Çorum'da Sahte Para Operasyonu

Çorum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, düzenlenen operasyonda 27 adet sahte 100 TL’lık banknot ele geçirdi

Çorum'da Sahte Para Operasyonu
Editör: Karamanca
08 Nisan 2016 - 10:00




Çorum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, düzenlenen operasyonda 27 adet sahte 100 TL’lık banknot ele geçirdi.
Edinilen bilgiye göre, 155 Polis İmdat hattını arayan vatandaşlar, Gülabibey Mahallesi civarında 09 KC 114 plakalı bir araç ile şüpheli şahısların dolaşarak piyasaya sahte para sürdüklerini bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, belirtilen aracı Osmancık Caddesi üzerinde park halinde buldu. Çevrede yapılan inceleme sonucunda Ö.T. ve S.S.Ç. isimli şüpheliler bir iş yerinde yakalandı. Ö.T.’nin üzerinde 1 adet sahte 100 TL banknot, S.S.Ç.’nin üzerinde ise ruhsatsız 1 adet tabanca bulundu. Araçta yapılan aramada ise 22 adet sahte 100 TL’lık banknot ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin il genelinde 6 iş yerinde sahte para ile alışveriş yaptıklarını belirtmeleri üzerine bu iş yeri sahipleri ile görüşülerek, 4 adet sahte 100 TL’lık banknota el konuldu.
Gözaltına alınan 2 zanlı, Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi. Cumhuriyet savcısına ifade veren zanlılar, sevkedildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak Çorum L Tipi Cezaevi’ne konuldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum