Keloğlan Karaman'a geliyor

Karaman Ülkü Ocakları İl Başkanı Yusuf Başkocagil, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel ..

Keloğlan Karaman'a geliyor
Editör: Karamanca
11 Kasım 2019 - 10:47




Karaman Ülkü Ocakları İl Başkanı Yusuf Başkocagil, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkez Tiyatrosu tarafından sahnelenecek  ”Keloğlan” adlı oyuna tüm Karamanlıları davet etti.

Çocukların iç Dünyası'nın doğru okunması gerektiğini söyleyen Başkan Başkocagil, ''Çocuklar; güven, sevgi ve yaşama dair temel ihtiyaçlarının karşılanması noktasında çevresine-ailesine bağımlı olarak büyür. Bu büyüme safhasında kendisini güvende hissettirecek desteğe ihtiyacı olan çocuk, teknolojik ortamda oynadığı bir oyundaki veya izlediği bir filmdeki karakteri kendisine destekleyici olarak görebilir. İşte böylesi durumda ebeveynler çocuğunu; bir koltuğun üzerinden atlamaya çalışan Süperman veya duvara tırmanmaya çalışan Örümcek Adam olarak görmeye başlar. Ortaya çıkan manzara, Anadolu insanının Türk-İslam öğretileri ve kültürü ile büyütmeyi hedeflediği çocuğunun, hedeften daha küçükken uzaklaşmaya başladığının göstergesidir'' dedi.

Doğru rol modeller

Çocuğun içindeki mükemmeliyet duygusu gereği küçük yaştan itibaren örnek alacağı karakterlere ihtiyacı oladuğunu belirten Başkan Başkocagil; ''Kadim tarihimiz incelendiğinde yaşadıkları döneme mühür vurmuş abide Türk şahsiyetlerin henüz çocuk yaşta geleceğe dair ışık verdiği ve başarıya odaklı eğilimle büyüdükleri gözükecektir. Türk çocuğu taşıdığı kan itibariyle kendi kimliğini ve kişiliğini oluştururken başarı kavramına karşı doyumsuzdur. Gerek TV gerek digital ortamlarda sürekli başarılı gösterilen karakterlere olan ilgisinin bir diğer sebebi de budur. İşte bu nedenle ebeveynlerin çocuğa; Türk-İslam tarihindeki karakterleri tanıma imkanı oluşturması, dolayısıyla önüne doğru rol modeller koyması gerekmektedir. 

Ebeveynlerin işlerini kolaylaştırmak ve çocuklarımızın önüne doğru rol modeller koyulması adına Ülkü Ocakları Genel Merkezimizce başlatılan tiyatrolar serisinin 'Keloğlan Oyunu' Salı günü (Yarın) ilimizde sahnelenecek. Geleneklerimizden, örf ve adetlerimizden bir kültür kesiti olan Keloğlan oyunu ile, Karamanlı çocukların hoşça vakit geçireceğini ve kimliğine uygun mesajları Keloğlan ile alabileceğini öngörüyoruz. Bu vesileyle 12.11.2019 Salı Günü (Yarın) saat 19.00'da tüm Karamanlı çocukları Yunus emre Konferans Salonun'daki ücretsiz tiyatromuza bekliyoruz'' diye söyledi.

keloğlan karamanda

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum