Karaman'ın köy yollarında kar temizleme çalışması

Karaman İl Özel İdaresi Genel Sekreter vekili Evren Çakır Karaman'da etkili olan kar yağışlarının ardından çizmelerini giyerek sahaya indi

Karaman'ın köy yollarında kar temizleme çalışması
Editör: Karamanca
08 Ocak 2020 - 12:40




Çakır hiç bir vatandaşın mağdur olmaması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.

Karaman'da son 15 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Karaman merkezde 8 santimetreyi bulan kar kalınlığı yüksek kesimlerde ve bazı köylerde 1 metreye ulaştı. Karaman merkeze bağlı hiç bir köy yolunun ulaşıma kapanmadığını belirten il özel idaresi yetkilileri riskli bölgelere anında müdahale edildiğini söyledi.

Yetkililer, bu yıl meteoroloji verilerine göre geçtiğimiz yıllara göre Karaman merkeze ve bağlı köylerine son yılların en az yağışı düştü. Şehir merkezinde kar kalınlığı 8 santimetreyi geçmezken, merkeze bağlı yüksek kesimlerde bu yükseklik 40 santimetreyi buldu. İl Özel İdaresine bağlı ekipler risk bölgelerine göre sahada çalışmalarını aralıksız sürdürerek hiç bir köy yolunun ulaşıma kapanmasına izin vermedi. Karaman'ın Taşeli bölgesinde ise her yıl olduğu gibi bu yılda kış çetin geçiyor. Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla ilçelerinde bir çok köy yolu aralıklarla kapanabiliyor. Bölgedeki kar yağışlarının ardından bazı alanlardaki kar kalınlığı 70 santimetreyi buldu. Bu bölgelerdede çalışmalarımız aralıksız sürüyor. İl Özel idaresi olarak kentin her alanında çalışmalarımız sürüyor” ifadelerini kullandılar.

evren çakır
karaman il özel idaresi
karaman kar yağışı
karaman kar temizleme

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum