HDP'yi ziyaret eden Karamanlılar yürekleri sızlattı

Aralarında ilçe kent konsey başkanının babasının da yer aldığı Karamanlı heyetin HDP ziyareti yürekleri sızlattı..

HDP'yi ziyaret eden Karamanlılar yürekleri sızlattı
Editör: Karamanca
07 Şubat 2020 - 22:28 - Güncelleme: 07 Şubat 2020 - 22:34




Karaman'da Karalgazi Köyü civarına yapılması planlanan mermer ocağı için geçtiğimiz aylarda eylem yapan köylülerin Ocak Ayı'nda HDP'yi ziyaret ettikleri ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, geçtiğimiz aylarda köylerine mermer ocağı yapılmaması için eylem yapan Karalgazi köylüleri T. B. M. M.'de HDP grup başkanvekili Saruhan Oluç ile görüştü. Kazımkarabekir bağımsız il genel meclisi üyesi adayı Hayri Ay öncülüğündeki Karaman heyetinin, PKK terör örgütünün siyasi uzantısı olarak görülen HDP'den destek istemesi kentte şok etkisi yarattı.

Heyetin Ak Parti, MHP ve CHP ile Ocak ayında yaptığı görüşmeler sonrası her partiden konuyla ilgili destek sözü almasına karşın ne maksatla HDP'yi ziyaret ederek hatıra fotoğrafı verdiği merak konusu oldu. Aynı zamanda Kazımkarabekir Kent Konseyi Başkanı Dolun Ay'ın babası olan Hayri Ay ve beraberindekilere tepkiler çığ gibi büyüyor. Sosyal medyada, ''Paşa memleketine yakışmadı'' ve ''Kazımkarabekir Paşa'nın kemiklerini sızlattınız'' şeklinde yorumlar yapılırken, bazı vatandaşlar da ''Bu Hayri Ay'ın oğlu hala kent konseyi başkanı olarak kalacak mı?, hepinize yazıklar olsun'' şeklinde tepki gösterdiler.

Ziyaretin fotoğrafı HDP'nin resmi sayfasında, ''Karaman Karalgazi köyünde yaşayan yurttaşlar köylerine mermer ocağı yapılmasını istemiyor. Sularına, Tarım arazilerine, yaşam alanlarına sahip çıkmak için T.B.M.M'ye gelen Karalgazililer, grup başkan vekilimiz Saruhan Oluç'a sorunlarını anlattı'' notu ile paylaşıldı.

''Karamanlı'nın HDP'den ne talebi olabilir, ne isteyebilir, ne için ziyaret eder, maksadı, yapmak istediği nedir. Kimlere mesaj vermek istemektedir bu ziyareti gerçekleştirenler?'' şeklindeki sorular vatandaşlar tarafından cevap bekliyor.


hayri ay
hayri ay hdp
 

YORUMLAR

  • 13 Yorum
  • karaman
    4 yıl önce
    s...zler belliki soylarinda bi b..luk var karamana katmayacan bunlafi
  • Zulfo
    4 yıl önce
    Başımızda böyle iktidar olursa bu millet yilanada sarılır milletin derdini uğraşacak iktidar nerde bu insanların derdine ortak oldunuzdami bu adamlar yılana sarildi
  • Hasan
    4 yıl önce
    Başında böyle iktidar olunca işine gelmeyen bi konu için gidip teröristle mi görüşecen bu kadar mı ekmeksiz oldunuz. Aç mı kaldınız açıkta mı kaldınız bu kadar düştünüz.
  • Zafer bircan
    4 yıl önce
    İç anadolunun göbeğinde terör den destek istiyorlar açmı kaldınız açıktamı kaldınız velevki aç kaldınız bu millet sizi açmı koyar elazığ depreminde bu milleti görmedinizmi inadına o köye 10 tane mermer ocağı istiyorum ocaklar açılınca ilk çiçek benden karamanın her yeri mermer ocağı mermer ocağı olan o köyler zehirlendilermi açlıktan öldülermi en önemlisi o köyler sizin gittiğiniz yerlere gidip yardım istediler mi diyecek çok sözüm var ama sadece yazıklar olsun
  • Mustafa
    4 yıl önce
    Garalgazilere yazıklar olsun hdp den medet beklersiniz yazıklar plsun.
  • SğlAM
    4 yıl önce
    Karaman a yakışmaz hele ki Kazımkarabekir ismiyle hiç bağdaşmaz bu kişilere Kazımkarabekir halkı gerekli tepkiyi göstermesi gerekir
  • Süleyman
    4 yıl önce
    Yazıklar olsun eğer haber doğruyss
  • Ali Kepir
    4 yıl önce
    Şimdi bu hdp nin silahlı terörist gurubu dağlarda eylemlerde özellikle bombalı eylemlerde kahpelikte hainluikte üstlerine yok sonuçta terörist domuz sürüleri gerçi soylu bakanım baya köklerini kazıdı. Şimdi gelelim karalgazi köy heyetine danışacak akıl alacak parti bulamadınızda teröristlerimi buldunuz.? Hiç olmadı yazıklar olsun.
  • Abdullah
    4 yıl önce
    Yazıklar olsun bu zevata bu görüntüyü verirken hiç mi şehitlerimiz aklınıza gelmedi hiçmi yüreginiz sızlamadı tüü sizin kalıbınıza köyde de adamız diye dolaşıyorsunuzdur eminim eğer hala sizi o köyde barındırıyorlar ise o köylüyede yazıklar olsun.
  • Fedail Köse
    4 yıl önce
    Yazıklar olsun
  • Yawuz Karaca
    4 yıl önce
    Yazıklar olsun
  • Yüksel şahin
    4 yıl önce
    Kovalayın gittsin kasabadan ekmek vermen böyle kişilere hdp partisinede ihtiyacimiz yok bizim düşmedik odurumlara daha
  • Yüksel şahin
    4 yıl önce
    Kovalayın gittsin kasabadan ekmek vermen böyle kişilere hdp partisinede ihtiyacimiz yok bizim düşmedik odurumlara daha