İzmirli Gençler Türkiye'yi Temsil Etmek İçin Yarışacak

Bayraklı Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen uluslararası yarışmaya beş proje ile katılarak Türkiye’yi temsil için yarışacak

İzmirli Gençler Türkiye'yi Temsil Etmek İçin Yarışacak
Editör: Karamanca
18 Şubat 2016 - 08:00




Bayraklı Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen uluslararası yarışmaya beş proje ile katılarak Türkiye’yi temsil için yarışacak.
Gençleri, uygulamalı eğitim programları ile buluşturarak girişimciliğe teşvik etmeyi amaçlayan Genç Başarı Eğitim Vakfı, bu kez de öğrencileri uluslararası alanda düzenlenen 3x Şirket Programı’nda yarıştıracak. Öğrencilerin proje bazlı şirket örneği oluşturarak katıldığı programda, Bayraklı Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de 5 proje ile yer alıyor.
Bayraklı Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin oldukça yaratıcı projelere imza attıklarını söyleyen Proje Koordinatörü Fuat Orkun Sübaşı, İzboy, Parantez, Everest, Doka ve Yakamoz isimli 5 şirket ile yarışmaya başvurduklarını belirtti.
İZMİR BOYOZUNUN ŞİRKETİNİ KURDULAR
Her bir projenin dikkat çekici olduğunu anlatan Sübaşı, ilk olarak ‘İzboy’ projesi hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin anket çalışmaları sonucu boyoz şirketi kurmayı amaçladıklarını belirten Sübaşı, şunları söyledi: “İZBOY şirketi isminden de anlaşıldığı gibi İzmir’in meşhur Boyoz’unu temsil ediyor. Öğrencilerimiz anket çalışmaları yaptı ve bazı insanların İzmir’de yaşadıkları halde ‘Boyoz’un ne olduğunu bilmediklerini gördüler ve Boyoz’u şirket kurarak tanıtmak istediler” dedi.
KİTAP AYRAÇLARIYLA OKUMAYI TEŞVİK EDECEKLER
Bir diğer projeleri olan ‘Parantez’in bir kitap ayracı olduğu bilgisini veren Sübaşı, öğrencilerin kitap okumaya yönlendirmek amacıyla böyle bir şirket oluşturulduğunu ve buna kitap ayraçlarıyla dikkat çekmek istediklerini anlattı.
Proje Koordinatörü Fuat Orkun Sübaşı, bir başka proje olan ‘Everest’ ile dekoratif, pratik çay paketleri tasarlayan öğrenciler insanların günlük hayattaki şiirsel ihtiyaçlarını bir nebze olsun karşılamanın amaçlandığını ifade etti.
Gelişen dünyada sanayileşmenin artmasıyla gelecek nesiller için endişelerin artmasından yola çıkan bir grup öğrenci de DoKa projesini geliştirdi. Proje hakkında ayrıntıları anlatan Sübaşı, “DoKa şirketi olarak öğrencilerimizin temel amacı hem yeşil ortama destek sağlamak hem de bu yollarla her dünya ülkesinin ağaçlandırılabileceğini dünyaya aşılamaktır” dedi.
Sübaşı, bir diğer projeleri olan ‘Yakamoz’ ile de öğrencilerin çevredeki yeşilin ve yeşillendirmenin artmasını hedeflediklerini söyledi.

18.02.2016 09:55:26 TSI
NNNN
18.02.2016 09:55:2718.02.2016 09:59

YORUMLAR

  • 0 Yorum