Mersin'de Sahte Para Operasyonu

Mersin’de sahte paraları ellerinden çıkarmak için bozdurma bahanesiyle esnaf ve vatandaşları dolandıran 3 kişi, polisin dikkati sayesinde yakalandı

Mersin'de Sahte Para Operasyonu
Editör: Karamanca
16 Nisan 2016 - 06:30




Mersin’de sahte paraları ellerinden çıkarmak için bozdurma bahanesiyle esnaf ve vatandaşları dolandıran 3 kişi, polisin dikkati sayesinde yakalandı. 4 bin 250 lira sahte banknot ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 8 bin lira ile yakalanan zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Erdemli ilçesinde MersinAntalya D400 Karayolu üzerindeki otomobil içeresinde durumlarından şüphelenilen 3 kişi asayiş büro ekiplerince takibe alındı.
Takip esnasında girdikleri bir iş yerlerinden aceleyle ayrılan zanlılar hakkında bir süre sonra iş yeri sahibi tarafından da 155 polis imdat hattına ’sahte para’ ihbarında bulunuldu. Bunun üzerine operasyon başlatan Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 3 zanlıyı da kıskıvrak yakaladı. Zanlıların kullandığı otomobil ve üst aramasında 100 liralık ve 50 liralık banknotlardan oluşan 4 bin 250 lira sahte banknot ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 8 bin lira ele geçirildi.
Zanlıların 2 gün önce Silifke ilçesinde de sahte para ile dolandırıcılık olayına karıştıkları belirlendi.
İfadeleri alınan 55 yaşındaki H.G, 46 yaşındaki M.E.K. ile 35 yaşındaki V.Ü. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum