MHP Teşkilatı'nın Yollarbaşı köy ziyareti

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Teşkilatı, Yollarbaşı Köyü’nü ziyaret etti. Ziyarete; İl Başkanı..

MHP Teşkilatı'nın Yollarbaşı köy ziyareti
Editör: Karamanca
28 Kasım 2019 - 08:33 - Güncelleme: 23 Ocak 2020 - 12:17




Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Teşkilatı, Yollarbaşı Köyü’nü ziyaret etti. Ziyarete; İl Başkanı Mahmut Ünüvar, İl Genel Meclisi üyeleri Adem Gök, Veli Ülküsever, Belediye Meclis üyesi Ercan Çalışkan ve yöneticiler katıldı.

Köy ziyaretleri vesilesi ile vatandaşlara hem parti çalışmalarına dair bilgi aktardıklarını, hem de hasret giderdiklerini söyleyen Başkan Ünüvar, ‘’Kültürümüze dair izleri halen canlı olarak görebildiğimiz köylerimiz, Karaman’ın özünü temsil eder. Çağa ayak uydurmak adına yapılan caddeler, sokaklar, göğe doğru uzayıp giden binalar elbette hayatı kolaylaştırdı ancak, özümüzde var olan dokudan büyük parçalar kopardı. Yüz yüze komşuluk ilişkilerini, samimi ve yöresel ağızla yapılan muhabbetleri ve geniş aile türünü halen görebildiğimiz köylülerimiz sosyal yapımızın çekirdeği. Yollarbaşı ziyaretimiz vesilesi ile bu doğal ve candan havayı bir kez daha soluma fırsatı bulup, hemşerilerimizle günümüze ve geleceğe dair düşüncelerimizi konuştuk’’ dedi.

Yollarbaşı halkının ağırlıklı olarak tarla tarımı ile geçimini sağladığını söyleyen Başkan Mahmut Ünüvar ziyarete dair açıklamasında, ‘’İhtiyaca göre küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın da yapıldığı Yollarbaşı köyümüzde, ana gelir kaynağı tahıl üretimi. Dolayısı ile her işin merkezinde büyük oranda tarım, kısmi oranda da hayvancılık var. Yollarbaşı’na bakıldığı zaman köye yapılacak olan her hizmetin tarımı ve hayvancılığı kolaylaştırdığı takdirde hayatı kolaylaştıracağı, memnuniyeti artırıp burada yaşama fikrini kalıcı hale getireceği görülür.

Buradaki hemşerilerimizin tarım arazilerinin güzergâhları için talep ettikleri yolların bir an evvel yapımına başlanmaması Yollarbaşı’nın doğru görülemediğini gösteriyor. Öte yandan; emeği geçen herkesten Allah razı olsun ancak, yapımı tamamlanan göletten tarım arazilerine kapalı sistem su hattının halen tamamlanamamış olması da Yollarbaşılı’nın doğru anlaşılamadığı gerçeğini ortaya çıkartıyor.

Buraya yapılacak her hizmet, yöneten ve yönetilenlerin birlikte yönetme süreci ile gerçekleşmelidir. Yollarbaşı zaman içerisinde hissesine düşen hizmetin verilmesi adına elbette önemli destekler de almıştır ancak, hizmette öncelikli kalemler kamu-halk işbirliği ile yani katılımcılıkla belirlenmelidir. Vatandaşın tepkilerine duyarlı ve vatandaşla sürekli iletişime dayalı bir ilişki, katılımı sağlamış bir yönetim haline gelir. Böylelikle hizmet sunulan yörenin güveni sağlanmış olur. Yollarbaşı, bu güvenin eksik olmasından kaynaklı geçmişten günümüze sürekli küçülerek geldi.

 Avrupa’ya yolladığı gurbetçilerle küçülmeye başlayan Yollarbaşı’nın okulunu kapatmışız, belediyesini kapatıp elindeki araç gereç ne varsa almışız ve hızlandırmışız küçülmesini. Zamanla geleceğe dair umutlarda küçülmüş ve sokaklarında çoğunluğu orta yaşın üzerinde insanların görüldüğü bir köye dönmüş. Dolayısıyla; köyde kalan mevcudu korumanın yolu, taleplere göre hizmet getirmek ve o hizmeti süratle bitirmek olacaktır. Köyden ayrılan genç nüfusun heyecan duyacağı, çalışma-kazanç planlamasını tekrar köyüne dönme fikrinde bulacağı ortamı hazırlamak, Yollarbaşı’nı kazanmaktır. Parti olarak talep edildiği an yereldeki imkânlarımızı Yollarbaşı için seferber edeceğimizi, kendilerini doğru okuyup doğru gördüğümüzü bu ziyaret vesilesi ile bir kez daha anlattık. Bize iletilen ve bizim tespit ettiğimiz sıkıntıların giderilmesi noktasında, verilen sözlerin ve devam eden projelerin takipçisi olacağımızı belirttik’’ sözlerine yer verdi.

yollarbaşı mhp

karaman mhp

karaman yollarbaşı

mahmut ünüvar

başkan mahmut ünüvar

mahmut ünüvar mhp

son dakika mhp

veli ülküsever

adem gök

adem gök karaman

ercan çalışkan

yollarbaşı köyü mhp

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları