Gazeteciler Basın Şehitleri İçin Yürüdü

Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ve Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) öncülüğünde yüzlerce gazeteci, Uğur Mumcu’nun ölümünün 23

Gazeteciler Basın Şehitleri İçin Yürüdü
Editör: Karamanca
24 Ocak 2016 - 12:00




Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ve Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) öncülüğünde yüzlerce gazeteci, Uğur Mumcu’nun ölümünün 23. Yılı ve öldürülen basın çalışanları için yürüdü.
Araştırmacı GazeteciYazar Uğur Mumcu ve basın şehitleri, Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ve
Çağdar Gazeteciler Derneği(ÇGD) öncülüğünde düzenlenen yürüyüşle anıldı. Uğur Mumcu’nun evinden çıkarken uğradığı bombalı saldırı sonucu öldürülüşünün 23. yıl dönümü olan 24 Ocak’ta Setbaşı Mahfel önünden başlayan yürüyüşe, gazeteciler, politikacılar ve sivil toplum örgütü üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 500 kişilik kortej, "Özgür basın susturulamaz", "Katiller bulunsun, hesap sorulsun" şeklinde slogan atarak Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü. Grup adına açıklamada bulunan Rabia Deniz, “Aradan geçen uzun sürede cinayeti azmettirenler hala ortaya çıkarılmadı. Bu bir demokrasi ayıbı olarak Türkiye tarihinde öylece duruyor. Bu ayıp Hrant Dink cinayetindeki gibi gazeteci cinayetleri için karanlık odakları cesaretlendiriyor. Bazın har ülkenin hafızasıdır. Zaten bu nedenle halkın gerçekleri öğrenme hakkı için gerektiğinde ölümü bile göze alarak çalışan basın emekçileri güç odaklarının hep hedefinde duruyor. Evrensel gazetecilik normlarına göre basın özgürlüğünün bulunmadığı ülkeler arasında ilk sıralara yükselmiş Türkiye’de Uğur Mumcu gibi araştırmacı gazetecilere artık daha fazla ihtiyaç vardır. Bırakın gazeteciler haber yapsın. Bırakın halkımız gerçekleri görsün. Gazeteciler mesleklerini öyle ya da böyle en doğru biçimde icra etmenin yollarını bulacaktır” dedi.

24.01.2016 13:22:10 TSI
NNNN
24.01.2016 13:22:1024.01.2016 13:23

YORUMLAR

  • 0 Yorum