Reklam

Ayrancı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü coşkusu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Ayrancı’da coşkulu kalabalık ile ..

Ayrancı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü coşkusu
Editör: Karamanca
15 Temmuz 2019 - 21:01




15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Ayrancı’da coşkulu kalabalık ile gerçekleştirildi.

İlçe hükümet konağı avlusunda gerçekleştirilen etkinliğe; ilçe Kaymakamı Mehmet Göze, Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, kurum müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, 15 Temmuz’un bir darbe kalkışması olmasının yanında ülkeyi işgal etme amacı taşıdığını söyledi. Büyükkarcı; ‘’Bu kalkışma, vatan hainlerinin ülkeyi parçalayıp bölme girişimleriydi. Peygamber ocağı olarak kabul ettiğimiz TSK içerisinde yuvalanan hain kadro milletimize silah doğrulttu. Kana bulanan o gecede amaç Türkiye’yi yıkmaktı.

Bu hainlerin başarılı olmasını aklından bile geçirmek istemeyen necip Türk Milleti meydanlara inip, tankların önüne yatarak demokrasisine, vatanına sahip çıktı. İhanete karşı iman, işgal emellerine karşı milli iffet yenilmedi ve sonuç teröristler açısından hüsranla sonuçlandı. Milletimiz, birlik ve beraberlik içerisinde olduğu takdirde nelere kafa tutabileceğini tüm Dünya’ya bir kez daha gösterdi. 1 Dolarlık alçaklara geçit vermeyen Türk Milleti, minarelerden yükselen salalar ve dillerindeki tekbirlerle F16’ların sesini kesti’’  diye söyledi.

Etkinliğe katılan vatandaşlara teşekkür eden Başkan Büyükkarcı konuşmasında; ‘’Ben Ayrancılı hemşerilerimin her daim gösterdikleri onurlu duruşları nedeniyle bu ilçenin bir evladı olmaktan sürekli gurur duydum. Her zamanki gibi böylesi anlamlı bir günde de gösterdiğiniz birlik ve beraberlik ruhu vesilesi ile de hepinize teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah bizlere; her zaman bu şekilde birlik ve beraberlik içerisinde olmayı, hep beraber, el ele, gönül gönüle yarınımıza ulaşmayı nasip etsin. Bu vesileyle 15 Temmuz gecesi şahadete yürümüş kardeşlerimi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum’’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından ilçedeki camilerden salalar okunurken, vatandaşlara çeşitli ikramlar verildi. Etkinliğin ilerleyen saatlerinde protokol üyeleri ve vatandaşların katılımı ile Milli Birlik ve Demokrasi yürüyüşü gerçekleştirildi. Protokol üyelerinin ön saflarda yer aldığı yürüyüşte, vatandaşlar ellerindeki Türk bayrakları ile tekbirler getirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum