Defineciler 'Suç örgütü' iddiasıyla yakalandı

Jandarma ekiplerince düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 7 kişi suçüstü yakalandı. Defineciler 'Suç örgütü' iddiasıyla yargılanacak.

Defineciler 'Suç örgütü' iddiasıyla yakalandı
Editör: Karamanca
11 Mart 2020 - 20:45 - Güncelleme: 11 Mart 2020 - 20:51




Kırşehir'in Mucur ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 7 kişi suçüstü yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığından alınan bilgiye göre, İnanç köyü sınırları içerisinde Kültür ve Tabiat Varlığı kaçakçılığı suçunu örgütlü olarak işledikleri öne sürülen A.Y. liderliğindeki suç örgütüne operasyon düzenlendi.

Suç örgütü lideri A.Y. ile birlikte S.D, M.H, M.K, O.Y, Y.O. ve T.T. isimli şahıslar izinsiz kazı yaparak elde ettiği tarihi eserleri satacakları esnada suçüstü yakalandı.

Şahıslara ait üç ayrı araçta yapılan aramalarda; Bizans ve Roma dönemlerine ait 2 bin 283 adet tarihi eser (sikke), 1 adet av tüfeği, 59 adet av tüfeği fişeği ve 1 adet sustalı bıçak ele geçirildi.

Şüpheli şahıslar, kolluk kuvvetlerinde verdikleri ifadenin arından adli mercilere sevk edildi.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Ayhan karakaş
    4 yıl önce
    Bir an önce devlet bu olayi düzeltmeli artik bu olay bir meslek haline geldi ve sanki terörden bahseder gibi haberler veriliyor bu olayı artik devlet bir el atmalı ve insanlarda kacak yapmamalı oyuzden önü acilmalı insanlariñ