Karaman'ın hava ve yol durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre Karaman'ı etkisi altına alan soğuk..

Karaman'ın hava ve yol durumu
Editör: Karamanca
08 Aralık 2019 - 18:16




Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre Karaman'ı etkisi altına alan soğuk hava dalgasının 9 Aralık gününden itibaren hafta boyunca devam edeceği öngörülüyor. Bu haftanın Pazartesi ve Salı günlerinde sis beklenirken, Çarşamba ve Perşembe günlerinin ise yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Öte yandan kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde ulaşım kontrollü sağlanıyor. Karaman ve çevresi yollardaki son durum ve 5 günlük hava durumu tahmini şöyle;

9 Aralık Pazartesi: En düşük sıcaklık -2, en yüksek sıcaklık ise 3 derece olarak tahmin ediliyor. Rüzgârın saatte 6 kilometre hızla eseceği Pazartesi günü yoğun sis bekleniyor.

10 Aralık Salı: En düşük sıcaklık 0, en yüksek sıcaklık ise 5 derece olarak öngörülüyor. Rüzgârın saatte 15 kilometre hızla eseceği Salı günü yoğun sis bekleniyor.

11 Aralık Çarşamba: En düşük sıcaklık 1, en yüksek sıcaklık ise 5 derece olarak hesaplanırken, Rüzgârın saatte 16 kilometre hızla esmesi bekleniyor. Çarşamba günü Karaman'da yağmur yağışı bekleniyor.

12 Aralık Perşembe: En düşük sıcaklık 2, en yüksek sıcaklık ise 5 derece olarak bekleniyor. Yağmur yağışının beklendiği Perşembe günü rüzgârın saatte 10 kilometre hızda eseceği öngörülüyor.

13 Aralık Cuma: İki günlük yağışlı havanın ardından haftanın son mesai gününün çok bulutlu geçmesi bekleniyor. Cuma günü için en düşük sıcaklık 2, en yüksek sıcaklık ise 6 derece olarak hesaplanırken, Rüzgârın saate 15 kilometre hızla eseceği öngörülüyor.

Yol-Güzergâh durumu

Karayolları Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre kar yağışının gerçekleştiği Ayrancı-Erdemli yolu trafiğe açık durumda. Ayrıca; Karaman-Ereğli ve Karaman-Konya yollarında trafik normal seyrinde devam ederken, Karaman-Mut yolunun 1-2. Kilometrelerinde yol yapım çalışması nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor. Başyayla-Ermenek yolunun 13-15. kilometreleri, Karaman-Kılbasan yolunun 4-5. kilometreleri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım servis yolundan devam ediyor. Ermenek-Mut yolunun 12-13. kilometreleri arasında Kayaönü Mevkiinde ve 18-19 kilometreleri arasında Çamlıca Mevkiinde, Alanya-Sarıveliler yolunun 0-8. kilometreleri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü, sürücüleri trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Haber: Karamanca.net

YORUMLAR

  • 0 Yorum