Mahkeme TIR şoförüne iyi hal indirimi uygulamadı

Aracına aldığı kadını bıçaklayarak öldürdükten sonra 850 kilometre götürüp araziye bırakan 42 yaşındaki TIR şoförü..

Mahkeme TIR şoförüne iyi hal indirimi uygulamadı
Editör: Karamanca
09 Ekim 2018 - 19:04




Aracına aldığı kadını bıçaklayarak öldürdükten sonra 850 kilometre götürüp araziye bırakan 42 yaşındaki TIR şoförü 'Kastane Adam Öldürme' suçundan cezalandırıldı.

Adana 10 Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık TIR şoförü Doğan Y. İle avukatı katıldı. Sanık şoför savunmasında TIR’daki yükü teslim etmek üzere Adana istikametine giderken daha önceden tanıdığı Neslihan Apa’yı telefonla arayarak dinlenme tesisinde buluştuklarını ve cinsel ilişkiye girdiklerini söyledi. TIR’a aldığı Neslihan Apa'nın 700 Lirasını çalmaya çalıştığını öne süren Doğan Y., aralarında çıkan arbede de aracında bulunan meyve bıçağının Neslihan Apa’nın koltuk altına battığını ve kasıtla hareket etmediğini söyledi. Öldürdüğü kadının cep telefonunu ise attığını söyleyen Doğan Y.’ hakkında mahkeme kararını verdi.

Sanık TIR şoförü için ‘Kasten öldürmek’ suçundan 'haksız tahrik ve iyi hal indirimi' uygulanmayarak ömür boyu hapis cezası kararı verildi.

Olayın nasıl gerçekleşti?

Adana'da 2017 Temmuz Ayı'ndan itibaren kayıp olan Neslihan A'nın bir TIR şoförü tarafından öldürülerek araziye bırakıldığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Kocasının 5 Temmuz'da kayıp başvurusu yaptığı Neslihan A. için polis ekipleri arama çalışması başlattı. Cinayet büro ekiplerinin çalışmaları sonucunda kayıp kadının Tarsus-Adana otoyolundaki dinlenme tesisinde 41 YR plakalı TIR'a bindiği tespit etti. Ekiplerin TIR şirketi ile görüşmesi sonucunda TIR şoförünün 42 yaşındaki Doğan Y. olduğu öğrenildi.

Bir buçuk ay boyunca teknik ve fiziki takibe alınan şoför 2017 Aralık Ayı’nda Mersin'de gözaltına alındı. Şahıs ifadesinde Neslihan A.'yı tanıdığını ve otobanda buluşarak aracına aldığını ancak, aralarında çıkan tartışma nedeniyle bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf etti. Cesedi Kocaeli-Gebze'ye kadar 850 kilometre götürdüğü öğrenilen şahsın burada tarlaya bıraktığı öğrenildi. Cinayet zanlısı şoför çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum