İnşaat Mühendisleri Odasının Ankara Başarısı

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği’nde yapılan seçimlerde ilk defa iki üst kurul delegeliği elde ederken, danışma kuruluna ve denetim kuruluna üye vermeyi başardı

İnşaat Mühendisleri Odasının Ankara Başarısı
Editör: Karamanca
11 Nisan 2016 - 13:00




İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği’nde yapılan seçimlerde ilk defa iki üst kurul delegeliği elde ederken, danışma kuruluna ve denetim kuruluna üye vermeyi başardı.
Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği üst kurul delegeliğine Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk ve yönetim kurulu üyesi ve sekreteri Burkay Güçyetmez Doğan Duran ise merkez yönetim kurulu birinci sıra yedek üyeliğine seçildiler. Danışma kurulu üyeliğine M.Beyhan Ölçer seçilirken Genel Merkez denetleme kurulu yedek üyeliklerine ise M.Ertan Tiryaki ve Mehmet Tuğrul Kale girmeyi başardılar.
Toplamda altı üye ile genel merkezde temsil edildiklerine dikkat çeken İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk oda tarihinde bir ilk yaşandığını ifade etti. Çeliktürk “İnşaat Mühendisleri Odası’nda yapılan seçimlerde iş başına geldikten sonra genel merkez seçimlerine katıldık. Oda olarak ağırlığımızı koyarak iki üst kurul delegeliğini kazandık. Danışma kurulu, yönetim kurulu yedek üyeliği ve denetleme kurulu yedek üyelikleri gibi ayrı kurullara girmeyi başardık. Bundan sonra oda olarak genel merkezde etkinliğimiz daha da artacak ve sektörümüzle ilgili sıkıntıları daha çabuk ve kısa zamanda çözebileceğiz. Genel merkezin yaptığı çalışmalarda daha etkin olacağız. Oda yönetimi olarak bir ay önce seçilerek görev aldık. Bu kısa zamanda mesleğimizi ilgilendiren bir çok etkinliğe imza attık. Betonarme temeller ve tarihi yığma yapılarda hasar tespiti ile ilgili iki seminer düzenledik. Probina ve Çelik konularında da iki ayrı kurs düzenledik. Mesleki yeterlilik belgesi için kurs açma yetki belgesi müracaatımızı da yakında yapacağız. Hedefimizde meslektaşlarımıza yönelik seminer, konferans ve kurslar düzenlemek bulunmaktadır. Ayrıca sosyal etkinliklerimize de ara vermeden devam edeceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum