MHP Teşkilatı'nın Karacaören köy ziyareti

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Teşkilatı merkeze bağlı Karacaören köyünü ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyarete; İl Başkanı Mahmut Ünüvar, Merkez İlçe Başkanı M. Mustafa Gözel, il genel meclis üyeleri Adem Gök, Veli Ülküsever ve yöneticiler katıldı.

MHP Teşkilatı'nın Karacaören köy ziyareti
Editör: Karamanca
11 Ocak 2020 - 11:48 - Güncelleme: 23 Ocak 2020 - 12:16




Halk adına konuşabilmenin ve halk adına karar alabilmenin, halkla iç içe ve halk gibi düşünmekle mümkün olacağını söyleyen Başkan Ünüvar, ‘’Şehrin bütün yaşam alanlarından, her kesiminden vatandaşın katılımı sağlandığı takdirde yerel siyasette temsil görevi doğru yapılabilir. Bu geniş katılım, hem temsil görevinde olanların hem de yerel de vatandaşların motivasyonunu sağlar. Yerel aktörlerin katılımını ve temsilini çalışma programının merkezine koyan partimiz, şehrin her noktasındaki hemşerilerimizle kalıcı bir bağ kurmayı hedefliyor’’ dedi. Taşradan siyasete katılımın olması gerektiğinden daha az olduğuna dikkat çeken Başkan Ünüvar Karacaören köyü ziyaretine dair açıklamasında;

‘’Milliyetçi Hareket Partisi Karaman teşkilatı olarak ziyaret ettiğimiz köylerde, seçimden seçime oy vermenin kendi başına siyasete katılım olarak düşünülemeyeceğini ve köylümüzün daha aktif rol alması gerektiğini söylüyoruz. Birçok köyümüzde olduğu gibi Karacaören köyümüzde de; nohut ve mısır fiyatlarının tatmin edici olmadığını, elektrik ve yem fiyatlarındaki yükselişin köylümüzü olumsuz etkilediğini ve köyün içindeki sokakların mevsim itibariyle çamur olduğunu dinledik. Elbette teşkilat olarak bize aktarılan her bir sorunu ilgili birimlere taşıyoruz ancak, sorunların çözümü için köylümüzü yerel siyasete katılmaya ve söz sahibi olmaya teşvik ediyoruz. Köylümüzün siyasetle; köyüne gidildiğinde veya kendisinin herhangi bir meseleyi aktarmak üzere kente geldiğinde kısa süreli bireysel temas sağladığı görülür. Oysa kendi oy’u ile yön verdiği siyasetle yeterince bağ kurmadan yaşaması doğru bir yaşam biçimi değildir.

Çoğunluğu tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylümüzün; gündelik işleri ve ailevi sorumlulukları, siyasi ilgi eksikliğini doğuruyor. Henüz bir seçim ortamı olmamasına karşın yaptığımız periyodik ziyaretlerle bu ilgi eksikliğini azalttığımızı düşünüyoruz. Partiler, sendikalar ve STK’ların yereldeki temsilcileri, kanaat önderleri, esnaflar ve yerel medya grupları gibi köylümüzde yereldeki siyasetin öznesidir. Yereldeki kaynak ve imkânların adaletli kullanılması, şehre dair alınacak kararların isabetli olması köylümüzün de görüşü alındığında mümkün olacaktır. Bu bağlamda ziyaret ettiğimiz köylerdeki hemşerilerimizi parti olarak birlikte çalışmaya davet ediyoruz. Karacaören köyümüzde partimizin çalışmaları hakkında bilgiler aktardık. Yakın gelecekle ilgili beklentilerimizi ve görüşlerimizi paylaşıp, onların görüşlerini dinledik. Bu vesileyle bizleri misafir eden âlicenap Karacaören köylülerimize teşekkürlerimi sunuyorum’’ diye söyledi.


mahmut ünüvar
adem gök
veli ülküsever
karacaören mhp
olcay ülkümen
karaman mhp
mahmut ünüvar mhp
karaman mhp köy ziyaretleri
karacaören köyü
nurullah necat güven
ercan uzel
karaman ziyaret
ev ziyaretleri
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum