Karaman'da tekel bayisini soyan şahıslar yakalandı

Karaman'da girdikleri tekel bayisinden 4 bin lira değerindeki alkol ve kasadaki 200 lirayı çalan..

Karaman'da tekel bayisini soyan şahıslar yakalandı
Editör: Karamanca
27 Kasım 2019 - 10:39




Karaman'da girdikleri tekel bayisinden 4 bin lira değerindeki alkol ve kasadaki 200 lirayı çalan hırsızlık şüphelileri Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT'ın) takibi sonucu yakalandı. Çalınan içkilerin 3 hırsızlık şüphelisi arasında paylaşıldığı ve bir miktarının tüketildiği öğrenildi. Mahmekeme çıkarılan 3 şüpheli tutuklandı.

Hırsızlık olayı geçtiğimiz 20 Kasım 2019'da Karaman merkeze bağlı Ekinözü Köyünde meydana geldi. 

21 Kasım sabahı iş yerini açmaya gelen İbrahim A. dükkanın kapı kilit göbeğinin kırılarak içeriye girildiği fark etti. İbrahim A.'nın ihbarı üzerine olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi. Jandarma olay yerinde yaptığı incelemenin ardından köyde bulunan güvenlik kameralarını tek tek inceledi. 

Asayiş ve JASAT timleri köye gece 02.20 sıralarında tek bir aracın girdiğini aracın sadece farlarının gözüktüğünü, 25 dakika köyde kaldıktan sonra köyden ayrıldığını belirledi.

Otomobilin farından yola çıkan ekipler şehir merkezinde yapılan güvenlik kamerası, Plaka Tanıma Sistemi, (PTS) mobese kayıtlarını inceledi. Aracın cinsini belirleyen ekipler petrol istasyonlarında alınan yakıtlarıda kontrol etti. Petrol istasyonlarındaki PTS sistemlerini kontrol eden ekipler 70 AAL 044 plakalı otomobilin hırsızlık öncesi ve sonrası iki kez yakıt aldığını belirledi.

Plakadan harekete geçen ekipler petrol istasyonlarının güvenlik kamera kayıtlarını izleyerek olay günü aracı kullanan kişinin Haşim A.(20) olduğunu belirledi. Haşim A. jandarmanın yaptığı operasyonda gözaltına alındı. Çapraz sorguya alınan Haşim A. hırsızlık olayını itiraf ederken, hırsızlığı Erkan Ç.(20) ve Ahmet Arif B.(20) ile birlikte yaptıklarını çaldıkları alkolleri kendi aralarında paylaştıklarını ve bir miktarınıda tükettiklerini itiraf etti.

Haşim A.'nın itirafı üzerine Erkan Ç. Ve Ahmet Arif B.'de gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler bugün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Karaman M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Şüphelilerin tükememediği içkiler ise jandarma tarafından tekel bayisi sahibi İbrahim A.'ya teslim edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum