirlenen-kadir-dissiz-oldu/614285/</link>
			<pubDate>Tue, 28 Apr 2026 14:10:59 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Recep Hurşit tarafından vurulan Hasan Hurşit öldü</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[ÇANKIRI'da ağabeyi Recep Hurşit tarafından tabanca ile vurulan Hasan Hurşit hayatını kaybetti. Olay sonrası kaçan şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Olay, akşam saatlerinde Yapraklı ilçesi Akyazı Caddesi'nde meydana geldi. İl Sağlık Müdürlüğünde çalışan Hasan Hurşit ve ağabeyi Recep Hurşit arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine yaşanan arbede sırasında Recep Hurşit, yanında bulunan tabanca ile kardeşi Hasan Hurşit'e ateş etti.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yaralanan Hasan Hurşit, olay yerinde yapılan müdahalenin ardından ambulansla Çankırı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hasan Hurşit, burada yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan Recep Hurşit ise polis ekipleri tarafından kısa süre içerisinde yakalanarak, gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/recep-hursit-tarafindan-vurulan-hasan-hursit-oldu-380868.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/recep-hursit-tarafindan-vurulan-hasan-hursit-oldu-380868.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/recep-hursit-tarafindan-vurulan-hasan-hursit-oldu-380868-thumb.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/recep-hursit-tarafindan-vurulan-hasan-hursit-oldu-380868.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/recep-hursit-tarafindan-vurulan-hasan-hursit-oldu/614275/</link>
			<pubDate>Mon, 27 Apr 2026 05:56:28 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>5 ilde 'yolsuzluk' ve 'rüşvet' operasyonu; 12 tutuklama</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[KOCAELİ merkezli 5 ilde düzenlenen 'yolsuzluk' ve 'rüşvet' operasyonunda gözaltına alınan, aralarında orman işletme şefleri ve muhtarların da bulunduğu 20 şüpheliden 12'si tutuklandı.

Kandıra ilçesinde Araman Orman İşletme Şefi Hüseyin Buğra Dege'nin, bölgede ağaç kesimi yapan bir müteahhitten işlem karşılığında para aldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında suçüstü yakalanarak tutuklanmasının ardından inceleme genişletildi.

Kandıra Cumhuriyet Başsavcılığı'nca; ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma veya kurulan örgüte üye olma’, ‘Rüşvet’, ‘İrtikap’, ‘Resmi belgede sahtecilik’, ‘Orman Kanunu'na muhalefet’, ‘Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’, ‘Görevi kötüye kullanma’ ile ‘3628 sayılı Kanun'a muhalefet kapsamında haksız mal edinme’ suçlarından 21 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Jandarma ekiplerince 21 Nisan'da Kocaeli merkezli Bolu, Sakarya, Afyonkarahisar ve Adana'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 20 şüpheli, gözaltına alındı.

MEMURLAR DA VAR

Şüphelilerden orman işletme şefleri A.F., A.B. muhtarlar M.Y. ve E.Ç., orman muhafaza memurları M.Y. ve M.A.D., kesimciler T.H., Ş.Ş., Ö.Y., R.C., B.A.H. ve C.C., jandarma komutanlığındaki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Şüphelilerden 2'si hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı, 6'sı savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Diğer yandan soruşturmanın başında gözaltına alınan ve tutuklanan orman işletme şeflerinden Hüseyin Buğra Dege'nin tutuklu halinin devam ettiği bildirildi.]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/5-ilde-yolsuzluk-ve-rusvet-operasyonu-12-tutuklama.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/5-ilde-yolsuzluk-ve-rusvet-operasyonu-12-tutuklama.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/5-ilde-yolsuzluk-ve-rusvet-operasyonu-12-tutuklama_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/5-ilde-yolsuzluk-ve-rusvet-operasyonu-12-tutuklama.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/5-ilde-yolsuzluk-ve-rusvet-operasyonu-12-tutuklama/614272/</link>
			<pubDate>Sat, 25 Apr 2026 13:46:15 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>450 bin liraya satışa çıkartıldı</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[HATAY'ın Arsuz ilçesinde besici Sinan Zorlu, 'Emir' adını verdiği 1 ton 130 kilo ağırlığındaki kurbanlık danayı 450 bin liradan satışa çıkarttı.

Karaağaç Konarlı Mahallesi'nde kurbanlık küçük ve büyükbaş yetiştiricisi Sinan Zorlu'nun, Kurban Bayramı'nda satmak için beslediği ve 'Emir' adını verdiği danası 1 ton 130 kiloya ulaştı. Danayı bayram öncesi satışa çıkartan Zorlu, fiyatını da 450 bin lira olarak belirledi.

Danaya 9 aydır baktığını belirten Zorlu, "Emir adını verdiğimiz danaya 9 aydır bakıyorum. Çok sağlıklı bir hayvan şimdiden alıcısına hayırlı olsun" dedi. Zorlu, bu yıl Kurban Bayramı'nda büyükbaş fiyatının 150 bin ile 550 bin lira arasında, küçükbaşın ise 40 bin liraya kadar satışa sunulduğunu kaydetti.]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/450-bin-liraya-satisa-cikartildi.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/450-bin-liraya-satisa-cikartildi.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/450-bin-liraya-satisa-cikartildi_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/450-bin-liraya-satisa-cikartildi.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/450-bin-liraya-satisa-cikartildi/614267/</link>
			<pubDate>Sat, 25 Apr 2026 13:36:50 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Düğün günü ölü bulundular</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[BURDUR'un Çavdır ilçesinde dün akşam yapılan kına eğlencesinden sonra evlerine gidip, bugünkü düğünlerine hazırlanan Ayşegül Maral (20) ile Fatih Özaslan (34), sabah saatlerinde banyoda ölü bulundu. Çiftin şofbendeki elektrik akımına kapıldığı ihtimali değerlendiriliyor.

Çavdır ilçesi Küçükalan köyünde dün akşam kına eğlencesi yapan Ayşegül Maral ile Fatih Özaslan, düğün sonrası oturacakları eve gitti. Çift, bugün, saat 09.30 sıralarında, yakınları tarafından evlerinin banyosunda hareketsiz halde bulundu.

İhbar üzerine eve sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrollerde Maral ile Özaslan'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Ekiplerin evdeki incelemelerinin ardından çiftin cenazeleri morga kaldırıldı.

Maral ve Özaslan'ın banyoda şofbendeki elektrik akımına kapılıp yaşamlarını yitirdiği ihtimali değerlendiriliyor. Olayla ilgili inceleme sürüyor.]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/dugun-gunu-olu-bulundular.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/dugun-gunu-olu-bulundular.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/dugun-gunu-olu-bulundular_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/dugun-gunu-olu-bulundular.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/dugun-gunu-olu-bulundular/614266/</link>
			<pubDate>Sat, 25 Apr 2026 13:32:51 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Kahramanmaraş'ta bir okula silahlı saldırı</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[KAHRAMANMARAŞ’ta, av tüfeğiyle Ayser Çalık Ortaokulu’na giden şüpheli, rastgele ateş açtı. İlk belirlemelere göre ölü ve yaralıların olduğu saldırıyı gerçekleştiren kişinin 8’inci sınıfı öğrencisi olduğu öne sürüldü.

Olay, öğle saatlerinde, merkez Onikişubat ilçesi Haydarbey Mahallesi’ndeki Ayser Çalık Ortaokulu’nda meydana geldi. İddiaya göre; 8’inci sınıf öğrencisi olan kişi, av tüfeğiyle okula girdi ve rastgele ateş açmaya başladı.

İhbar üzerine adrese çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Saldırgan ise okul idarecileri tarafından etkisiz hale getirilip polislere teslim edildi. İlk belirlemelere göre ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

Yaralılar, olay yerine yapılan ilk müdahalenin ardından kentteki hastanelere sevk edildi.

Ölü ve yaralılar var

KAHRAMANMARAŞ’taki Ayser Çalık Ortaokulu’nda, 8’inci sınıf öğrencisi İhsan Aras Mersinli, koridorda rastgele ateş açtı. Saldırıyla ilgili açıklama yapan Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, olayda 1 öğretmen ve 3 öğrencinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını, saldırıyı gerçekleştiren öğrencinin de yaşamına son verdiğini söyledi.

Olay, öğle saatlerinde, merkez Onikişubat ilçesi Haydarbey Mahallesi’ndeki Ayser Çalık Ortaokulu’nda meydana geldi. İddiaya göre; 8’inci sınıf öğrencisi, okula girdi ve elindeki silahla rastgele ateş açmaya başladı. İhbar üzerine adrese çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, okulun önünde yaptığı açıklamada, "8'inci sınıf öğrencisi sırt çantasında babasına ait olduğunu tahmin ettiğimiz silahla okula gelerek hedef gözetmeksizin ateş açıyor. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarda maalesef 4 vefat var, 20 de yaralımız var. Saldırgan da vefat etti. Kargaşa anında kendisine ateş ederek öldürdü. Kendisi 8'inci sınıf öğrencisi. Babası eski bir emniyetçi. Onun silahını aldığını tahmin ediyoruz. Silahlar ve 7 şarjör ile birlikte" dedi.

Kahramanmaraş Valiliği tarafından yayınlanan açıklamada, “15.04.2026 Çarşamba günü öğle saatlerinde Ayser Çalık Ortaokulu’nda meydana gelen silahlı saldırı sonucunda 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 20 vatandaşımız yaralanmıştır. Hayatını kaybedenlerden 1’inin öğretmen, 3’ünün ise öğrenci olduğu tespit edilmiştir. Yaralanan vatandaşlarımızın bir kısmının tedavileri tamamlanarak taburcu edilmiş, diğer yaralılarımızın tedavileri ise Kahramanmaraş’taki hastanelerde devam etmektedir. Yaralılarımızın sağlık durumları yakından takip edilmektedir. Olayın ilk belirlemelere göre, bir 8'inci sınıf öğrencisinin çantasında bulunan silahlar ve mühimmatla okula gelerek rastgele ateş açması sonucu gerçekleştiği anlaşılmıştır. Olayı gerçekleştiren şüphelinin öldüğü tespit edilmiştir. Olayın aydınlatılması amacıyla Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, adli soruşturma kapsamlı ve çok yönlü olarak sürdürülmektedir. Olayın idari yönden incelenmesi amacıyla başmüfettişler görevlendirilmiştir. Soruşturma süreçleri Bakanlıklarımız ve Valiliğimiz tarafından yakından takip edilmektedir. Milletimizi derinden üzen bu menfur saldırıdan etkilenen vatandaşlarımızın sağlık durumları yakından takip edilmekte olup, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor; eğitim camiamız başta olmak üzere tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerine yer verildi.

BAKAN GÜRLEK: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Akın Gürlek, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldığını belirterek, "Kahramanmaraş’ta bir okulda meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin olarak Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca derhal soruşturma başlatılmış; 3 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 4 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Başsavcımız ve görevlendirilen Cumhuriyet savcılarımız olay yerinde incelemelerini sürdürmektedir. Soruşturmanın selameti açısından yayın yasağı kararı alınmış olup, basın kuruluşlarımızın soruşturmanın gizliliğine hassasiyetle riayet etmesi önem arz etmektedir. Soruşturmanın tüm aşamalarına ilişkin gerekli bilgilendirmeler yetkili makamlarca yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

İÇİŞLERİ: TÜM YÖNLERİYLE ARAŞTIRILACAK

İçişleri Bakanlığı'nın sanal medya hesabından yapılan açıklamada ise "Kahramanmaraş Ayser Çalık Ortaokulu'nda meydana gelen saldırıya ilişkin olarak İçişleri Bakanımız Sayın Mustafa Çiftçi tarafından; olayın tüm yönleriyle araştırılması amacıyla 4 mülkiye başmüfettişi ile 4 polis başmüfettişi görevlendirilmiştir. İçişleri Bakanımız Sayın Mustafa Çiftçi olay yerine ivedilikle hareket etmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde görevlendirilen Cumhuriyet savcılarımız olay yerinde incelemelerini sürdürmektedir. Soruşturmanın selameti ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla yayın yasağı kararı alınmıştır. Bu kapsamda, basın ve yayın kuruluşlarımızın soruşturmanın gizliliğine hassasiyetle riayet etmeleri büyük önem arz etmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı; yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Soruşturmanın tüm aşamalarına ilişkin gerekli bilgilendirmeler yetkili makamlarca yapılacaktır" denildi.

MEB: SÜREÇ HASSASİYETLE TAKİP EDİLİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından saldırıya ilişkin yapılan açıklamada da "Kahramanmaraş ili Onikişubat ilçesinde bulunan Ayser Çalık Ortaokulu'nda bugün öğle saatlerinde meydana gelen menfur saldırı, maarif camiamız başta olmak üzere milletimizi derinden sarsarak yasa boğmuştur. Edinilen ilk bilgilere göre, adı geçen okulumuzun bir öğrencisi tarafından okul içinde silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Olayın ilk anından itibaren süreç, bakanlığımızca hassasiyetle takip edilmekte olup gerekli tüm müdahaleler, ilgili birimlerimizce koordineli bir şekilde yürütülmektedir. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin ve beraberindeki yetkililer, olayı haber alır almaz bölgeye hareket etmişlerdir. Ayrıca 4 bakanlık başmüfettişi, olayı tüm yönleriyle incelemek üzere görevlendirilerek Kahramanmaraş ilimize yönlendirilmiştir. Hastanelere sevk edilen ve tedavileri devam eden yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyor, yaşamlarını yitiren öğretmen ve öğrencilerimiz için Allah'tan rahmet diliyoruz. Menfur olaya ilişkin detaylı açıklama, ilerleyen süreçte kamuoyu ile paylaşılacaktır. Başımız sağ olsun" ifadelerine yer verildi.

İLETİŞİM BAŞKANI DURAN: GEREKLİ ADIMLAR ATILMAKTA

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, olaya ilişkin sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kahramanmaraş’ta bir okulda meydana gelen saldırı hadisesi hepimizi derinden üzmüştür. Olayın tüm boyutları ilgili kurumlarımız tarafından titizlikle incelenmekte olup, sürece dair gerekli tüm adımlar atılmaktadır. Güvenlik, sağlık ve eğitim birimlerimiz sahada aktif şekilde görev yapmakta, sürecin her aşaması eş güdüm içerisinde yönetilmektedir. Bu tür olaylar karşısında toplumumuzun sağduyu ile hareket etmesi, paniğe kapılmaması büyük önem arz etmektedir. Olayın doğrudan çocuklarımızı ve ailelerimizi ilgilendiren bir boyutu bulunması nedeniyle, başta geleneksel ve dijital medya mecralarında olmak üzere, kullanılan dil ve söylemlerde azami özen gösterilmelidir. Travmatik etkileri artırabilecek, korku ve kaygıyı derinleştirebilecek ifadelerden kaçınılması; çocuklarımızın psikolojik güvenliğinin korunması açısından kritik bir sorumluluktur" dedi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

RTÜK, Kahramanmaraş'ta okulda meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin yayın yasağı kararı verildiğini duyurdu. RTÜK'ün sanal medya hesabından yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş 2'nci Sulh Ceza Hakimliğinin 2026/3569 sayılı kararı doğrultusunda, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Kahramanmaraş’ta meydana gelen olay hakkında yayın yasağı kararı verilmiştir. 6112 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat çerçevesinde yayıncı kuruluşların söz konusu mahkeme kararına hassasiyetle riayet etmeleri önemle hatırlatılır" denildi.

Kurtulmuş'tan açıklama

KAHRAMANMARAŞ'ta okula düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin açıklama yapan TBMM Numan Kurtulmuş, "Kahramanmaraş'ta bir okulda son derece acı, son derece üzüntülü bir olayın haberini aldık. Hakikaten içimiz kan ağlıyor, gerçekten büyük ve derin bir acı içerisindeyiz. Milletimizin başı sağ olsun. Üç öğrenci evladımız, bir öğretmen arkadaşımız bu saldırıda vefat ettiler. Bu olayın arkasındaki gerçek ne de olsa, katilin temel motivasyonları nelerdir, bunlar da ortaya çıkarılacaktır. Gerçekten ağır ve zor bir sınavla karşı karşıyayız. Ümit ederim ki olayın gerçeği, tüm gerçekliği, bütün çıplaklığıyla ortaya çıkarılır. Allah rahmet eylesin, ölenler için başsağlığı diliyorum" dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM'nin ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenen Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 152'nci Genel Kurulu kapsamındaki programın çıkışında Kahramanmaraş'taki okula düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

TBMM Numan Kurtulmuş, "Bugün burada İstanbul'da çok önemli bir uluslararası toplantıyı gerçekleştiriyoruz. 12-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek Dünya Parlamentolarının en üst çatı kuruluşu olan Parlamentolar Arası Birliğin 152. Genel Kurul Toplantısı dolayısıyla burada İstanbul'da toplanmış bulunuyoruz. IPU'nun uluslararası büyük kuruluşun şimdiye kadarki toplantıları içerisinde en yoğun katılımın olduğu, özellikle son zamanlarda en yoğun katılımın olduğu bir toplantıyı icra ediyoruz. 800'ü aşkın milletvekili, 155 ülke delegasyonu, 80 meclis başkanı ve meclis başkan vekillerinin de olduğu geniş bir katılımla gerçekten fevkalade başarılı bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Ben burada emeği geçen bütün arkadaşlarımıza sizler aracılığıyla da teşekkürlerimi, tebriklerimi ve takdirlerimi ifade ediyorum" dedi.

'BÜTÜN EĞİTİM CAMİAMIZA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM'

Kurtulmuş, "Böylesine başarılı bir organizasyonu gerçekleştirirken maalesef bugün Kahramanmaraş'ta bir okulda son derece acı, son derece üzüntülü bir olayın haberini aldık. Hakikaten içimiz kan ağlıyor, gerçekten büyük ve derin bir acı içerisindeyiz. Milletimizin başı sağ olsun. Üç öğrenci evladımız, bir öğretmen arkadaşımız bu saldırıda vefat ettiler. Allah rahmet eylesin, masum ufacık çocuklar vefat etmiş oldu. Tabii ki ilgili kurumlarımız, başta İçişleri Bakanlığımız olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığımız olmak üzere, Sayın Bakanlarımız da bildiğim kadarıyla derhal olay yerine hareket ediyorlar. Bu olayın arkasındaki gerçek ne de olsa, katilin temel motivasyonları nelerdir, bunlar da ortaya çıkarılacaktır. Kahramanmaraş Savcılığı'nın çok geniş bir savcı ve savcı vekilliği heyetiyle birlikte soruşturmaya hemen başladığını biliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Bütün evlatlarımıza, bütün öğrencilerimize, bütün eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum. Gerçekten ağır ve zor bir sınavla karşı karşıyayız. Ümit ederim ki olayın gerçeği, tüm gerçekliği, bütün çıplaklığıyla ortaya çıkarılır. Allah rahmet eylesin, ölenler için başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Yayın yasağı ihlaline soruşturma

KAHRAMANMARAŞ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, kentteki bir okulda meydana gelen silahlı saldırıya yönelik yayın yasağını ihlal eden, soruşturmanın gizliliğini tehlikeye düşüren ve kamu düzenini bozmaya yönelik paylaşımları yapan kişi veya kişiler hakkında resen soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Ayser Çalık Ortaokulu’nda meydana gelen silahlı saldırıya yönelik Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Kahramanmaraş ilinde bir okulda meydana gelen silahlı saldırı olayı ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmaya ilişkin kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Söz konusu olaya ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir. Soruşturmanın selameti açısından adli makamlarca alınan yayın yasağı kararına rağmen, bazı sosyal medya platformları ve internet sitelerinde olay anına ait görüntü ve videoların paylaşıldığı tespit edilmiştir. Yayın yasağını ihlal eden, soruşturmanın gizliliğini tehlikeye düşüren ve kamu düzenini bozmaya yönelik bu paylaşımları yapan kişi veya kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca ayrıca resen soruşturma başlatılmıştır. Kamu düzeninin korunması, mağdur haklarının gözetilmesi ve adli sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için tüm kişi ve kuruluşların alınan yayın yasağı kararına hassasiyetle riayet etmesi büyük önem arz etmektedir. Soruşturma tüm yönleri ile titizlikle yürütülmektedir.”

Ölü sayısı 9'a yükseldi

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Kahramanmaraş'taki Ayser Çalık Ortaokulu’ndaki saldırının ardından bölgeye gitti. Bakan Çiftçi, yaptığı açıklamada, "Kahramanmaraş'ta Onikişubat ilçesinde Ayser Çalık Ortaokulu'nda çok üzücü bir hadise meydana geldi. Son derece üzgün olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Olay, saat 13.30 sıralarında meydana geliyor. Okul, sabah ve öğle şeklinde ikili eğitim veriyor. Sabahçı öğrencilerin tam dağılma vaktinde, kendisi de öğleden sonra okula devam eden, okulda öğrenci olan 8'inci sınıf öğrencimiz, evden getirdiği silahlarla okulumuzun 2 sınıfına girip, rastgele ateş etmek suretiyle, büyük bir katliam yapıyor. Bu hadise neticesinde 9 vefatımız var. Bunlardan 8'i öğrenci, 1'i öğretmenimiz. 13 de yaralımız var. Yaralıların 6'sı yoğun bakımda, 3'ünün durumu da kritik" dedi.

'BİREYSEL BİR HADİSE'

Bakan Çiftçi, menfur saldırıda hayatı kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyerek, "Şu anda hastanelerde tedavileri devam eden bütün yaralılara acil şifalar diliyorum. Olayın duyulmasıyla, haberi almamızla beraber, Sayın Milli Eğitim Bakanımızla, Sağlık Bakanımızla, Adalet Bakanımızla hemen olay yerine intikal ettik. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız da yolda, gelecek. Sayın milletvekillerimiz burada. Sayın Cumhurbaşkanımızı da olayın başından itibaren anbean bilgilendirdik. Olay, bir öğrencimizin gerçekleştirdiği bireysel bir hadisesi. Bir terör hadisesi değil. Onun için dün Şanlıurfa'da bugün de Kahramanmaraş'ta böyle bir hadisenin yaşanmasından dolayı son derece üzgün olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Dünden Şanlıurfa'daki olaydan dolayı hafta sonuna kadar, Şanlıurfa'da eğitime öğretime ara vermiştik. Bugün de bu olaydan dolayı Kahramanmaraş'ta 2 gün ara veriyoruz. Tüm bakanlıklarımız, üzerine düşen görevleri yerine getiriyor, herkes kendi görev alanıyla ilgili gerekli müdahaleleri yapıyorlar. İçişleri Bakanlığı olarak, olayla ilgili 4 Mülkiye Başmüfettişi, 4 de Polis Başmüfettişi görevlendirdik. Adalet Bakanlığımız 3 Cumhuriyet Başsavcı Vekili, 4 Cumhuriyet Savcısı görevlendirdi, olayı tüm boyutlarıyla soruşturmak üzere. Milli Eğitim Bakanlığımız da gerekli başmüfettiş görevlendirmelerini yaptı. Böylece olayları tüm boyutlarıyla incelemiş olacağız. Aziz milletimize ve vefat edenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

Daha sonraki süreçler için gerekli tedbirlerin alınacağını söyleyen Bakan Çiftçi, tedavisi devam eden yaralıları ziyaret edeceklerini belirtti.]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/kahramanmaras-ta-bir-okula-silahli-saldiri.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/kahramanmaras-ta-bir-okula-silahli-saldiri.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/kahramanmaras-ta-bir-okula-silahli-saldiri_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/kahramanmaras-ta-bir-okula-silahli-saldiri.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/kahramanmaras-ta-bir-okula-silahli-saldiri/614240/</link>
			<pubDate>Wed, 15 Apr 2026 10:48:48 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Elma üreticisi, zirai dona karşı 'Spring' yöntemini uyguladı</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[KAYSERİ'nin Yahyalı ilçesinde elma üreticisi, kuyu suyunu püskürttüğü ağaçlarında buz tabakası oluşturarak zirai dona karşı tedbir aldı. Soğuk havanın etkisiyle suyun buza dönüştürülüp, çiçek gözünün ısısını artırmayı hedefleyen 'Spring' yöntemine ilişkin konuşan üretici Ahmet Sarıçiçek, "Bu uygulama bölgemizde yoğun olarak kullanılıyor" dedi.

Türkiye'nin önemli elma üretimi olan ilçelerinden Yahyalı'da çiftçiler, hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi ile ağaçların üzerine su püskürtüp, çiçek/meyve üzerinde buz oluşturma yöntemi olan 'Spring'e başladı. Soğuk havanın etkisiyle suyun buza dönüştürülüp, çiçek gözünün ısısını artırmayı hedeflendiği yöntem, birçok çiftçi tarafından tercih edildi. İlçeye bağlı Mustafabeyli Mahallesi Soğla mevkisinde yaklaşık 4 bin elma ağacının bulunduğu bahçesine 'Spring' sistemi uygulayan Ahmet Sarıçiçek, "Bildiğiniz üzere 10-14 Nisan arası uyarıları dikkate alarak don olacağı için bahçemize spring sistemi kurduk. 12 Nisan'da eksi 5 gibi bir rakamla karşılaştık. İnşallah herhangi bir zararla karşı karşıya kalmayız. Spring sistemi tedbirlerimizi öne aldık. Bahçelerimize uygulamalarımızı yaptık. Ağaçlarımızı, kuyularımızdan çıkan sularla dondurduk. Çiçek gözlerimiz şu anda don" diye konuştu.

'BAHÇELERİMİZDE YATIP KALKIYORUZ'

Don olayının şu anda ağaçlara ne tür bir zarar verdiğini tespit edemediklerini aktaran Sarıçiçek, "İşin uzmanları tespitlerini yapacaklardır. Yapamayan bahçelerde bence kısmi bir zarar vardır. Bu işlerin detaylı olarak sigorta boyutu da var. Geçen yıl yaklaşık 60-65 ilimizde don olayı olmuştu. Bu yıl da aynı şekilde tekerrür etti. Doğayla zıtlaşmaya gerek yok. Önlemlerimizi alıp, tedbirlerimizi alacağız. İklimlerimiz değişiyor. Biz de elimizden gelen tedbirimizi alarak suyla dondurma yöntemini uyguladık. İnşallah güzel bir sonuç alırız diye ümit ediyoruz. Belirli bir dereceye kadar kuyudan çıkan suyun sıcaklığıyla koruma sağlayabiliyoruz. Bu uygulama bölgemizde yoğun olarak kullanılıyor. Çiftçimiz de 4 gündür bahçelerinde nöbetlerini tutuyorlar. Adeta bahçelerimizde yatıp, kalkıyoruz. Çünkü bu bizim rızkımız. Bekleyip üretim yapmak zorundayız" dedi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/elma-ureticisi-zirai-dona-karsi-spring-yontemini-uyguladi-375265.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/elma-ureticisi-zirai-dona-karsi-spring-yontemini-uyguladi-375265.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/elma-ureticisi-zirai-dona-karsi-spring-yontemini-uyguladi-375265-thumb.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/elma-ureticisi-zirai-dona-karsi-spring-yontemini-uyguladi-375265.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/elma-ureticisi-zirai-dona-karsi-spring-yontemini-uyguladi/614235/</link>
			<pubDate>Wed, 15 Apr 2026 07:33:44 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Tartıştığı eşini av tüfeğiyle öldürdü</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[ÇANAKKALE'nin Bayramiç ilçesinde Şefik S. (39), tartıştığı eşi Selver S.'yi (35) av tüfeğiyle öldürdü.

Olay, saat 16.30 sıralarında Debboylar mevkisi Truva Sokak'taki bir apartman dairesinde meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle Şefik S. ve eşi Selver S. arasında tartışma çıktı.

Taraflar arasında yaşanan gerginlik sırasında Şefik S., evde bulunan tüfekle Selver S.'ye ateş açtı. Selver S., kanlar içinde yere yığılırken, silah sesin duyan komşular durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri Selver S.'nin hayatını kaybettiğini belirledi. Şefik S.’nin gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturma başlatıldı.]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/tartistigi-esini-av-tufegiyle-oldurdu.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/tartistigi-esini-av-tufegiyle-oldurdu.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/tartistigi-esini-av-tufegiyle-oldurdu_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/tartistigi-esini-av-tufegiyle-oldurdu.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/tartistigi-esini-av-tufegiyle-oldurdu/614209/</link>
			<pubDate>Mon, 06 Apr 2026 05:47:11 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Göğsünden vurulan Metin Budak öldü</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[EDİRNE’nin Keşan ilçesinde Metin Budak (41), evinin önündeki otoparkta minibüsü park edersen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Tabancayla göğsünden vurulan Budak, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, polis olayla ilgili çalışma başlattı.

Olay, saat 19.00 sıralarında Yeni Mahalle Bülent Ecevit Caddesi 1-C Blok önündeki otoparkta meydana geldi. İnşaat ustası evli ve 3 çocuk babası Metin Budak, iş dönüşü 34 YZS 43 plakalı minibüsünü evinin önündeki otoparka park etti. Bu sırada minibüsün yanına gelen kimliği belirsiz bir kişi belinden çıkardığı tabancayla açık olan camdan içeri 6 el ateş etti. Budak, ağır yaralanırken, şüpheli koşarak olay yerinden kaçtı. Göğsüne isabet eden mermilerle ağır yaralanan Metin Budak, yakınları ve komşuları tarafından özel bir araçla Keşan Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Budak, doktorların tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Budak’ın cenazesi, nöbetçi savcı ve polisin incelemesinin ardından otopsi için Edirne Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Budak’ın ölüm haberini alan yakınları hastane önünde sinir krizi geçirdi.

Edirne İl Emniyet Müdürü Muhittin Ayhan da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu ve bilgi aldı. Minibüs, polisin incelemesinin ardından yediemin otoparkına çekildi. Polis, olayın ardından kaçan şüphelinin kimliğinin tespit edilerek, yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı.]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/gogsunden-vurulan-metin-budak-oldu.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/gogsunden-vurulan-metin-budak-oldu.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/gogsunden-vurulan-metin-budak-oldu_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/04/gogsunden-vurulan-metin-budak-oldu.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/gogsunden-vurulan-metin-budak-oldu/614207/</link>
			<pubDate>Mon, 06 Apr 2026 05:38:33 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Sahte psikoteknik raporu operasyonu: 29 gözaltı</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[YALOVA merkezli 11 ilde, ehliyet ve iş yeri için gerekli olan psikoteknik raporlarını sahte şekilde düzenledikleri öne sürülen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda 29 kişi gözaltına alındı.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, iş yerleri için 5 yılda bir yenilenmesi gereken ve ehliyeti geri alınan sürücülerin yeniden ehliyet alabilmeleri için zorunlu olan psikoteknik raporlarını sahte olarak düzenledikleri iddia edilen şüphelilere yönelik soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Yalova merkezli 11 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, aralarında raporları düzenleyen doktorların da bulunduğu 29 şüpheli gözaltına alındı. Yalova’da 3 psikoteknik merkezi ile şüphelilerin iş yeri ve ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda doküman, dijital materyal ve bilgisayara incelenmek üzere el konuldu.

Şüpheliler hakkında ‘Çıkar amaçlı suç örgütü kurma’, ‘Kamu zararına nitelikli dolandırıcılık’, ‘Resmi evrakta sahtecilik’ ve ‘Rüşvet’ suçlarından işlem yapıldığı belirtilirken, şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/sahte-psikoteknik-raporu-operasyonu-29-gozalti.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/sahte-psikoteknik-raporu-operasyonu-29-gozalti.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/sahte-psikoteknik-raporu-operasyonu-29-gozalti_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/sahte-psikoteknik-raporu-operasyonu-29-gozalti.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/sahte-psikoteknik-raporu-operasyonu-29-gozalti/614196/</link>
			<pubDate>Tue, 31 Mar 2026 11:21:39 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>3 kişinin öldüğü saldırıya ilişkin 9 şüpheli adliyede</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[KOCAELİ’nin İzmit ilçesinde 3 kişinin hayatını kaybettiği, eğlence mekanına yönelik silahlı saldırıya ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 9 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Olay, 27 Mart gecesi Ömerağa Mahallesi Şahabettin Bilgisu Caddesi’ndeki bir eğlence mekanında meydana geldi. Tramvay yolundan geçen plakasız otomobilden açılan ateş sonucu işletme sahibi Volkan Berberoğlu (42), yolda selam vermek için duran Cem Özer (49) ve emekli polis Talip Çakır hayatını kaybetti. Mekan çalışanı Türkeş Ç. ile Cüneyt S. ise yaralandı. Saldırı anları güvenlik kamerasına yansıdı. Hayatını kaybedenler toprağa verilirken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

YÜZLERCE KAMERA İNCELENDİ

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, soruşturma kapsamında bölgedeki güvenlik kameraları ve otoyol ile kara yollarındaki kameraları incelemeye aldı. Saldırganların kullandığı otomobilin geçtiği tüm güzergahlardaki kameralar incelendi, İstanbul’dan geldikleri belirtildi. Çok sayıda kişinin ifadesine başvurulurken, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 9 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden birinin Azerbaycan uyruklu olduğu bildirildi. Yapılan incelemelerde şüphelilerin olaydan 5 gün önce de İzmit’e gelerek keşif yaptıkları belirlendi.

ŞÜPHELİLER ADLİYEDE

Organize şekilde hareket ettikleri ve çete bağlantılı olabilecekleri belirtilen şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı. 9 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/3-kisinin-oldugu-saldiriya-iliskin-9-supheli-adliyede.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/3-kisinin-oldugu-saldiriya-iliskin-9-supheli-adliyede.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/3-kisinin-oldugu-saldiriya-iliskin-9-supheli-adliyede_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/3-kisinin-oldugu-saldiriya-iliskin-9-supheli-adliyede.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/3-kisinin-oldugu-saldiriya-iliskin-9-supheli-adliyede/614195/</link>
			<pubDate>Tue, 31 Mar 2026 11:19:26 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>25 ilde operasyonlar: 99 tutuklama</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[İÇİŞLERİ Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 25 ilde uyuşturucu madde satıcılarına yönelik jandarma tarafından düzenlenen operasyonlarda 255 şüphelinin yakalandığını, 99'unun tutuklandığı belirtildi.

Bakanlığın sanal medya hesabından yapılan açıklamaya göre; sokak satıcılarının sanal medya ve mesajlaşma programları üzerinden uyuşturucu sattıkları ve uyuşturucu ticaretini organize şekilde yürüttüklerinin tespit edilmesi üzerine İl Jandarma Komutanlıklarınca 960 narkotik ve asayiş ekibi, 5 bin 760 personelin katılımıyla 25 ilde operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlarda; 3 milyon 59 bin uyuşturucu hap ile 325 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. 255 şüpheli yakalandı, 99’u tutuklandı, 35’i hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor.]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/25-ilde-operasyonlar-99-tutuklama.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/25-ilde-operasyonlar-99-tutuklama.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/25-ilde-operasyonlar-99-tutuklama_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/25-ilde-operasyonlar-99-tutuklama.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/25-ilde-operasyonlar-99-tutuklama/614190/</link>
			<pubDate>Tue, 31 Mar 2026 11:02:28 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Otomobillerin kazasında Muhittin Karaca öldü</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[NEVŞEHİR’in Acıgöl ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada Muhittin Karaca (68) hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Kaza, dün öğle saatlerinde Acıgöl ilçesi Tatlarin beldesi yakınlarında meydana geldi.

Muharrem Karaduman (61) yönetimindeki 50 ADV 838 plakalı otomobil ile Muhittin Karaca idaresindeki 58 EC 361 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada sürücüler ve araçlardaki 1 kişi yaralandı.

İhbarla kaza yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Nevşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ağır yaralanan sürücü Muhittin Karaca, kurtarılamadı.

Diğer yaralıların tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Muharrem Karaduman tedavisinin ardından gözaltına alınırken, kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/otomobillerin-kazasinda-muhittin-karaca-oldu.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/otomobillerin-kazasinda-muhittin-karaca-oldu.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/otomobillerin-kazasinda-muhittin-karaca-oldu_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/otomobillerin-kazasinda-muhittin-karaca-oldu.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/otomobillerin-kazasinda-muhittin-karaca-oldu/614189/</link>
			<pubDate>Tue, 31 Mar 2026 11:00:35 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>18 il merkezli operasyon: 67 tutuklama</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[İÇİŞLERİ Bakanlığı, 18 il merkezli 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Yasa dışı bahis' suçlarına yönelik jandarma tarafından düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 118 şüpheliden 67'sinin tutukladığını duyurdu.

Bakanlığın sanal medya hesabından yapılan açıklamaya göre; Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Cumhuriyet başsavcılıkları koordinesinde yapılan çalışmalar sonucu 18 ilde operasyonlar düzenlendi. 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Yasa dışı bahis' suçlarına yönelik düzenlenen operasyonlarda;

hesaplarında 5,3 milyar TL işlem hacmi bulunan 118 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin; yasa dışı bahis oynattıkları, suçtan elde edilen paranın nakline aracılık ettikleri ve sosyal medya hesapları üzerinden sahte ilanlarla vatandaşları dolandırdıkları tespit edildi. Şüphelilerden 67'si tutuklandı, 40'ı hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/18-il-merkezli-operasyon-67-tutuklama-363043.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/18-il-merkezli-operasyon-67-tutuklama-363043.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/18-il-merkezli-operasyon-67-tutuklama-363043-thumb.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/18-il-merkezli-operasyon-67-tutuklama-363043.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/18-il-merkezli-operasyon-67-tutuklama/614175/</link>
			<pubDate>Thu, 19 Mar 2026 13:28:50 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Yerköy'de DEAŞ operasyonu: 1 gözaltı</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[YOZGAT'ın Yerköy ilçesinde terör örgütü DEAŞ'a yönelik gerçekleştirilen operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü DEAŞ üyelerinin tespit ve deşifre edilmesine yönelik çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında, DEAŞ üyesi olduğu belirlenen M.H., evine düzenlenen operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin adresinde yapılan aramada, çeşitli dijital materyaller ele geçirildi.

Öte yandan, aynı evde kalan ve ülkeye yasa dışı yollarla girdiği tespit edilen yabancı uyruklu M.E.C. ve M.N.H. de gözaltına alındı. M.H.'nin emniyetteki işlemleri devam ederken, diğer şüphelilerin sorgularının ardından Göçmen Kaçakçılığı Şube Müdürlüğüne teslim edileceği öğrenildi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/yerkoyde-deas-operasyonu-1-gozalti-361609.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/yerkoyde-deas-operasyonu-1-gozalti-361609.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/yerkoyde-deas-operasyonu-1-gozalti-361609-thumb.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/yerkoyde-deas-operasyonu-1-gozalti-361609.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/yerkoy-de-deas-operasyonu-1-gozalti/614167/</link>
			<pubDate>Tue, 17 Mar 2026 08:58:12 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Silahlı kavga: 4 yaralı</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[NEVŞEHİR'de iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 4 kişi yaralandı.

Olay, saat 01.00 sıralarında merkez ilçeye bağlı Sulusaray beldesinde meydana geldi. İki grup arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı.

Kısa sürede büyüyen tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada B.G., E.G., Yunus P. ve Yusuf P., ismi öğrenilemeyen bir kişi tarafından silahla yaralandı. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/silahli-kavga-4-yarali-361619.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/silahli-kavga-4-yarali-361619.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/silahli-kavga-4-yarali-361619-thumb.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/silahli-kavga-4-yarali-361619.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/silahli-kavga-4-yarali/614165/</link>
			<pubDate>Tue, 17 Mar 2026 08:57:58 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Sokakta yürürken tabanca ile başından vuruldu</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[ŞIRNAK'ın Cizre ilçesinde sokakta yürürken uğradığı silahlı saldırıda başından vurulan Davut A., ağır yaralandı.

Olay, gece saatlerinde Cizre ilçesi Dağkapı Mahallesi'ndeki Nuh Nebi Camisi’nin arka kısmında meydana geldi. İddiaya göre; sokakta yürüyen Davut A.'nın yanına yaklaşan kişi ya da kişiler, tabancayla ateş açtı. Açılan ateş sonucu başından vurulan Davut A. yere yığıldı.

Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Davut A., ambulansla Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Davut A.'nın durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Polis ekipleri, kaçan şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/sokakta-yururken-tabanca-ile-basindan-vuruldu.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/sokakta-yururken-tabanca-ile-basindan-vuruldu.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/sokakta-yururken-tabanca-ile-basindan-vuruldu_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/sokakta-yururken-tabanca-ile-basindan-vuruldu.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/sokakta-yururken-tabanca-ile-basindan-vuruldu/614156/</link>
			<pubDate>Sat, 14 Mar 2026 07:00:27 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Bu kentte 'Ölüler bayramı' geleneği yaşatılıyor</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[IĞDIR’da, Nevruz Bayramı öncesinde, asırlardır sürdürülen 'ölüler bayramı' geleneği yaşatılıyor. Melekli beldesinde yaşayanlar asırlık gelenek için sabah erken saatlerde mezarlığa gitti. Mezarları ziyaret eden vatandaşlar, dualar okudu.

Kentte Nevruz Bayramı öncesinde asırlardır sürdürülen 'ölüler bayramı' geleneği bu yıl da gerçekleştiriliyor. Yörede nevruzdan önceki son çarşambadan sonra düzenlenen etkinlikten birkaç gün önce de vatandaşlar mezarlıkları ziyaret edip, bakım ve temizlik yapıyor. Mezarlardaki onarımlar tamamlanıyor, bayram günü dikilmek üzere yeni fidanların yerleri hazırlanıyor ve mezarlıkların çevre temizliği yapılıyor. Belirlenen günde yöre halkı mezarlık kapısında bir araya geliyor. Aksakallar ve din alimlerinin öncülüğünde özellikle yakın zamanda hayatını kaybeden kişilerin isimleri anılıyor. Okunan duaların ardından vatandaşlar kabir ziyaretlerini gerçekleştiriyor.

HATIRALAR YAŞATILIYOR

Yöresel inanışa göre nevruz öncesi aynı gün aile fertlerinin mezar başında toplanması, ölen yakınların ruhlarının huzur bulmasını sağlıyor. Bu ziyaretler hem ölenlerin hatırasını yaşatmak hem de yaşayanlar arasındaki dayanışmayı güçlendirmek amacıyla gerçekleştiriliyor.

Mezarlığa gelen aileler önce kendi yakınlarının mezarları başında toplanıyor. Mezar taşları temizlenip yıkanıyor, çiçekler dikiliyor ve dualar okunuyor. Evlerde hazırlanan helva, kavut ve semeni tatlıları, şekerleme ve 'Yeddi Levin' payı (Yedi çeşit) olarak bilinen yiyecekler ise paylaşılmak üzere mezarların üzerine bırakılıyor. Vatandaşlar daha sonra da 'gor komşusu' olarak adlandırılan diğer mezarları ziyaret ediyor. Gelenek gereği kimsesiz mezarlar da unutulmuyor. Hatta küs olan kişilerin bile birbirlerinin yakınlarının mezarlarına giderek dua etmesi, geleneğin dikkat çeken yönleri arasında yer alıyor.

Ölüler bayramı kapsamında evlerde yeşertilen semeni de mezarlara bırakılırken, kuşlar için yem ve su konulması, mezarlıkta güler yüzlü olunması ve vefat eden kişilerin güzel sözlerinin hatırlanması önemli ritüeller arasında bulunuyor. Yöre halkı, gülümseyen bir yüzle yapılan ziyaretlerin mezarlıkta yatanların ruhlarını şad edeceğine inanıyor.

'MEZARLIKLAR TEMİZLENDİ, DUALAR OKUNDU'

Iğdır’ın Melekli beldesinde gelenek kapsamında bölge halkı da erken saatlerde Asri Mezarlık'a gitti. Mezarların temizlik ve bakımını yapanlar, Kur’an-ı Kerim okuyup, dua etti. Mezarlık ziyaretçilerine geleneksel bir ikram olan şeker ve lokum dağıtıldı. Katılımcılar, ‘ölü bayramı’ ile ölen yakınlarının ruhlarını şad ettiklerini, ardından nevruzun diğer aşamalarına geçeceklerini belirtti.

Melekli Belediye Başkanı Mücahit Tanık, asırlardır süren geleneğin önemini anlatarak, "Nevruz geleneğimizin en önemli parçalarından biri olan ölü bayramı kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da hemşerilerimizle bir araya geldik. Melekli Belediyesi olarak mezarlıklarımızı ziyarete hazır hale getirdik ve tüm kabirlere karanfillerimizi sunduk. Ölenlerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlara sağlık ve huzur diliyorum" dedi. ]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/bu-kentte-oluler-bayrami-gelenegi-yasatiliyor.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/bu-kentte-oluler-bayrami-gelenegi-yasatiliyor.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/bu-kentte-oluler-bayrami-gelenegi-yasatiliyor_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/bu-kentte-oluler-bayrami-gelenegi-yasatiliyor.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/bu-kentte-oluler-bayrami-gelenegi-yasatiliyor/614150/</link>
			<pubDate>Fri, 13 Mar 2026 07:04:21 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Tokat'ta 5.5 büyüklüğünde deprem</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[TOKAT’ın Niksar ilçesinde Richter ölçeğine göre 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Tokat’ın yanı sıra Samsun, Amasya, Ordu ve Sivas illerinden de hissedilen depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre; saat 03.35’te merkez üssü Tokat’ın Niksar ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Yerin 6,37 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Tokat ve ilçelerinin yanı sıra Samsun, Amasya, Ordu ve Sivas illerinden de hissedildi. Merkez üssü Niksar’da depreme uykularında yakalanan vatandaşlar panik ve korku içerisinde evlerinden dışarıya çıktı.

İÇİŞLERİ BAKANI ÇİFTÇİ’DEN PAYLAŞIM

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Tokat ilimizin Niksar ilçesinde saat 03.35’te meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şu ana kadar herhangi bir olumsuz duruma ilişkin bir ihbar bulunmamaktadır. Ekiplerimiz sahada gerekli tarama ve değerlendirme çalışmalarını sürdürmektedir. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin” ifadelerini kullandı.

TOKAT VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Depremle ilgili Tokat Valiliğinden yapılan açıklamada, "Niksar merkezli meydana gelen ve civar illerimizde de hissedilen 5.5 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Deprem sonrası, an itibariyle, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Gelişmeler ekiplerimiz tarafından yakından takip edilmektedir. Allah milletimizi memleketimizi her türlü afetten korusun" denildi.

1942 YILINDA BÖLGEDE BÜYÜK DEPREM MEYDANA GELDİ

Deprem uzmanları Tokat’ın, içerisinden fay hattı geçen 24 ilden biri olduğu bilgilini paylaştı. Bölgeden geçen Kuzey Anadolu Fay hattı üzerinde 1942 yılında 7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini hatırlatan uzmanlar, bu depremin ana fay hattı üzerindeki kollarından birinde meydana gelmiş olabileceğini bildirdi. Depremin büyüklüğü dikkate alındığında hasar meydana getirebileceğini ifade eden uzmanlar, ayrıca devam edeceği beklenen artçı depremler nedeniyle özellikle hasarlı evlere girilmemesi uyarısında bulundu.

AFAD’dan yapılan açıklamada ise “Tokat ilimizin Niksar ilçesinde saat 03.35’te meydana gelen ve Samsun, Amasya, Ordu, Sivas illerimizde de hissedilen 5.5 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır.” denildi.]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/tokat-ta-5-5-buyuklugunde-deprem.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/tokat-ta-5-5-buyuklugunde-deprem.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/tokat-ta-5-5-buyuklugunde-deprem_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/tokat-ta-5-5-buyuklugunde-deprem.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/tokat-ta-5-5-buyuklugunde-deprem/614149/</link>
			<pubDate>Fri, 13 Mar 2026 06:11:22 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Bu işin aylık geliri 240 bin lirayı buluyor</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[AYDIN'ın Germencik ilçesinde dağlık arazilerdeki incir bahçelerinde at ile çift sürmenin günlük yevmiyesi 8 bin TL olmasına rağmen çalışacak işçi bulunamıyor. Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, “Ben de duyuyorum 7 bin TL, 8 bin TL 9 bin TL'ye kadar çıkan yevmiyeler var. 20 yıl içerisinde bu iş tamamen bitebilir. İşçi bulunmuyor, bulunsa bile belli bir tecrübe lazım” dedi.

Germencik ilçesinin kırsal Çarıklar Mahallesi'nde yaşayan Ruhi Doğan (50), baharın gelmesiyle birlikte incir bahçelerinde bakım çalışmalarına başladı. Önce ağaçlardaki kuru dalları budayan Doğan, daha sonra yılın 12 ayı baktığı atlarıyla bahçeleri sürmeye başladı. Doğan, normalde 8 saat yapılan işi yaklaşık 3 saat çalışarak yaptıklarını söyledi.

İncir bahçelerinin zamanında sürülmemesi halinde otların arttığını ve ürün kalitesinin düştüğünü belirten Doğan, arazilerin dağlık olması nedeniyle bakım çalışmalarını atlarla yaptıklarını kaydetti. Doğan, "Olmazsa olmazımız atlarımızdır. Onlara kendimizden daha güzel bakarız. Bakmazsak bize hizmet etmezler. Her yılın şubat sonu ve mart başları gibi incir bahçelerinde çalışmaya başlarız. Önce incir ağaçlarını budarız. Ağaç üzerindeki kuru dalları keseriz. Sonra çift sürmeye başlarız. Ramazan ayı olmasına rağmen oruçlu halimizle bu işi yapıyoruz. 10 saat çalışacağımıza 3 saat çalışıyoruz. Bu ağaçlara bakım yaparsak meyvesi de güzel olur" dedi.

ACEMİ ATLAR USTA ATLAR İLE EĞİTİLİYOR

Doğan, genç atların usta atlarla birlikte çalıştırılarak eğitildiğini belirterek, "Bir usta ile bir acemi tayı yanına koyarak çifte koşarız. Usta gidip gelirken acemi atı eğitir. Bu iş çok zahmetli. Yılın 12 ayı baktığımız bu atlar bizim bir ay işimizi görür. Buna rağmen biz yılın diğer 11 ayında gözümüz gibi bu atlarımıza bakarız. Bakmazsak çift zamanı bahçelerimizi süremeyiz. Eğer bahçemizi bir ay içerisinde sürüp bakımını yapamazsak her yer otun içinde kalır" diye konuştu.

AT İLE ÇİFT SÜRENLERİN AYLIK GELİRİ 240 BİN TL

At ile çift sürmenin zahmetli bir iş olduğunu vurgulayan Doğan, "Bu atlar ile çift sürmenin günlük yevmiyesi 8 bin TL arası. Günlük 8 bin yevmiye ile aylık gelirin 240 bin TL oluyor. Bu memlekette kimin aylık maaşı 240 bin lira. Buna rağmen çalışacak işçi bulunamıyor. Ege Bölgesi'nde 12 ay iş var. Günlük çapa yevmiyesi ise 3 bin 500 lira. 3 bin liradan hesaplasak aylık gelir 90 bin TL olur. Vatandaş asgari ücret ile çalışıyorsa biz niye bu yevmiye ile geçinemiyoruz, ağlıyoruz" dedi.

'20 YIL İÇERİSİNDE BU İŞ TAMAMEN BİTEBİLİR'

Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu ise sadece orada değil, Aydın'ın birçok köyünde traktörlerin çalışamadığı yerlerde hayvanlarla çift sürüldüğünü belirtip, "Bu işi yapacak insan hemen hemen kalmadı. Ben de duyuyorum 7 bin TL, 8 bin TL 9 bin TL'ye kadar çıkan yevmiyeler var. 20 yıl içerisinde bu iş tamamen bitebilir. İşçi bulunmuyor, bulunsa bile belli bir tecrübe lazım. Tecrübeyi satın alamazsınız. Babadan, atadan, dededen yetişmesi lazım. Bunun okulu yok yetişmesi için yıllarca çalışması lazım" dedi.

Bu işi yapan çiftçilerin şu an yaş ortalamasının 55- 60 civarında olduğuna dikkati çeken Kendirlioğlu, "20 yıl sonra 70- 75 yaşına gelecekler ve bu işi yapan kalmayacak. Gençler artık çiftçilik yapmak istemiyor” diye konuştu.]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/bu-isin-aylik-geliri-240-bin-lirayi-buluyor.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/bu-isin-aylik-geliri-240-bin-lirayi-buluyor.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/bu-isin-aylik-geliri-240-bin-lirayi-buluyor_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/bu-isin-aylik-geliri-240-bin-lirayi-buluyor.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/bu-isin-aylik-geliri-240-bin-lirayi-buluyor/614142/</link>
			<pubDate>Tue, 10 Mar 2026 11:18:44 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>65 liradan satılıyor, ilçede hasadı başladı</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[İZMİR'in Menemen ilçesinde hem lezzeti hem de sağlık açısından sunduğu faydalarla dikkat çeken enginar hasadı başladı. Ailece enginar üretimi yaptıklarını belirten Cumhur Kocabıyık (30), enginarın son dönemde giderek popüler bir ürün hale geldiğini belirterek, "Önceden sadece pazarcılara veriyor veya kendimiz satıyorduk. Artık internetten de satmaya başladım" dedi.

Yılın ilk ayı başlayan enginar hasadı, mart ayı itibariyle İzmir'in Menemen ilçesinde yoğunluk kazandı. İşçiler çanak enginar soyumu yaparak sezona hazırlanırken, üreticiler de hem pazardan hem de internet üzerinden siparişler almaya başladı. Menemen'de 2010 yılından bu yana ailecek enginar üretimi yaptıklarını belirten Cumhur Kocabıyık, "Enginar üretimini Menemen'e ilk getirenlerden biriyiz. Babamla beraber üretimine başladık, halen devam ediyoruz. Önceden sadece pazarcılara veriyor ya da kendimiz pazarlarda satıyorduk. Artık internetten de satmaya başladık. 4 yıldır Türkiye'nin her yerine gönderiyoruz. Günden güne satışlarımızı çoğaltıyoruz. İnternetten satış buradaki pazardakinden çok daha iyi olmaya başladı" dedi.

Enginarın yetiştirmenin çok zor bir iş olduğuna dikkat çeken Kocabıyık, "Herhangi bir ilacı da kabul etmiyor. Genelde organik yetiştirmek gerekiyor. Otları kurutmak istersek mesela herhangi bir ilaç attığımız zaman direkt enginara daha çok etki ediyor. O yüzden kesinlikle herhangi bir ilaç kullanılmıyor. Tarlanın bir ucundan bir ucuna gidiyoruz. Ağır kilolarla çalışıyoruz" diye konuştu.

'ENGİNARA İLGİ GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL'

Kasım ayında enginar kesmeye başladıklarını ancak hasadın mart ayı itibariyle kesin olarak başladığını anlatan Cumhur Kocabıyık, "10 dönüm tarlada, 15 günde bir 100-150 kadar enginar çıkıyor. Ama hasat zamanına geldiğimiz zaman mart ayı itibariyle haftada iki kere kesim yapmaya başlıyoruz. Her kestiğimizde 3 bin ile 5 bin arası mahsul elde ediyoruz. Enginara ilgi gerçekten çok güzel" ifadelerini kullandı.

'SOYUP VAKUMLUYORUZ'

İklim değişikliğinin enginar üretimini bir yandan olumlu bir yandan da olumsuz etkilediğini kaydeden Kocabıyık, şöyle devam etti:

"Bu kış çok yağmur yağdı. Enginar sürekli suyun içerisinde kaldığı için çürümeye başlıyor. Bundan sonra daha iyi olacağını düşünüyorum. Mesela şu an tam zamanı olduğu için yağmurda besledi enginarı. Gayet iyi olacak ilerleyen zamanlarda. Sakız enginarlar taze dalından 50 liradan başlıyor. Çanak enginarı 65 liradan veriyoruz. Çünkü onun soyum ücreti var. Bu sene soyum ücretine adet başına 10 lira alıyorlar. O yüzden maliyetiyle beraber 65 liraya çıkmış oluyor. Soyuyoruz. Vakumluyoruz. Hem pazarlara gönderiyoruz hem dediğim gibi Türkiye'nin dört bir yanına göndermeye başladık. Vakumlu bir şekilde veya bidonda limonlu su ile Türkiye'nin her yerine gönderim sağlıyoruz."

'HASADI NİSAN ORTASINA KADAR DEVAM EDER'

Menemen Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Hüseyin Şen ise ilçede enginar üretiminin genellikle küçük aile işletmeleri tarafından yapıldığını belirtip, "Hem ilçe tarım hem de ziraat odamızın verilerine göre 380 ya da 400 dönüme yakın bir enginar üretimi söz konusu. Enginar hasadımız mart ve nisan ortasına kadar devam eder. İnternet satışlarında çanak olarak bahsettiğimiz beyaz kısmın getirisi daha iyi" dedi. Şen, enginarın sağlık açısından tüketilmesinde fayda olan bir bitki olduğunu söyledi.]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/65-liradan-satiliyor-ilcede-hasadi-basladi.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/65-liradan-satiliyor-ilcede-hasadi-basladi.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/65-liradan-satiliyor-ilcede-hasadi-basladi_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/65-liradan-satiliyor-ilcede-hasadi-basladi.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/65-liradan-satiliyor-ilcede-hasadi-basladi/614122/</link>
			<pubDate>Wed, 04 Mar 2026 05:53:41 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Kıraathaneye silahlı saldırı</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[KIRŞEHİR'de husumetlisinin kıraathanesine tabancayla ateş açıp, kırılan cam parçalarının isabet etmesi sonucu 2 kişinin yaralanmasına neden olan C.P., gözaltına alındı.

Olay, saat 15.00 sıralarında, Medrese Mahallesi 95'inci Sokak'ta meydana geldi. Husumetlisinin kıraathanesinin önüne gelen C.P., iş yerinin camına doğru 1 el, havaya ise 5 el ateş etti. Ateş sonucu iş yerinin camları kırıldı. İçeride oyun oynayan 2 kişi cam parçalarının isabet etmesiyle yaralandı.

İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından ambulansla Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. C.P., polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı.

Şüphelinin, polis merkezinde işlemleri sürüyor.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/kiraathaneye-silahli-saldiri-355152.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/kiraathaneye-silahli-saldiri-355152.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/kiraathaneye-silahli-saldiri-355152-thumb.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/kiraathaneye-silahli-saldiri-355152.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/kiraathaneye-silahli-saldiri/614121/</link>
			<pubDate>Wed, 04 Mar 2026 05:31:46 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Kaybolduktan 4 gün sonra sağ bulundu</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[TRABZON’un Köprübaşı ilçesinde evinden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan Abdul Yazgan (54), arama kurtarma ekiplerinin çalışması sonucu 4 gün sonra sağ olarak bulundu.

Köprübaşı ilçesi Fidanlı Mahallesi’ndeki evinden 26 Şubat’ta ayrılan ve bir daha haber alınamayan Abdul Yazgan’ın komşuları, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma, polis, AFAD, UMKE, AKUT, AD-KUR ve TTAKE ekipleri sevk edildi.

Olumsuz hava koşulları ve kar yağışı altında sürdürülen arama çalışmalarında Yazgan, sığındığı bir evde bulundu. Bölgedeki sağlık ekiplerine teslim edilen Yazgan’ın yapılan ilk kontrollerinde durumunun iyi olduğu öğrenildi.]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/kaybolduktan-4-gun-sonra-sag-bulundu.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/kaybolduktan-4-gun-sonra-sag-bulundu.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/kaybolduktan-4-gun-sonra-sag-bulundu_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/03/kaybolduktan-4-gun-sonra-sag-bulundu.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/kaybolduktan-4-gun-sonra-sag-bulundu/614116/</link>
			<pubDate>Sun, 01 Mar 2026 10:03:34 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Kaybolan genç kız için arama çalışması başlatıldı</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[KAYSERİ'nin Pınarbaşı ilçesinde sabah saatlerinde telefonunu bırakarak evden ayrılan İ.Ç. (17) isimli genç kız, 14 saattir kayıp olarak aranıyor.

Pınarbaşı ilçesi Methiye Mahallesi'nde ailesiyle yaşayan İ.Ç., saat 10.00 sıralarında telefonunu bırakarak evden ayrıldı. Uzun bir süre eve gelmeyen İ.Ç. için endişelenen ailesi, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye AFAD, jandarma ve UMKE ekipleri sevk edildi. Ekipler, İ.Ç.'nin bulunması için bölgede arama çalışması başlattı. Geç saatlere kadar sürdürülen arama çalışmalarından sonuç alamayan ekipler, yarın sabahın erken saatlerinde çalışmalara devam edecek.

Bulundu

Ekipler, sabah erken saatlerde arama çalışmalarına devam etti. Yaklaşık 24 saatin ardından metruk yapılardan boş bir evin serasında saklanmış ve korkmuş halde bulunan İ.Ç., jandarma ve AFAD ekiplerine teslim edildi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/02/kaybolan-genc-kiz-icin-arama-calismasi-baslatildi-350605.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/02/kaybolan-genc-kiz-icin-arama-calismasi-baslatildi-350605.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/02/kaybolan-genc-kiz-icin-arama-calismasi-baslatildi-350605-thumb.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/02/kaybolan-genc-kiz-icin-arama-calismasi-baslatildi-350605.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/kaybolan-genc-kiz-icin-arama-calismasi-baslatildi/614098/</link>
			<pubDate>Sun, 22 Feb 2026 08:27:29 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>FETÖ operasyonu: 70 şüpheliden 54'ü tutuklandı</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[KAYSERİ merkezli 4 ilde FETÖ/PDY üyelerine yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 70 şüpheliden 54'ü çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine konulurken, 16 kişi ise adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı ve Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'nin güncel yapılanmasına yönelik çalışma başlattı. Bu kapsamda 8 aylık teknik-fiziki takip ve dinleme sonucu Kayseri, İstanbul, Adana ve Mersin illerinde tespit edilen adreslere 676 personelin katılımı ile 16 Şubat'ta eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Yapılan baskınlarda 70 kişi gözaltına alındı. Adreslerde gerçekleştirilen aramalarda gizli düzenek halinde ses kayıt ve kamera cihazı, 3 ruhsatsız tüfek, tabanca, 50 fişek ve dijital materyaller ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 70 şüpheliden 54'ü çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine konulurken, 16 kişi ise adli kontrol tedbiri uygulanarak salıverildi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/02/feto-operasyonu-70-supheliden-54u-tutuklandi-349770.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/02/feto-operasyonu-70-supheliden-54u-tutuklandi-349770.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/02/feto-operasyonu-70-supheliden-54u-tutuklandi-349770-thumb.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/02/feto-operasyonu-70-supheliden-54u-tutuklandi-349770.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/feto-operasyonu-70-supheliden-54-u-tutuklandi/614085/</link>
			<pubDate>Fri, 20 Feb 2026 06:31:08 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Rabia Alaca cinayeti davasına, bakanlık müdahil olacak</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[KAYSERİ'de boşanma aşamasındaki eşi Rabia Alaca'yı (26), boğazını keserek öldüren Rahman Alaca (33) hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle açılan davaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları, müdahil olmak için talepte bulundu.

Olay, geçen yıl 14 Kasım'da saat 19.00 sıralarında, Melikgazi ilçesi Selimiye Mahallesi Ortahisar Sokak'ta meydana geldi. Boşanma aşamasında oldukları iddia edilen Rabia Alaca ile eşi Rahman Alaca, bilinmeyen nedenle tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Rahman Alaca, cebinden çıkardığı bıçakla Rabia Alaca'yı yaraladı. Çevredekilerin ihbarıyla adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlıkçıların kontrolünde Rabia Alaca'nın hayatını kaybettiği belirlendi. Rabia Alaca'nın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından ailesi tarafından teslim alınıp Erkilet Bülbülpınar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

TUTUKLANDI

Olaydan sonra kaçan Rahman Alaca, polis tarafından yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanıp adliyeye sevk edilen Alaca, çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklandı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanıp iddianame hazırlandı. Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Rahman Alaca hakkında 'Eşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

'BOĞAZINI KESTİ'

İddianamede ifadesine yer verilen görgü tanığı A.F.A., "Tartıştılar. Göğsünden defalarca bıçakladı. Ardından yere oturttu. Arkasına geçerek çenesini tutarak boğazını kesti. Babasını arayıp, 'Kızını kestim gel al' dedi. Sonra polisi arayıp kendisini ihbar etti. Sonra elindeki bıçakla parka gidip oturdu ve sigara içti. Ardından kızın başına yeniden gelip karnından bıçakladı" dedi.

Bir başka görgü tanığı B.A. ise "Camiye gidiyordum. 'O tarafa yaklaşmayın orada cinayet işlendi. Karımı öldürdüm. Bu taraftan geçin" dediği yer aldı.

Öte yandan, otopsi raporuna da yer verilen iddianamede, Rabia Alaca'nın en az 20 kesici delici alet yaralanmasına bağlı hayatını kaybettiğinin belirlendiği kaydedildi.

Rahman Alaca'nın ifadesinde, "8 yıllık evliydik. Bu süre zarfında 1 ya da 2 kez tokat atmışımdır. Eşim sığınma evine gitmişti. 'Seni sevmiyorum' dedi. Olaydan 2 hafta önce duruşmamız vardı. Hakim süre vermişti. Ölmeseydi 1 hafta sonra boşanma davamız olacaktı. 'Boşanmazsan seni süründürürüm' dedi. Pişmanım. Öfkeme hakim olamadım. Şoku atlattıktan sonra polisi ve ambulansı aradım" dediği belirtildi.

BAŞVURUDA BULUNULDU

Davanın iddianamesinin DHA tarafından gündeme taşınmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, davaya müdahil olmak için mahkemeye başvurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ilgili kanunlar uyarınca kadın, çocuk ve aile bireylerine yönelik davalara katılabileceği belirtilen dilekçede, "Kadına, çocuklara yönelik ve aile içi şiddet eylemlerinde kamu davalarına müşteki ya da mağdur tarafların yanında davaya katılma bakanlığımız görevleri arasındadır" denildi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/02/rabia-alaca-cinayeti-davasina-bakanlik-mudahil-olacak-348439.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/02/rabia-alaca-cinayeti-davasina-bakanlik-mudahil-olacak-348439.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/02/rabia-alaca-cinayeti-davasina-bakanlik-mudahil-olacak-348439-thumb.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/02/rabia-alaca-cinayeti-davasina-bakanlik-mudahil-olacak-348439.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/rabia-alaca-cinayeti-davasina-bakanlik-mudahil-olacak/614079/</link>
			<pubDate>Tue, 17 Feb 2026 13:54:02 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>TSK'dan 'Hamide anne'ye vefa plaketi</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[TRABZON'da 6 çocuk annesi Hamide Kaldırım (85), yıllardır ilmek ilmek ördüğü binlerce patiği, Türkiye'nin dört bir yanında görev yapan askerlere göndererek yürekleri ısıtıyor. Zorlu kış koşullarında görev yapan askerlerin üşümemesi için verilen anlamlı destek karşılıksız kalmazken, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kaldırım'a teşekkür plaketi verildi. Sağlığı el verdikçe patik örmeye devam edeceğini söyleyen Kaldırım, "Bellerine kadar kar geliyor, dağlarda duruyorlar. Üzülüyorum" dedi.

Of ilçesinde oğlu Mahmut Kaldırım ile yaşayan 6 çocuk annesi Hamide Kaldırım, geçirdiği rahatsızlığın ardından yürümekte zorluk çekmeye başladı. Zamanının büyük bölümünü evde geçiren Kaldırım, televizyon izlediği sırada kış şartlarında görev yapan askerleri görünce duygulanarak Mehmetçik için patik örüp, göndermek istedi. Oğlu Mahmut Kaldırım, annesinin bu isteğini gerçeğe dönüştürmek için önce Türkiye'nin farklı illerindeki askeri birliklere daha sonra da çocuk esirgeme kurumlarına ve öğrencilere ulaşarak patikleri göndermeye başladı.

ANLAMLI DESTEK KARŞILIKSIZ KALMADI

Yürüme zorluğu ve ilerleyen yaşına rağmen 6 yıldır askerlerin yanı sıra çocuklar için bini aşkın çorap ile patik ören Hamide Kaldırım'ın gönderdiği hediyeler birçok kurum tarafından takdirle karşılandı. Zorlu kış koşullarında görev yapan askerlerin üşümemesi için verilen anlamlı destek karşılıksız kalmazken, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Kaldırım'a teşekkür plaketi verildi. Kaldırım'a ayrıca Ardahan Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Hakkari 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı ve Diyarbakır Valiliği'nce çeşitli hediye ve plaketler de takdim edildi.

ASKERLERDEN DUYGULANDIRAN NOT

Görev yaptıkları bölgelerde Türk bayrağı altında gönderilen patikleri ellerinde tutarak fotoğraf çektiren askerler, bu kareleri de Kaldırım'a ulaştırdı. Askerlerden gelen duygu dolu notta "Hamide annemiz. Memleketimizin ücra köşesinde ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde vatan aşkının sıcaklığı ile çalışırken sizden gelen bu ince hediye bizlerin kalbindeki vatan sevgisini körükledi. Bu hediyenizden dolayı sizlere ne kadar teşekkür etsek az. Bölüğümüz adına teşekkür ve şükranlarımızı sunarız" ifadelerine yer verildi.

'ASKERLERİMİZ KARIN ALTINDA BİZİM İÇİN UĞRAŞIYOR'

Hamide Kaldırım, kar altında nöbet tutan askerlere üzüldüğü için patik örmeye karar verdiğini ifade ederek, "16 yaşlarındayken örgü örmeye başladım. Çocuklarım oldu, onlar büyüdükten sonra örgü örmeye devam ettim. 3 günde 1 patiği örüyorum. Ben örüp, oğluma veriyorum. O da bakıp araştırıyor; ona göre de patikleri gönderiyor. Askerler için ördüklerim ayrı çocuklar için ördüklerim ayrı oluyor. Kur'an kursundaki çocuklar için de ufak patikler örüyorum. Çocuklara, askerlere patik yapıp, yollamak beni mutlu ediyor; giyinip ısınıyorlar. Askerleri düşünüp üzülüyorum. Askerler karların içinde bizim için uğraşıyor" dedi.

'KEŞKE DAHA FAZLA YAPIP YOLLAYABİLSEM'

Sağlığı el verdikçe patik örüp göndermeye devam edeceğini söyleyen Kaldırım, "Plaket yollamışlar, çok duygulandım. 'Masraf yapmışlar' diye düşündüğümden üzüldüm; eziyet çektiler, uğraşmışlar, sağ olsunlar. Hasta olmazsam, kendimi iyi hissedersem örmeye devam edeceğim. Örüp göndereceğiz. Soğuk olan yerleri takip ediyorum. Askerlere ve çocuklara yollamak istiyorum. Çok param olsa da keşke daha fazla yollayıp, yardım etsem. Allah onları korusun, kollasın, kolaylık versin. Onlara hiçbir şey olmasın. Anaları onları bekliyor, onlar bizim için uğraşıyor. Ayaklarına taş değmesin. Bellerine kadar kar geliyor, dağlarda duruyorlar. Üzülüyorum. Allah hepsine uzun ömür versin" diye konuştu.

'KAR ALTINDAKİ ASKERLERİ GÖRMEK ANNEMİ ETKİLEDİ'

Annesi için iyi dileklerde bulunan herkese teşekkür eden Mahmut Kaldırım da "Araştırıyorum ve bulup ulaşabildiğim yerlere annemin ördüklerini gönderiyorum. Televizyonda kar altındaki askerleri görmek annemi etkiledi. Çorap örüp, göndererek bir nebze olsun ihtiyaçlarını gidermiş oluruz düşüncesiyle bu yola kendini adadı. Soğuk olan yerlere, askerlere, çocuk esirgeme kurumlarına, emniyetteki birimlere yolluyorum. Biz bir beklenti olmadan yaptık. Son 6 yıldır örgü işine daha da ağırlık verdi. Bini aşkın patik, çorap ve atkı örmüştür. Ben de gerekli malzemeleri alıp, ona veriyorum. Plaket göndermişler sağ olsunlar" dedi.]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/02/tsk-dan-hamide-anne-ye-vefa-plaketi.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/02/tsk-dan-hamide-anne-ye-vefa-plaketi.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/02/tsk-dan-hamide-anne-ye-vefa-plaketi_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/02/tsk-dan-hamide-anne-ye-vefa-plaketi.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/tsk-dan-hamide-anne-ye-vefa-plaketi/614074/</link>
			<pubDate>Thu, 12 Feb 2026 05:18:15 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Bakan Kurum, Antakyalı şoförün hikayesini paylaştı</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat 2023 depremlerinde en ağır yıkımın yaşandığı Antakya'da 25 yıldır otobüs şoförlüğü yapan ve her gün güzergah boyunca bölgedeki çalışmalara şahitlik eden Devren Yener'in (55) hikayesini paylaştı.

Hatay, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinde ağır yıkıma uğradı. Şehir merkezi ve ilçelerinde yıkımların yaşandığı kent, 'Asrın İnşa Seferberliği'nin merkezlerinden biri oldu. Deprem bölgesinde en fazla ev ve iş yerinin inşa edildiği kentte, 133 bin 685 konut, 12 bin 868 köy evi ve 7 bin 202 iş yeri olmak üzere toplam 153 bin 755 bağımsız bölüm hak sahiplerine teslim edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sanal medya hesabından 25 yıldır Antakya'da otobüs şoförlüğü yapan Devren Yener'in ring seferini paylaştı. Bakan Kurum, mesajında, "Bittik artık' denilen yerde yeniden ayağa kalktık. Hataylı Devren Yener'in yeni Antakya seferi" ifadelerine yer verdi.

Paylaşımda yer alan 5 çocuk babası Devren Yener, deprem zamanı yaşadıkları acıyı ve sonrasındaki inşa sürecini anlattı. Yener, "Burası Antakya. Doğma büyüme Hacı Ömer Alpagot Mahallesi'ndeyim. Ben bu Antakya'nın çocuğuyum. En fazla zarar gören memleket, bizim memleket. Deprem, burada yaşandı. Burada gerçekten taş üstünde taş kalmadı. Bu deprem bize her şeyi yaşattı, her şeyi gördük. Kardeşi de gördük, anayı da gördük, babayı da gördük. Biz 'Antakya bitti artık, bir daha düzelmez' diyorduk. Ama Allah'a binlerce şükür olsun ki Antakya'mız ayağa kalktı. Kim ne derse desin, devletimiz bizi sahipsiz bırakmadı. Hepimize yetecek kadar ev yapıldı. Biz otobüste olduğumuz için TOKİ'leri görüyoruz" ifadelerini kullandı.

'BİRLİK, BERABERLİKTEN HER ŞEY DOĞAR'

Yener, otobüsüyle Antakya'da güzergah boyunca giderken, 'Asrın İnşa Seferberliği' sonrası Emek Mahallesi, Kavaslı, Vali Göbeği mevkisi ve 75'inci Yıl Bulvarı'ndaki değişimle ilgili gözlemlerini şöyle anlattı:

"Binalarımıza bak, şimdi ne güzel olmuş. Fıstık gibi, Kavaslı'dan sonra Vali Göbeği'ne gidiyoruz. Vali Göbeği, yerle bir olmuştu. Geçen yürüyerek geçtim buradan. Bitmiş, çok güzel olmuş. Burası 75'inci Yıl Bulvarı. Yollarımız açık, binalar dükkanlar bitmiş. Yarın öbür gün faaliyete girdiği zaman cıvıl cıvıl olacak buralar. Yeter ki insanlar istesin, 'Ya Allah' diyelim. Birlik, beraberlikten her şey doğar, her şey olur. Yok olan bir şehirdi burası. 3 senede bir şehir kuruldu. Buyurun binalarımıza, bitmedi mi, bitmemiş mi? Gördük, bitmiş. Bakıyorum 3 günde, 5 günde bina dikilmiş. Turist geliyor mu, geliyor. Turizm yerlerimiz daha güzel oldu. Oteller yapıldı, otoparklarımız, otogarımız düzeldi. Antakya, daha güzel olacak."

İnşa faaliyetleri sonrası yeni yapılan bölgelere otobüslerin rahatça girebildiğini söyleyen Yener, "Depremden sonra belki 10 araç bile çalışmıyordu. Şimdi ise 100 araç çalışıyor. Her sokağa giriyoruz. Girmediğimiz, çıkmadığımız sokak yok. Tabii ki devletimiz sayesinde bu sokaklara girmeye başladık. 'Çalışma yok' diyorlar. Çalışma yoksa biz bu sokaklara nasıl giriyoruz o zaman? Dikmece'ye gittik, Gülderen'e gittik. Orhanlı TOKİ'lerine gittik. Şu anda her yere otobüsle giriyoruz" dedi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/02/bakan-kurum-antakyali-soforun-hikayesini-paylasti-341835.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/02/bakan-kurum-antakyali-soforun-hikayesini-paylasti-341835.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/02/bakan-kurum-antakyali-soforun-hikayesini-paylasti-341835-thumb.png"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/02/bakan-kurum-antakyali-soforun-hikayesini-paylasti-341835.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/bakan-kurum-antakyali-soforun-hikayesini-paylasti/614057/</link>
			<pubDate>Thu, 05 Feb 2026 06:22:40 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Parmaklarını kaybettiler, mesleklerinden vazgeçmediler</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[ORDU'da atölyelerinde soba imalatı yapan Hasan (70) ve Adem Biliş (67) kardeşler, 2 yıl arayla aynı pres makinesinde iş kazasında parmaklarını kaybetti. Kendisinin 4, kardeşinin ise 2 parmağını kaybettiğini belirten Hasan Biliş, “Parmaklarımızı kaybettik ama işimize olan sevgimizi kaybetmedik. Çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Fatsa ilçesi Dolunay Mahallesi'nde kendilerine ait atölyede soba imalatı yapan iki kardeşten Hasan Biliş 1996 yılında 4 parmağını, Adem Biliş ise 1998 yılında aynı pres makinesinde 2 parmağını kaybetti. Buna rağmen 48 yıldır atölyelerinde mesleklerini sürdüren kardeşler, işlerine olan bağlılıklarıyla dikkat çekiyor.

Eksik parmaklarına rağmen işlerini severek yapmaya devam ettiklerini vurgulayan Hasan Biliş, soba yaparken pres makinesine elini kaptırdığını belirterek, “1996’da 4 parmağımı kaybettim. Benden 2 sene sonra da kardeşim aynı şekilde 2 parmağını kaybetti. Bu işe severek, aynı şekilde devam ediyoruz. Hem ben hem de kardeşim, parmaklarımız olmadığı halde çalışıyoruz. Sağlığım el verdikçe bu işe devam edeceğim” dedi.

AĞABEYİNDEN 2 SENE SONRA AYNI ŞEKİLDE PARMAKLARINI KAYBETTİ

Atölyede ağabeyi ile birlikte soba yapmaya devam ettiklerini belirten Adem Biliş ise “1998’de 2 parmağımı kaybettim ama hiçbir engel tanımadığımız için çalışmaya devam ediyoruz.

Ağabeyimle birlikte işimizi severek yapmaya devam ediyoruz. Gücümüzün yettiği kadar soba yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Öte yandan, Hasan ve Adem Biliş kardeşlerin 2 oğlu ise babalarının yanında çalışarak, destek oluyor.]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/parmaklarini-kaybettiler-mesleklerinden-vazgecmediler.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/parmaklarini-kaybettiler-mesleklerinden-vazgecmediler.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/parmaklarini-kaybettiler-mesleklerinden-vazgecmediler_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/parmaklarini-kaybettiler-mesleklerinden-vazgecmediler.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/parmaklarini-kaybettiler-mesleklerinden-vazgecmediler/614040/</link>
			<pubDate>Tue, 27 Jan 2026 06:57:24 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Köylü 3 asırdır bu işi yapıyor, fiyatı 2 bin lira!</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesine bağlı Dodurga köyü halkı, yaklaşık 3 asırdır kaz yetiştiriyor. 1500 ile 2 bin lira arası fiyatlarla satılan kazlar, ilçe halkı başta olmak üzere İstanbul, Ankara, Antalya, Denizli ve İstanbul gibi illerden yoğun rağbet görüyor.

Sandıklı'ya bağlı 70 haneli Dodurga köyünde oturanlar, yaklaşık 3 asırdır kaz yetiştiriyor. Köydeki her hane kuluçkasız doğal ortamda, yılda 100 civarında kaz üretiyor.

Köy genelinde kışın 2 bin, yazın ise 5 bine yakın kaz bulunuyor. Kışın tüketimi artan kazlar 1500 ile 2 bin lira arasında satılıyor. Kazlar, ilçedeki yaşayanların yanı sıra İstanbul, Ankara, Denizli, Antalya ve İstanbul gibi illerdeki otel ve kişiler tarafından satın alınıyor.

‘KAZ YETİŞTİRMEYEN HANE YOKTUR’

Köyde yaşayan Yılmaz Demir (53), "Bizim köyün kazı meşhurdur. 3 asırdan bu yana, dedelerimizden gelir. Sulak alanda yetişir, lezzetlidir. Dodurga köyümüzde her hane kaz yetiştirir.

Kaz yetiştirmeyen hane yoktur. Bizim köye zaman zaman her ilden İstanbul, Ankara, Antalya, Isparta gibi çevre illerden kaz almak için gelirler. 3 ile 4 Kilo arasında değişir" dedi.]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/koylu-3-asirdir-bu-isi-yapiyor-fiyati-2-bin-lira.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/koylu-3-asirdir-bu-isi-yapiyor-fiyati-2-bin-lira.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/koylu-3-asirdir-bu-isi-yapiyor-fiyati-2-bin-lira_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/koylu-3-asirdir-bu-isi-yapiyor-fiyati-2-bin-lira.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/koylu-3-asirdir-bu-isi-yapiyor-fiyati-2-bin-lira/614037/</link>
			<pubDate>Tue, 27 Jan 2026 06:26:31 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>81 ilde 478 düzensiz göçmen yakalandı</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde düzenlenen düzensiz göç denetimlerinde 19 göçmen kaçakçılığı organizatörü ile 478 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen denetimleri sanal medya hesabından duyurdu. Buna göre; jandarma, emniyet ve Sahil Güvenlik birimlerinden 8 bin 702 ekip, 27 bin 697 personelin katıldığı denetimlerde, 5 bin 531 noktada 7 bin 482 umuma açık yer, 422 terminal ve diğer yerler olmak üzere toplam 14 bin 261 yer kontrol edildi. 19 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. 372 bin 409 kişinin kimlik kontrolünün yapıldı ve 478 düzensiz göçmen yakalandı. Tespit edilen düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilme işlemleri başlatıldı.

'ÜLKEMİZ TRANSİT GÖÇ ROTASI OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR'

Bakan Yerlikaya, "Göç yönetimini insan hakları, hukuk ve medeniyet değerlerimize uygun şekilde; kamu düzeni ve güvenliğini önceleyen bir anlayışla ele alıyoruz. Göç yönetiminin; düzenli göç yönetimi, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele, entegre sınır yönetimi, uluslararası koruma, gönüllü, güvenli, onurlu ve düzenli geri dönüş dahil olmak üzere tüm başlıklarında dünyaya örnek bir politika izliyoruz. Göçmen kaçakçılığıyla mücadelemiz, kamu düzeni ve güvenliğimizden taviz vermeden, kararlılıkla sürmektedir. Stratejik bir anlayışla yürüttüğümüz düzensiz göçle mücadele çalışmaları sonucunda ülkemiz, düzensiz göçe hedef olmaktan ve transit göç rotası olmaktan çıkmıştır" açıklamasında bulundu.]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/81-ilde-478-duzensiz-gocmen-yakalandi.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/81-ilde-478-duzensiz-gocmen-yakalandi.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/81-ilde-478-duzensiz-gocmen-yakalandi_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/81-ilde-478-duzensiz-gocmen-yakalandi.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/81-ilde-478-duzensiz-gocmen-yakalandi/614019/</link>
			<pubDate>Thu, 22 Jan 2026 05:33:01 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Oğuzhan Bölükbaşı ile Sami Güzel ölü bulundu</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[ORDU'nun Ünye ilçesinde bir oto tamir dükkanında çalışan Oğuzhan Bölükbaşı ile arkadaşı Sami Güzel, iş yerinde ölü bulundu.

Olay, sabah saatlerinde Yunus Emre Mahallesi'nde bir oto tamir dükkanında meydana geldi. Kepengin tam kapalı olmadığını fark eden komşu esnaf, içeriye girdi. Dükkanda bakım ustası olarak çalışan Oğuzhan Bölükbaşı ile arkadaşı Sami Güzel'in yerde hareketsiz yattığını görenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

İhbarla adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Oğuzhan Bölükbaşı ile Sami Güzel'in yaşamını yitirdiği belirlendi. İlk incelemede; Bölükbaşı ile Güzel'in elektrik akımına kapıldıkları üzerinde duruluyor. Bölükbaşı ile Güzel'in kesin ölüm nedeni yapılacak otopsi sonrası belirlenecek.

Diğer yandan Oğuzhan Bölükbaşı'nın, arkadaşı Sami Güzel'in otomobilini tamir etmek için dün saat 21.00 sıralarında birlikte dükkana geldikleri belirtildi. Soruşturma sürüyor.]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/oguzhan-bolukbasi-ile-sami-guzel-olu-bulundu.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/oguzhan-bolukbasi-ile-sami-guzel-olu-bulundu.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/oguzhan-bolukbasi-ile-sami-guzel-olu-bulundu_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/oguzhan-bolukbasi-ile-sami-guzel-olu-bulundu.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/oguzhan-bolukbasi-ile-sami-guzel-olu-bulundu/614006/</link>
			<pubDate>Sat, 17 Jan 2026 11:22:36 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Nevşehir'de tefecilik operasyonu: 68 gözaltı</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[NEVŞEHİR'de nakit para ihtiyacı olan vatandaşları yüksek faizle borçlandırıp, 'tehdit, zorla senet imzalatma' gibi yollara mağdur eden tefecilere yönelik operasyonda 68 şüpheli yakalandı.

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tefecilik yaptığı öne sürülen 70 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. 601 personelin katılımıyla belirlenen 104 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 68 şüpheli yakalandı. Aramalarda; 2 bin 255 adet çek-senet, 41 adet ajanda, 107 adet dijital materyal, 16 adet ruhsatsız silah ve 468 adet fişek ele geçirildi.

215 MİLYON TL BORÇLANDIRMA

Şüphelilerin, kentte nakit para ihtiyacı olan 195 vatandaşı, kısa vadelerde yüksek faiz oranları ile mağdur ettikleri, borcunu ödeyemeyen mağdurları icra takibi gibi kanuni yolların dışında 'tehdit, zorla senet imzalatma' gibi yollarla borçlarını yüksek faizi ile birlikte ödemeye zorladıkları öğrenildi. Tefeciliğe konu borç tutarının 215 milyon TL olduğu belirlenirken, 68 şüpheli 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Nitelikli yağma' ve 'Tefecilik' suçlarından gözaltına alındı. Firari 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/nevsehirde-tefecilik-operasyonu-68-gozalti-330943.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/nevsehirde-tefecilik-operasyonu-68-gozalti-330943.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/nevsehirde-tefecilik-operasyonu-68-gozalti-330943-thumb.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/nevsehirde-tefecilik-operasyonu-68-gozalti-330943.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/nevsehir-de-tefecilik-operasyonu-68-gozalti/613997/</link>
			<pubDate>Wed, 14 Jan 2026 09:00:26 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[NEVŞEHİR'de iki otomobilin çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı.

Kaza, sabah saatlerinde Nevşehir Ürgüp yolundaki kavşakta meydana geldi. Sürücüleri ve plakaları öğrenilemeyen 2 otomobil çarpıştı.

Kazada 5 kişi yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/2-otomobil-carpisti-5-yarali-325543.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/2-otomobil-carpisti-5-yarali-325543.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/2-otomobil-carpisti-5-yarali-325543-thumb.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/2-otomobil-carpisti-5-yarali-325543.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/2-otomobil-carpisti-5-yarali/613960/</link>
			<pubDate>Sun, 04 Jan 2026 06:52:57 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Konik kubbeli evler karla kaplanınca, güzel görüntüler ortaya çıktı</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Şanlıurfa'nın Harran ilçesindeki konik kubbeli evler karla kaplandı.

Güzel görüntülerin oluştuğu ilçede dünyanın ilk üniversitesi olarak kabul edilen Harran Üniversitesi kalıntılarının bulunduğu bölge de havadan görüntülendi.

Tarihi ve kültürel zenginlikleri ile dikkat çeken Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde ilk İslam Üniversitesi’nin kalıntıları ve konik kubbeli kümbet evleri, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Özellikle yaz aylarında yüksek sıcaklık değerlerinin hissedildiği ilçeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, mimarisi dolayısıyla doğal olarak yazın serin, kışın da sıcak olan evlere hayran kalırken, kentte etkili olan kar yağışı ile birlikte kümbet evlerde güzel görüntüler oluştu.

Öte yandan ilçede kar kalınlığı yer yer 10-15 santimetreye ulaştı. Belediye ekipleri ulaşımda aksama yaşanmaması için yol açma çalışmalarını sürdürürken, kar manzaraları havadan dronla görüntülendi.

Konik Kubbe Nedir?

Konik kubbe, tabanı dairesel olan ve yukarı doğru daralarak sivri bir tepeyle sonlanan kubbe türüdür. En belirgin özelliği, geometrik olarak koni formunda olmasıdır.

Konik Kubbelerin Temel Özellikleri:

Doğal İklimlendirme Sağlar:
Sıcak hava yükselir ve kubbenin tepe noktasında toplanarak dışarı atılır. Böylece iç mekân yazın serin kalır.

Dayanıklıdır:
Dairesel yapı ve konik form, yükü eşit dağıtır. Bu sayede deprem ve zaman karşısında daha dirençlidir.

Malzeme Tasarrufu Sağlar:
Kerpiç ve taş gibi yerel malzemelerle, ek destek gerektirmeden inşa edilebilir.

Yağmur ve Rüzgâra Karşı Etkilidir:
Sivri yapı sayesinde yağmur suyu kubbe üzerinde birikmez, rüzgâr ise yapıya daha az baskı uygular.

Harran’da bu kubbeler genellikle kerpiçten, harç olarak da çamur ve saman karışımı kullanılarak yapılır. Kapı ve pencere sayısı azdır; bu da hem serinlik hem de mahremiyet sağlar.]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/konik-kubbeli-evler-karla-kaplaninca-guzel-goruntuler-ortaya-cikti.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/konik-kubbeli-evler-karla-kaplaninca-guzel-goruntuler-ortaya-cikti.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/konik-kubbeli-evler-karla-kaplaninca-guzel-goruntuler-ortaya-cikti_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/konik-kubbeli-evler-karla-kaplaninca-guzel-goruntuler-ortaya-cikti.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/konik-kubbeli-evler-karla-kaplaninca-guzel-goruntuler-ortaya-cikti/613955/</link>
			<pubDate>Thu, 01 Jan 2026 11:51:47 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Efsanelere konu olan mağaraya kağıt para atıyorlar</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[BURDUR'un efsanelere de konu olan İnsuyu Mağarası'ndaki 9 gölün tamamı kurudu. Mağarada içine metal para atılarak dilek tutulan ve uzun yıllar önce kuruyan Dilek Gölü'ne, artık kağıt para atılarak dilek tutulmaya başlandı.

Kentin güneydoğusunda, 1965 yılında Türkiye'nin turizme açılan ilk mağarası olan İnsuyu Mağarası, Burdur- Antalya kara yolunun 13'üncü kilometresinde yer alıyor. Jeolojik olarak kalkerden meydana gelen, bu kalkerlerin suyla birleşmesi sonucunda sarkıtlar, dikitler ve dehlizler yer alan mağarada, 1 metrelik sütunun 10 bin ila 15 bin yılda oluştuğu değerlendiriliyor.

9 GÖLÜN TAMAMI KURUDU

9 gölün yer aldığı mağaranın girişindeki Dilek Gölü, 2008'li yıllarda kurudu. Mağaranın ziyaret edilebilen 500 metreye kadar olan bölümünde bulunan Dilek Gölü ile birlikte toplam 9 göl, yıllar içerisinde kuraklık ve çevresindeki kaçak sondajla yer altı sularının çekilmesine bağlı 2018 ve öncesinde tamamen yok oldu.

LABİRENT MAĞARA

Mağaranın yaklaşık 500 metrelik kesimi ziyaretçiye açık olmakla birlikte içerisindeki galerilerin toplam uzunluğu, 2012 yılındaki haritalama çalışmaları ile 8 bin 350 metre olarak tespit edildi. İnsuyu Mağarası, her yönde uzanan karmaşık galeri sistemleriyle 'labirent mağara' niteliği taşıyor.

ARTIK KAĞIT PARA ATILIYOR

Mağaranın en çok ilgi çeken ve ziyaretçilerinin birçok dilekte bulunup, metal para attığı Dilek Gölü, uzun yıllardır susuz halde. Ancak ziyaretçiler Dilek Gölü'nün başında dilek tutmaya ve metal para atmaya devam etti. Birçok ziyaretçinin ise göl kuruduğu için kurak zemine kağıt para attığı görüldü.

EFSANEYE GÖRE AŞK İKSİRİ

İnsuyu Mağarası'nın suyunun çiftler arasındaki aşkı güçlendirdiğine inanılıyor. Dilden dile dolaşan efsaneye göre; Sagalassos kralı, kızını burada zengin bir kişinin oğluna veriyor. Evlendikten sonra bu iki genç anlaşamıyor ve ayrılmak istiyor. Anlaşamadıkları için kral bunlara ceza veriyor. 'Bunları götürün bir yere bırakın ne ekmek ne su verin' diyor.

Bu bölgede İnsuyu Mağarası bulunuyor ve mağara içine bırakılan çift, uzun zaman burada kalıyor. Göldeki suyu içerek yaşamlarını devam ettiren çiftin arasında, yeniden yakınlık başlıyor. Bu iki genç birbirlerine o kadar çok aşık oluyor ki gördükleri ışığı takip edip mağaranın dışına çıkıyor.

O günden bugünlere kadar bu mağaranın içinden ve dış kısmındaki çeşmeden su içen çiftler, nişanlıların, uzun zaman mutlu ve mesut yaşadıkları rivayeti günden güne anlatılıyor.]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/efsanelere-konu-olan-magaraya-kagit-para-atiyorlar.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/efsanelere-konu-olan-magaraya-kagit-para-atiyorlar.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/efsanelere-konu-olan-magaraya-kagit-para-atiyorlar_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2026/01/efsanelere-konu-olan-magaraya-kagit-para-atiyorlar.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/efsanelere-konu-olan-magaraya-kagit-para-atiyorlar/613953/</link>
			<pubDate>Thu, 01 Jan 2026 07:55:45 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Motosikletle kaza yapan Üzeyir Hazar öldü</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[AYDIN'da ehliyet almak için girdiği sınavda kalp krizi geçirip motosikletle kaza yapan Üzeyir Hazar (18), ağır yaralandı. Hazar, kaldırıldığı hastanede kalp krizinden hayatını kaybetti.

Kaza, saat 12.30 sıralarında Denizli Bulvarı’nda meydana geldi. Üzeyir Hazar, ehliyet almak için girdiği sınavda 09 ABS 178 plakalı motosikletini kullanırken kalp krizi geçirdi.

Hazar’ın kontrolünü yitirdiği motosiklet devrilip, sürüklendi. Daha önce 2 kez açık kalp ameliyatı geçirdiği öğrenilen Hazar, ağır yaralandı.

112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbar üzerine gelen ambulansla Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Hazar, doktorların müdahalelerine rağmen kalp krizinden hayatını kaybetti.]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/motosikletle-kaza-yapan-uzeyir-hazar-oldu.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/motosikletle-kaza-yapan-uzeyir-hazar-oldu.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/motosikletle-kaza-yapan-uzeyir-hazar-oldu_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/motosikletle-kaza-yapan-uzeyir-hazar-oldu.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/motosikletle-kaza-yapan-uzeyir-hazar-oldu/613946/</link>
			<pubDate>Sun, 28 Dec 2025 11:33:11 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>'En iyiler' listesine giren köye her yıl daha fazla turist geliyor</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[BİRLEŞMİŞ Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından dünyanın en iyi turizm köyleri arasında seçilen İzmir'in Urla ilçesinin kırsal Barbaros Mahallesi, kültürel mirası, geleneksel üretimi ve sanatsal kimliğiyle öne çıkıyor. Renkli bostan korkuluklarının sergilendiği 'Oyuk Festivali' her yıl daha fazla turistin mahalleyi ziyaret etmesini sağlıyor.

İzmir'in Urla ilçesinin kırsal Barbaros Mahallesi, kültürel mirası, geleneksel üretimi ve sanatsal kimliğiyle öne çıkıyor. 2016 yılından beri renkli bostan korkuluklarının sergilendiği 'Oyuk Festivali' ile birlikte daha fazla turistin geldiği mahallenin, En İyi Turizm Köyleri listesine girdikten sonra uluslararası alanda da popülerliği arttı. Yaz-kış ziyaretçilerini ağırlayan mahalle, dronla görüntülendi.

Barbaros Mahallesi Muhtarı Barbaros Ersan, mahallenin yaklaşık 700 yıllık olduğunu belirtti. 1970'li yılların ikinci yarısından sonra mahalleye gelen bir turizm şirketinin Türk gecesi organize ederek ilk defa yabancı turistleri getirdiğini belirten Ersan, "Her hafta, haftada bir gün Dokuz Eylül Üniversitesi'nden folklor ekibi gösteriler, yarışmalar yapıyordu. Köy kadınları yol kenarlarına tezgah açıp el işlerini satıyorlardı. 1998'e kadar devam etti. 1998'de oteller her şey dahil olunca bu kültür bitti" dedi.

'KÖY HALKI KADAR OYUK YAPTIK'

Mahallenin 2016'ya kadar durgun olduğunu, bu yıl düzenlenmeye başlanan Oyuk Festivali ile yeniden canlandığını belirten Ersan, "2016'da ilkini yaptık, 6 bin kişi katıldı. Köy halkı tarafından imece usulüyle yapılan bir festival olduğu için sürdürebilirliğini sağladık. Festivalin kuruluş amacı tarımı canlandırmak, köyü tanıtmak, köylüyü kazandırmak ve köyden giden göçü geri getirmekti. Bu konuda da ciddi bir başarı sağladık. Festivale başlattığımızda halkla beraber oyukların imalatı için atölyeler yaptık. Herkes birer tane evinin, penceresinin, sokağının önüne oyuk koydu. 2016'da atölyelerde 400 civarında oyuk yaptık, köyün nüfusu 416'ydı. Köy halkı kadar oyuk yaptık. Mevcut oyuklar soğuk sıcak derken yıpranıyor, oyukları her yıl yeniliyoruz" ifadelerini kullandı.

'URLA'YA BİR TURİZM KÖYÜ YAKIŞTI'

UNESCO'ya ilk başvuruyu 2021 yılında yaptıklarını dile getiren Barbaros Ersan, "Köyümüz duyulmamıştı ama turizm köyüydü, tarihi çok eski. 2021 ve 2022 yıllarında başvuru yaptık olmadı, 2024'te yaptığımız başvuruyla seçime katılmaya hak kazandık. 17 Ekim 2025'te tescilli turizm köyü olduk. Köyümüz tanınan bir köydü ama popüler değildi. Duyulmaya başlayınca ziyaretçi sayısı artmaya başladı. Yabancı ziyaretçiler de geliyor. Hem arayıp tebrik edenler hem de köyü merak edip ziyarete gelmek isteyenler var. Bu da köy halkımız, köyümüz, Urla’mız, İzmir'imiz için güzel. Urla'ya bir turizm köyü yakıştı" diye konuştu.

'SANATLA İÇ İÇEYİZ'

Mahallede el sanatları atölyesi olan Arzu Kutluay ise "Mimarım, 6 yıldır burada yaşıyorum, 24 senedir bu köyün geliniyim. Burada yaşamak güzel. Şehre yakın olduğumuz için diğer köylerden daha avantajlıyız. İşletmelerin hemen hemen hepsi kadın, sanatla iç içeyiz" dedi.

Mahallenin ilkbahar ve sonbaharda yoğun ziyaretçi aldığını belirten Kutluay, "Festival zamanı çok kalabalık ve eğlenceli oluyor. İnsanlar köyü görmek için geliyor. Buradaki korkulukların hepsi tarıma dikkat çekmek amaçlı köye inmiş olan korkuluklar. Onları görmek için geliyorlar. Etkinliklerimiz de güzel oluyor. Açık hava sineması, kadınlar korosu, ritim atölyesi var. Yapılan her şey köyde imeceyle yapılıyor. En iyi turizm köyü seçildikten sonra daha çok insan gelmeye başladı. Sosyal medyada görüp, merak edip gelenler oldu" dedi.

'TURİZME DÖNDÜKTEN SONRA KÖYÜMÜZ ÇOK HAREKETLENDİ'

Mahallenin yerlilerinden esnaf Süleyman Yıldız da "1984 senesinde kahveciliğe başladım, sonra bakkal açtık. Köyümüzde festivalimizi yaptıktan sonra 2017 senesinde kahvemizi yemekhaneye çevirdik. İnsanların talebi üzerine köyümüzde yemek çıkarmaya başladık. Festivali yapıp, turizme döndükten sonra köyümüz çok hareketlendi. Bu yıl ekimde turizm köyü seçildik. Bugünlerde daha çok yoğunluk olmaya başladı. Süreci önümüzdeki sezonda göreceğiz ama şu anda da gelen gidenimiz çok" ifadelerini kullandı.]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/en-iyiler-listesine-giren-koye-her-yil-daha-fazla-turist-geliyor.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/en-iyiler-listesine-giren-koye-her-yil-daha-fazla-turist-geliyor.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/en-iyiler-listesine-giren-koye-her-yil-daha-fazla-turist-geliyor_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/en-iyiler-listesine-giren-koye-her-yil-daha-fazla-turist-geliyor.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/en-iyiler-listesine-giren-koye-her-yil-daha-fazla-tirist-geliyor/613941/</link>
			<pubDate>Sun, 28 Dec 2025 07:29:44 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Direğe çarpan otomobilde Berkay Uçkun öldü</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[MALATYA'da trambüs direğine çarpan otomobildeki Berkay Uçkun (25) yaşamını yitirdi, sürücü Ramazan Sefa Y., ağır yaralandı.

Kaza, dün gece saatlerinde Malatya-Elazığ kara yolu Çöşnük Kavşağı mevkisinde meydana geldi.

Ramazan Sefa Y.'nin kontrolünü kaybettiği 34 EE 6951 plakalı otomobil, trambüse elektrik veren direğe çarptı. Çevredekiler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi ekiplerine bildirdi.

İhbarla kaza yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptıkları kontrolde otomobildeki Berkay Uçkun'un yaşamını yitirdiğini belirledi. Ağır yaralanan sürücü Ramazan Sefa Y. ise hastaneye kaldırılıp tedaviye alındı.

Berkay Uçkun'un cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı. ]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/direge-carpan-otomobilde-berkay-uckun-oldu.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/direge-carpan-otomobilde-berkay-uckun-oldu.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/direge-carpan-otomobilde-berkay-uckun-oldu_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/direge-carpan-otomobilde-berkay-uckun-oldu.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/direge-carpan-otomobilde-berkay-uckun-oldu/613934/</link>
			<pubDate>Sat, 27 Dec 2025 07:22:09 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>İki otomobil çarpıştı; 3 ölü, 1 yaralı</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[MANİSA'nın Demirci ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu Soner Kapucu'nun (24), babası Mehmet Kapucu (61) ve akrabası Mehmet Kapucu (8) hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.

Kaza, saat 18.00 sıralarında Demirci ilçesine bağlı Demirci-Selendi kara yolunda meydana geldi. Soner Kapucu yönetimindeki 64 AU 105 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Mustafa Dülger (42) idaresindeki 06 EUV 371 plakalı otomobil ile çarpıştı. Çevredekilerin ihbar üzerine kaza yerine, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde sürücü Soner Kapucu ile yanındaki babası Mehmet Kapucu'nun öldüğünü belirledi. Kazada yaralanan Mehmet Kapucu ile sürücü Mustafa Dülger, ambulanslarla Demirci Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Mehmet Kapucu, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Yaralı Mustafa Dülger'in tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Hayatını kaybedenlerin cansız bedenleri, otopsi için morga kaldırıldı.

CEZAEVİNDEN TAHLİYE EDİLEN YAKINLARINI ALMAYA GİDİYORLARMIŞ

Kapucu ailesinin, Demirci Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliye edilen yakınları Cüneyt Kupucu'yu almaya gittikleri sırada kazanın meydana geldiği öğrenildi. Ayrıca ölen 8 yaşındaki Mehmet Kapucu'nun ise cezaevinden tahliye edilen Cüneyt Kapucu'nun oğlu olduğu belirtildi.

Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/iki-otomobil-carpisti-3-olu-1-yarali.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/iki-otomobil-carpisti-3-olu-1-yarali.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/iki-otomobil-carpisti-3-olu-1-yarali_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/iki-otomobil-carpisti-3-olu-1-yarali.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/iki-otomobil-carpisti-3-olu-1-yarali/613932/</link>
			<pubDate>Sat, 27 Dec 2025 07:16:27 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>60 sefer yapacak, 10 bin 800 yolcuya eşsiz bir deneyim sunacak</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi’nin, 2025-2026 kış sezonu seferlerine yarın başlayacağını belirterek, "Turistik Doğu Ekspresi, bu sezon toplam 60 sefer yapacak, 10 bin 800 yolcuya eşsiz bir deneyim sunacak" dedi.

Bakan Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi’nin 2025-2026 kış sezonu seferlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Uraloğlu, 2019 yılından bu yana binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan trenin, Türkiye’nin kültürel mirasını, doğal güzelliklerini ve tarihi dokusunu raylar üzerinde tanıtmayı sürdüreceğini belirterek, "Turistik Doğu Ekspresi'nin 2025-2026 kış sezonu seferleri yarın başlayacak, 1 Mart 2026 tarihine kadar devam edecek.

Trenimiz Ankara-Kars hattında 22 Aralık 2025-27 Şubat 2026 tarihleri arasında pazartesi, çarşamba ve cuma, Kars-Ankara yönünde ise 1 Mart 2026’ya kadar çarşamba, cuma ve pazar günleri olmak üzere toplam 60 sefer yapacak, 10 bin 800 yolcuya eşsiz bir deneyim sunacak" ifadelerini kullandı.

'ŞEHİRLERİN KÜLTÜRÜNÜ TANIMA FIRSATI SUNACAK'

Turistik Doğu Ekspresi’nin, rotası boyunca yolcularına sadece manzara değil, şehirlerin kültürünü tanıma fırsatı da sunacağını kaydeden Bakan Uraloğlu, "Ankara-Kars yönünde Erzincan’da 2 saat 30 dakika, Erzurum’da 4 saat, dönüşte ise İliç’te 3 saat, Divriği’de 2 saat 30 dakika ve Sivas’ta 3 saat duruş yapılacak. 1360 kilometrelik güzergahta duruşlar dahil yaklaşık 33 saat süren yolculukta, karla kaplı dağlar, vadiler ve tarihi yapılar kartpostal tadında manzaralar sunacak.

Her biri 10 kompartımanlı 8 yataklı vagon ve bir yemek vagonundan oluşan trenin 160 yolcu kapasitesine sahip. Yataklı kompartımanlarda iki kişi konaklayabiliyor" dedi.

Uraloğlu ayrıca, Turistik Doğu Ekspresi’nin 2019 yılından bu yana 81 binin üzerinde yolcuyu misafir ettiğini bildirdi.]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/60-sefer-yapacak-10-bin-800-yolcuya-essiz-bir-deneyim-sunacak.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/60-sefer-yapacak-10-bin-800-yolcuya-essiz-bir-deneyim-sunacak.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/60-sefer-yapacak-10-bin-800-yolcuya-essiz-bir-deneyim-sunacak_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/60-sefer-yapacak-10-bin-800-yolcuya-essiz-bir-deneyim-sunacak.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/60-sefer-yapacak-10-bin-800-yolcuya-essiz-bir-deneyim-sunacak/613914/</link>
			<pubDate>Sun, 21 Dec 2025 09:16:07 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Gamze Nur Yalçın, erkek arkadaşının evinde öldü</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[ÇANAKKALE'de, erkek arkadaşının evinde hareketsiz halde bulunan üniversite öğrencisi Gamze Nur Yalçın (24) hayatını kaybetti. Olayla ilgili gözaltına alınan Yalçın'ın erkek arkadaşı B.K. (25) ifadesi sonrası serbest bırakıldı.

Olay, 18 Aralık’ta saat 14.30 sıralarında İsmetpaşa Mahallesi Atıf Kamçıl Sokak’taki bir apartman dairesinde meydana geldi.

İddiaya göre; B.K, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi son sınıf öğrencisi olan Gamze Nur Yalçın'ın hareketsiz halde yattığın fark edip durumu sağlık ekiplerine bildirdi.

Gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalede nabzı atmadığı belirlenen Yalçın, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite Hastanesi'ne kaldırıldı. Yalçın burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yalçın'ın cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, 39 suç kaydı olduğu bildirilen B.K. gözaltına alındı. B.K. ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. ]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/gamze-nur-yalcin-erkek-arkadasinin-evinde-oldu.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/gamze-nur-yalcin-erkek-arkadasinin-evinde-oldu.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/gamze-nur-yalcin-erkek-arkadasinin-evinde-oldu_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/gamze-nur-yalcin-erkek-arkadasinin-evinde-oldu.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/gamze-nur-yalcin-erkek-arkadasinin-evinde-oldu/613911/</link>
			<pubDate>Sat, 20 Dec 2025 07:44:46 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Arkadaşı tarafından vurulan Orhan Kocataş öldü</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[TOKAT’ın Erbaa ilçesinde Orhan Kocataş (41) gece birlikte içki içtiği arkadaşı İdris A. (50) tarafından tabancayla vurularak öldürüldü.

Olay, saat 04.00 sıralarında Ziya Gökalp Mahallesi Kevser Sokak’ta meydana geldi. Orhan Kocataş ile evinde birlikte içki içtiği arkadaşı İdris A. arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışma sonrası evden ayrılan İdris A., bir süre sonra tekrar geri döndü.

Evin önünde yeniden başlayan tartışma, bu kez kavgaya dönüştü. Bu sırada yanındaki tabancayı çıkartan İdris A., 4 el ateş ederek Orhan Kocataş’ı başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden vurdu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Orhan Kocataş kaldırıldığı Erbaa Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay sonrası kaçan ve hırsızlık suçundan arandığı belirtilen İdris A., polis ekiplerinin 1 saat süren çalışmasıyla suç aletiyle birlikte yakalandı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. ]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/arkadasi-tarafindan-vurulan-orhan-kocatas-oldu.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/arkadasi-tarafindan-vurulan-orhan-kocatas-oldu.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/arkadasi-tarafindan-vurulan-orhan-kocatas-oldu_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/arkadasi-tarafindan-vurulan-orhan-kocatas-oldu.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/arkadasi-tarafindan-vurulan-orhan-kocatas-oldu/613910/</link>
			<pubDate>Sat, 20 Dec 2025 07:43:15 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Dereye düşen Erdem Gündüz, hayatını kaybetti</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[MALATYA'da arkadaşı ile birlikte dere kenarında otururken dengesini kaybedip suya düşen Erdem Gündüz (19), boğuldu.

Olay, dün akşam saatlerinde Yeşilyurt ilçesi Duranlar Mahallesi'nde meydana geldi. Arkadaşı ile dere kenarında oturan Erdem Gündüz, bir anda dengesini kaybederek suya düştü.

Arkadaşının ihbarı ile bölgeye sağlık, UMKE ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı su altı arama kurtarma timi tarafından arama yapıldı.

Yapılan çalışma sonrası Erdem Gündüz'ün cansız bedeni suyun 2 metre altından çıkarıldı. Olay sırasında yanında bulunan ve ismi öğrenilemeyen arkadaşı gözaltına alınırken, Gündüz'ün cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/dereye-dusen-erdem-gunduz-hayatini-kaybetti.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/dereye-dusen-erdem-gunduz-hayatini-kaybetti.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/dereye-dusen-erdem-gunduz-hayatini-kaybetti_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/dereye-dusen-erdem-gunduz-hayatini-kaybetti.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/dereye-dusen-erdem-gunduz-hayatini-kaybetti/613903/</link>
			<pubDate>Sat, 20 Dec 2025 07:06:10 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Bakan duyurdu, 263 işçi alacak</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 263 yeni çalışma arkadaşı alacaklarını duyurdu.

Bakan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye Taşkömürü Kurumumuzun gücüne güç katacak 263 yeni çalışma arkadaşımızı kadrolarımıza dahil ediyoruz.

Nitelikli işçi alımına dair başvuru sürecini bugün itibari ile başlattık. Bizimle yol yürüyecek yeni arkadaşlarımızın, yerin derinliklerindeki milli servetimizi ekonomiye kazandırma mücadelemize destek olacağına yürekten inanıyorum.

Aramıza katılacak mesai arkadaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/bakan-duyurdu-263-isci-alacak-316866-resim.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/bakan-duyurdu-263-isci-alacak-316866-resim.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/bakan-duyurdu-263-isci-alacak-316866-thumb.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/bakan-duyurdu-263-isci-alacak-316866-resim.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/bakan-duyurdu-263-isci-alacak/613897/</link>
			<pubDate>Wed, 17 Dec 2025 13:38:29 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title>Silahlı kavgada Ethem Tatlı öldü, yanındakiler yaralandı</title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[KAYSERİ'de husumetli oldukları A.S. tarafından tabancayla vurulan Ethem Tatlı öldü, oğlu M.T. ve yeğeni V.T. yaralandı.

Olay, saat 15.30 sıralarında Organize Sanayi Bölgesi 22'nci Cadde'de boş bir arazide meydana geldi. Ethem Tatlı, oğlu M.T. ve yeğeni V.T. ile aralarında husumet bulunan A.S. arasında tartışma çıktı.

Kısa sürede büyüyen tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada Ethem Tatlı, oğlu ve yeğeni, A.S. tarafından tabancayla vuruldu. Ethem Tatlı hayatını kaybederken, oğlu ve yeğeni ise yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı. Ethem Tatlı'nın cenazesi ise yapılan incelemenin ardından Kayseri Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Polis, kaçan şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/silahli-kavgada-ethem-tatli-oldu-yanindakiler-yaralandi-316909.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/silahli-kavgada-ethem-tatli-oldu-yanindakiler-yaralandi-316909.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/silahli-kavgada-ethem-tatli-oldu-yanindakiler-yaralandi-316909-thumb.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanca.net/images/haberler/2025/12/silahli-kavgada-ethem-tatli-oldu-yanindakiler-yaralandi-316909.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanca.net/silahli-kavgada-ethem-tatli-oldu-yanindakiler-yaralandi/613896/</link>
			<pubDate>Wed, 17 Dec 2025 13:38:47 +0300</pubDate>
			</item></channel>
</rss>