Ayrancı'da 'Yerli Malı' farkındalığı

Karaman'ın Ayrancı ilçesinde okul yönetimi sergi açarak 'Yerli Malı' konusunda farkındalık ..

Ayrancı'da 'Yerli Malı' farkındalığı
Editör: Karamanca
16 Aralık 2019 - 13:54




Karaman'ın Ayrancı ilçesinde okul yönetimi sergi açarak  'Yerli Malı' konusunda farkındalık oluşturdu. Yörede üretilen gıda ürünlerinin yanı sıra etkinlikte, ilçenin yakın geçmişteki sofra ve yaşam kültürünü yansıtan eşyaların da sergilenmesi ilgi odağı olurken ‘’Böyle olur yerli malı haftası’’ şeklinde yorumlandı.

Yavuz Sultan Selim İlkokulu'ndaki sergiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Candan, İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Kör, ilçe protokolü, veliler ve vatandaşlar katıldı. Okul müdürü Tevfik Ayar açılış konuşmasında, sergiyi, dillerde var olan “Yerli ve Milli” kavramlarını gönüllere ve beyinlere işlemek için düzenlediklerini söyledi. Ayar, ‘’Yerli Malı haftası nedeniyle hazırladığımız sergiye desteklerinden dolayı öğrencilerimize ve öğrenci velilerimize teşekkür ederim’’ dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri velilerle birlikte sergiyi gezdi. Sergide Ayrancı’da üretilen ürünlerden; Pomajin, Tavşanbaşı elması, Divle Üçharman peyniri, mayalı, şebit, elma kurusu, kiraz kurusu, dut kurusu, yörenin tahıl ve bakliyatları, ceviz, badem, tarhana, Tokalıoğlu kayısısı sergilendi.

 Gıda ürünlerinin yanı sıra; toprak testi-küp-tabak, gaz lambası, gaz ocağı, ibrik ve diğer yakın tarihte kullanımda olan malzemelerin de gösterildiği sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

tevfik ayar

yavuz sultan selim ilkokulu

ayrancı yerli malı haftası

tevfik ayar okul müdürü

karaman ayrancı

karamanda ayrancı

okul yönetimi

karaman tevfik ayar

tarihi eşyalar

karamanın

karaman yerli malı

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum