Karaman'da Karla Mücadele Edecek Ekibin Müdürü İzne Ayrılır mı?

Karaman’da günlerdir aralıklarla devam eden kar yağışı, çiftçiyi memnun

Karaman'da Karla Mücadele Edecek Ekibin Müdürü İzne Ayrılır mı?
Editör: Karamanca
02 Ocak 2017 - 11:46




Karaman’da günlerdir aralıklarla devam eden kar yağışı, çiftçiyi memnun ederken günlük yaşamı sekteye uğratması nedeniyle vatandaşları bezdirdi.

Kapanan köy yollarının yanı sıra kent merkezinde yollarda kalan kar, ulaşımı olumsuz etkiledi. Uzun süre okulların tatil edildiği Karaman’da öğrenciler ancak bugün ders başı yapabildi. Kent merkezinde durum böyleyken organize sanayi bölgesine giden yolların da zaman zaman kapanmasıyla bazı fabrikalar da tıpkı okullar gibi tatil etmek durumunda kaldı.

Allah’ın Rahmeti

Kar temizleme çalışmalarında yaşanan olumsuzluklar nedeniyle vatandaşların bazılarının haklı olarak yetkililere tepki göstermesine karşın bazılarının ısrarla ‘Allah’ın rahmetidir’ şeklindeki sözleri de insanı hayattan koparıyor. Hali hazırda hiç kimse yere düşen Kar’ın şeytan tarafından yağdırıldığını iddia etmezken, birilerinin sırf savunacağız diye bunun rahmet olduğunu hatırlatıp durmaları da komedi bir durum olmaktan öte geçmiyor. Kaçınılmaz gerçek şu ki; kar yağışı, esnaftan öğrenciye, işadamından işçiye binlerce vatandaşın mağduriyeti oldu.

Neden Mağdur Olduk

Bütün tartışmaları bir kenara bırakıp ‘Neden bunca eleştiriye rağmen halen çalışmalar istenilen düzeyde değil?’ sorusuna bir cevap aradık. Kimisinden kar yağışının aralıklarla devam ettiğini ve kürüme yapılmasına karşın tekrar kar birikiminin olduğunu işittik, kimisinden de yanlış park edilen araçların kürüme çalışmalarını sekteye uğrattığını. En çok ta kürüme çalışması yapan araçların geçtiğini ancak kendi sokaklarına uğramadığını veya uğrasa da kepçenin ucunu tam zemine batırmadan yüzeysel geçiş yaptığını duyduk. Hatta bunu çok kez de gördük, şahit olduk; kepçeler kürüme çalışmasını yüzeysel yapıyor zeminde kalınca bir kar tabakası asfaltın üzerinde öylece duruyor.

İzne Ayrılan Müdür

Bütün bu olaylar olup biterken eleştirilerin hedefi tek başına Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan oldu. Elbette herkesin kendince haklı sebepleri var ancak, şehir bu kadar gerginken halen çalışmaların yavaş ilerlemesinin de başka bir sebebi olmalı. Hiç kimsenin hele ki sürekli sahada olduğunu gördüğümüz bir belediye başkanı nın bu kadar vurdumduymaz olabilmesi mümkün değil. Sanki bir el var inatla çalışmaları duraksatan! Sanki birileri var ısrarla halk gerilsin, mağduriyet yaşansın isteyen. Karaman’da kar yağışının başlamasıyla birlikte Fen işleri müdürünün izne ayrılması hatta iki sene önceki yoğun kar yağışında da yine izne ayrılmış olması normal mi?

Veya bir yoldan kepçenin geçiyor olmasına rağmen arkasında yol üzerinde halen 20 santim kar bırakması ne kadar olağan bir durum? Kim veya kimler besleniyor bütün bu aksaklıklardan? Milletin derdi ile dertlenmeyen bu tipleri kim müdür, amir, çalışan yapıyor. Bunlar 23 Nisan’da oralara oturmuşlar da öylece unutulmuşlar mı? Her yağan Kar’da tatil sanıyorlar!

 

Özel Haber & Yorum / Karamanca.net / Be. Ra

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum