Konya Şeker'e ait iki santral mühürlendi

Termik santrallere filtre takılması zorunluluğu için 1 Ocak 2020'ye kadar tanınan süre doldu. Bu kapsamda gerekli işlemleri yerine getirmedikleri gerekçesi ile yurt genelinde ikisi Konya Şeker'e ait bazı santraller mühürlendi.

Konya Şeker'e ait iki santral mühürlendi
Editör: Karamanca
02 Ocak 2020 - 20:15




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclisten geçen termik santral düzenlemesini veto etmesinin ardından termik santrallere filtre takılması zorunluluğu için 1 Ocak 2020'ye kadar tanınan süre doldu. Bu kapsamda Konya Şeker'e ait Sivas'ın Kangal ilçesinde linyit kaynaklarının elektrik üretiminde değerlendirilmesi amacıyla kurulan Kangal Termik Santral Elektrik Üretim A.Ş. ile Manisa'nın Soma ilçesindeki Soma Termik Santrali filtresiz olduğu gerekçesi ile mühürlendi.

Sivas'a 86 kilometre, Kangal ilçesine 25 kilometre mesafede olan santralin toplam kurulu gücü 457 MW olarak biliniyor. 486 kadrolu, 154 taşeron işçi olmak üzere 640 personelin çalıştığı santralde, ayrıca iki firmaya bağlı toplamda bin 226 kişi istihdam ediliyor.

Soma'da ise 20 bin vatandaşın evine sıcak su sağlayan termik santralde bakanlık yetkililerinin inceleme yaptığı öğrenildi. Bakanlık yetkilileri santralin gerekli şartları taşıyıp taşımadığını da denetledi. Yapılan denetlemelerin ardından yetkililer tarafından santralin kömür giriş kapıları mühürlendi. Çevre ve Şehirlik Bakanlığı ile Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bağlı ekipler incelemelerini tamamlarken, bugün içerisinde santral için bir karara varılması bekleniyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum