Mardinli korucular istişare toplantısında bir araya geldi

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, 3 haftadan beri bölgeyi dolaşarak güvenlik korucuları ile istişare toplantıları yaptıklarını söyledi..

Mardinli korucular istişare toplantısında bir araya geldi
Editör: Karamanca
22 Şubat 2017 - 12:06




Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, 3 haftadan beri bölgeyi dolaşarak güvenlik korucuları ile istişare toplantıları yaptıklarını söyledi.
Mardin’de 200 güvenlik korucusunun katılımıyla istişare toplantısı düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, “Şırnak, Hakkari, Van, Şanlıurfa ve Diyarbakır olmak üzere değerli arkadaşlarımızla bir araya geldik. Bizim misyonumuz bölgede terör ve teröristlerle mücadele etmek. Kendi köyümüzü, kendi akrabalarımızı, kendi namusumuzu, kendi bayrağımızı, kendi ezanımızı korumak ve ilelebet yaşatmak” dedi.
Türkiye’nin zor ve zahmetli bir süreçten geçtiğini anlatan Sözen, “3 tarafı denizlerle kaplı ve 4 tarafı hainlerle çevirili olan kutsal bir yerde yaşıyoruz. Burada Ortadoğu coğrafyasında yaşamak özellikle Türkiye’de yaşamak çok büyük bedeller istiyor. Biz ta atalarımızdan beri bu bedelleri vermişiz ve vermeye de devam ediyoruz. Yarına ülkemizin bekası için ay yıldızlı bayrağımızın sonsuza dek dalgalanması için bedelleri vermeye devam edeceğiz. Şunu unutmayınız ki biz güvenlik koruyucuları olarak bu bölgede var olduğumuz müddetçe bir karış toprağımızı hiç kimseye paylaşmayız. Bizim için çok kutsal olan ezanımızın susmasına asla müsaade etmeyiz. Bunu bir kez daha Mardin’den ifade etmek istiyorum” diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum