Ötüken Yaşam Konutları inşaatı başladı

Karaman’ın Ayrancı ilçesi her geçen gün değişen çehresi, alt ve üst yapı hizmetleri ile cazibe..

Ötüken Yaşam Konutları inşaatı başladı
Editör: Karamanca
17 Nisan 2019 - 20:53




Karaman’ın Ayrancı ilçesi her geçen gün değişen çehresi, alt ve üst yapı hizmetleri ile cazibe merkezi haline geliyor. Artık ilçeye inşaat firmalarının ‘yatırım yapılabilir’ gözüyle baktığını söyleyen Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, ‘’İlçemizde çağın gerektirdiği bütün donanımları bünyesinde barındıran konutlar göreceğiz’’ dedi.

İhale süreci tamamlanıp inşaatı başlayan Ötüken Yaşam Konutları hakkında bilgi veren Başkan Büyükkarcı; ‘’İki dönemdir ilçemize yaptığımız bütün çalışmaların ortak hedefi ‘ilçeyi yaşanılabilir yurt’ haline getirmekti. Bu bağlamda; asfaltlama, kaldırım, kilitli taş, alt ve üst yapı çalışmalarımızı tamamlayarak ilçede kapsamlı bir çevre düzenleme yaptık. Alt yapı çalışmalarının bitmesi üzerine metruk binaların yıkımı ve imar planının yenilenmesi konularını tamamladık. Bütün bu çalışmaların sonucunda ilçemiz inşaat sektöründe hizmet veren firmaların dikkatini çekmeyi başardı.

İlçede konut yatırımı yapmak istediğini söyleyen firmaların yanı sıra, halkın bu konudaki ihtiyacı da her geçen gün daha net ortaya çıkmıştı. Öte yandan ilçemizde memur olup, konut eksikliğinden kaynaklı Ereğli ve Karaman’da ikamet eden vatandaşlarımız vardı. Hemşerilerimizin bu ihtiyacına binaen belediyemize ait olan ilçe merkezindeki arsamızı ihale ile kat karşılığı müteahhit firmaya devir ettik. Belediyemizin dükkân ve daire gibi kazanımlarının olduğu Ötüken Yaşam Konutları ile hem ilçe sakinlerinin, hemde ilçede ikamet etme düşüncesinde olan hemşerilerimizin önemli bir ihtiyacını karşılanmış olacak. Toplamda 140 konut 14 işyerinden oluşan projenin 1. Etap çalışmaları başlatıldı. Proje içerisinde 1+1, 2+1 ve 3+1 konut tipleri olmak üzere ihtiyaca göre daireler olacak. İnşaat yapımı başlanan proje kısa sürede kendisi gösterecek ve ilçenin yüzünü değiştirecektir. Hemşerilerime hayırlı olsun’’ diye söyledi.

ötüken yaşam konutları

ayrancı konutları

ayrancı toki

karaman ayrancı

ötüken konutları ayrancı

ayrancı konut

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum