Ahbar-u Zaman kitabında Dünya'nın kuş şeklinde yaratılması

Dünya'nın baş, göğüs, kanatlar, ayaklar ve kuyruklu bir kuş görüntüsünde yaratıldığını söyledi.

Ahbar-u Zaman kitabında Dünya'nın kuş şeklinde yaratılması
Editör: Karamanca
26 Mart 2020 - 00:39 - Güncelleme: 31 Mayıs 2021 - 01:28




Müellifi, Ebu'l Hasan Ali Bin Hüseyin Bin Ali Mesudi olarak bilinen Ahbaru-u Zaman veya Ahbar-uz Zaman, bir diğer şekliyle de Akhbar al Zaman kitabının; Amerikalı yazar Asoncola Vito tarafından yapılan çevirisinden Dünya ve içindekiler üzerine bir bölüm.

İbn 'Abd al-Hakam, dünyanın baş, göğüs, kanatlar, ayaklar ve kuyruklu bir kuş görüntüsünde yaratıldığını söyledi. Baş Mekke, Medine ve Yemen'dir. Göğüs Suriye ve Mısır. Sağ kanat Irak, Wāḳ ve Wāḳ-Wāḳ topraklarına ve Sind ve Hind uluslarına dayanıyor. Sol kanatta Māshaq ( Meshek ) ve Manshaq, Gog ve Magog ve çok sayıda ülke var. Kuyruk Dat el-Homam'dan güneşin ve Karadeniz'in batısına kadar gider.

Bir geleneğe göre, Tanrı iki şehir yarattı: biri doğuda Jābūlqā; batıda diğeri Jābūlsā olarak adlandırılır. Bu şehirlerin her biri on bin parasang uzunluğundadır ve her iki parasangın her birinde on bin kapı bulunur. On bin adam bu kapılarda her gece nöbet tutuyor ve diriliş gününe kadar saatlerinden dönmeyecekler. Sakinleri yaklaşık yedi bin yıl yaşıyor; yemek yiyor, içiyor ve kadın alıyorlar. Birkaç bilim geliştirdiler; davranışları asil ve tüm övgülere layıktır. Her iki şehir de dünyamızın dışındadır; Ne güneş ne ​​de ay onları aydınlatır ve ne Adem'in oğullarını ne de İblis'in oğullarını bilirler. Onların sakinleri Tanrı'ya hizmet ediyor ve övüyor; yıldızlarımızdan ödünç alınmayan bir ışıkta yaşıyorlar, ama bu üzerlerine çadırdan iniyor.

Peygamber Efendimiz şöyle dedi: “Cibril, kaldırıldığım geceyi ( dünyadan - Gece Yolculuğu ) bu insanlar arasında geçirmemi sağladı. Onları Tanrı'ya çağırdım ve dinlediler. O zamandan beri, aralarında iyi olan şey sizin için iyidir ve onlar için kötü olan şey sizin için kötüdür. ”

Vahb ibn Munabbih, Peygamber Efendimizin, Tanrı'nın dünyevi dünyamızın bir olan on sekiz bin dünyaya sahip olduğunu söyledi; ve aynı dünyada, yerleşik kısımlar avucunun içindeki hardal tohumu gibidir.

Gelenekçiler, Tanrı'nın hala sadece kendisiyle bilinen bir oyukta bir çayırda yaşayan ve her gün dünyadaki tüm hayvanların birlikte yediği kadar büyük bir canavara sahip olduğunu söylüyorlar. Her şeyi güzel yapan Yüce Şan'a şan!


YORUMLAR

  • 0 Yorum