Karaman'da Jandarma'dan iki adrese operasyon

Karaman'da Meteoroloji Müdürlüğü'ne ait güneş paneli ve aküyü çalan hırsızlar..

Karaman'da Jandarma'dan iki adrese operasyon
Editör: Karamanca
05 Mayıs 2019 - 14:17




Karaman'da Meteoroloji Müdürlüğü'ne ait güneş paneli ve aküyü çalan hırsızlar yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, olay merkeze bağlı Taşkale Köyü'nde meydana geldi. Köyün İncesu mevkiinde bulunan Meteoroloji Müdürlüğü'ne ait istasyondan güneş paneli ile akü çalındığı ihbarı üzerine Karaman İl Jandarma komutanlığı ekipleri inceleme başlattı. Hırsızlık olayının gece saatlerinde gerçekleştiği bilgisine ulaşan Jandarma, elde edilen istihbari bilgi doğrultusunda  hırsızlığı yapan şahısları tespit etti.

Şahısların yakalanması için operasyon başlatan Jandarma, adli makamlardan alınan arama kararı ile H. B. (33) ve M. D. (35) isimli şahısların Karaman merkez ve Güçler Köyü'ndeki ikametlerinde arama yaptı. Karaman şehir merkezi ve Güçler Köyünde yapılan aramada; H. B.'ye ait evde (40) kök kenevir bitkisi, (3) adet güneş paneli, (1) adet akü, (2) adet ruhsatsız av tüfeği, (300) metre hortum ele geçirildi. Öte yandan  M. D.'ye ait evde (1) adet akü (1) adet güneş paneli ve (1) adet fotokapan cihazı ele geçirildi.

Gözaltına alınarak Jandarma merkezine götürülen şahıslar sorgularında, Taşkale Köyü İncesu Mevkiindeki hırsızlık olayını S. I. (43) ile birlikte gerçekleştirdiklerini itiraf ettiler. Sorguyu genişleten Jandarma şahısların geçmiş tarihlerdeki 3 ayrı hırsızlık olayına daha karıştıklarını beyanlar üzerinden tespit etti.

Olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı.


güçler köyü hırsızlık karaman hırsızlık incesu meteoroloji 

YORUMLAR

  • 0 Yorum