E. Korgeneral Erdoğan Karakuş'tan haber sitemize ziyaret

Seyahati sırasında Karaman’a uğrayan Emekli Hava Pilot Korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş, haber sitemizi..

E. Korgeneral Erdoğan Karakuş'tan haber sitemize ziyaret
Editör: Karamanca
02 Aralık 2019 - 18:33




Seyahati sırasında Karaman’a uğrayan Emekli Hava Pilot Korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş, haber sitemizi ziyaret etti. Karaman’ın tarihteki ağırlığını bilen herkesin günümüzde mutlaka burayı görmek isteyeceğini söyleyen E. Korgeneral Karakuş, ‘’Karamanlılar, cesaret ve sanat yönünde çok ileride olmaları nedeniyle Osmanlı ele geçirdiği yerlere özellikle hep Karamanlıları göndermiş. Yani orada Karamanlılar halkı bir anlamda terbiye etsin istemiş ama diğer yandan; sanatçıları olsun, seyislik yapanları olsun, nalbantları olsun, kısaca o dönemin ne ihtiyacı varsa onu temin etsin diyerek Karamanoğulları’nı göndermiş’’ dedi.

Mostar Köprüsü’nü Karamanoğulları’nın yaptığını söyleyen Karakuş haber sitemizi ziyaretinde; ‘’Türkler olarak atalarımız 18 bin yıl önce Anadolu’ya gelmişlerdir. Anadolu’nun ilk sahipleri Türklerdir. 1071 biz Türklerin tekrar gelişidir. 1071’de Sultan Alparslan bu toprakları ele geçirdikten sonra (Belirli bölgeler hariç) yerine geçen Melikşah, özellikle bu topraklara önem vermiştir. 1099’da haçlı ordusu Anadolu topraklarına girdiğinde İznik civarında tamamen yok edilmiştir.

Fakat daha sonra 300 bin kişilik orduyla gelen 2. Haçlı ordusu Konya’yı ciddi şekilde tarumar etmiş olmasına karşın, Karaman’a geldiğinde tökezlemiştir. Çünkü Karamanlılar mücadeleyi genellikle dağlara doğru çekilip yapmıştır ve o haçlı ordusundan ancak 4-5 bin kişi geldiği yere ulaşabilmiştir. Aynı zamanda Kurtuluş Savaşı’nda yerini alma konusunda da en fazla gönüllü katan illerimizden bir tanesidir. Bu ve benzeri sebeplerden dolayı Karaman’ın önemi oldukça fazladır. Ayrıca biz havacılar, havadan gördüğümüz yerleri karadan da yürümek isteriz. Bu sebeple Karaman’ın kalesi başta olmak üzere bazı tarihi bölgelerini ziyaret etme fırsatı bulduk’’ sözlerine yer verdi.

Karamanlıları cana yakın bulduğunu söyleyen E. Korgeneral Karakuş, çalışmalarından fırsat bulduğu takdirde tekrar gelmeyi düşündüğünü söyledi. Katıldığı TV haber programlarında ülkemizin sınır ötesi harekâtlarını uzman gözüyle değerlendirmelerinden bildiğimiz E. Korgeneral Sayın Karakuş’a, Karamanca.net haber sitesi olarak nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür eder, çalışmalarında kolaylıklar dileriz.

erdoğan karakuş

korgeneral erdoğan karakuş

emekli korgeneral

YORUMLAR

  • 0 Yorum