Karaman'da vergi rekortmenine ait kaçak yapılar mühürlendi

Karaman'da vatandaşların şikayeti üzerine vergi rekortmenine ait kaçak yapılar mühürlendi.

Karaman'da vergi rekortmenine ait kaçak yapılar mühürlendi
Editör: Karamanca
12 Şubat 2020 - 15:17




Karaman’ın Ayrancı İlçe Kaymakamlığı’na yapılan şikâyet üzerine ilçe Belediye ekiplerinin vergi rekortmenine ait konut ve yapıları mühürlediği öğrenildi. Alınan bilgiye göre, 2018 yılının vergi rekortmenleri listesinin başında yer alan Mehmet Sandal’a ait Ayrancı’daki yapılar mühürlendi.

Sandal, devlet tarafından yapılaşmanın yasaklandığı ‘Büyük Ova Projesi’ içerisindeki arazisine 1 konut ve içerisinde meyve suyu üretiminin yapıldığı 2 adet tek katlı bina yaptı. Durumu gören vatandaşların Kaymakamlığa şikâyeti üzerine inceleme başlatıldı. Yapılan incelemeler sonunda yapıların ruhsat verilemeyecek bölgede kaçak olarak inşa edildiği tespit edildiğinden ilçe belediye ekiplerince 1’i konut toplamda 3 yapı mühürlendi.

Büyük Ova nedir?

Tarım arazilerinin korunması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında 49 ildeki 141 ovanın, koruma alanı ilan edilmesi. Bakanlar kurulu kararıyla, belirlenen bu ovalar bir anlamda ‘Tarımsal sit’ alanı gibi korunuyor. Kararla, tarımsal nitelik taşıyan ovaların amaç dışı ve yanlış kullanımlar sonucu yok olmasının büyük ölçüde önlenmesi hedefleniyor.

Karara göre, büyük ova koruma alanı olarak belirlenen 141 ovanın bulunduğu 49 şehir arasında Karaman, 3 bölge ile yer alıyor. Karaman Ovası, Çakırbağ Ovası ve Yollarbaşı Ovası şeklinde gruplandırılan arazilerdeki tarım alanları korunuyor.


Çakırbağ Ovası
Karaman Ovası
Yollarbaşı Ovası
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum