15 yıl hapis cezası olan firari kadın Karaman'da yakalandı

Karaman’da hakkında 15 yıl hapis cezası bulunan kadın yeğenine ait kimlikle yakalandı..

15 yıl hapis cezası olan firari kadın Karaman'da yakalandı
Editör: Karamanca
10 Şubat 2020 - 13:50




Karaman’da hakkında 15 yıl hapis cezası bulunan kadın yeğenine ait kimlikle yakalandı. Firari kadınında içinde olduğu şebekeye operasyon yapan polis 8 kişiyi yakaladı.

Olay, Kırbağı Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, girdikleri evden 1 altın bilezik çalarak kayıplara karışan hırsızların yakalanması için asayiş şubesine bağlı ekipler çalışma başlattı. Polis, hırsızlığın yaşandığı bölgede ve şehir giriş çıkışında bulunan tüm mobese kayıtlarını tek tek inceledi. Ekipler hırsızlık olayını aralarında firari Tülay P’ninde yer aldığı 3'ü kadın 5 kişinin gerçekleştirdiğini ve 06 DN 8104 plakalı otomobil ile kentten ayrıldıklarını belirledi.

Araştırmayı genişleten ekipler olaydan 3 gün sonra aynı aracın Mersin istikametinden yeniden Karaman'a girdiğini belirledi. Polis aracı bir süre takip ettikten sonra etrafını çevirerek araç içerisindeki 3'ü kadın 5 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan Ebru B., Ömür P., Zeynel B., Seyfi P. ve Tülay P.'nin 3 gün önce Karaman'da hırsızlık yapan ve mobese kameralarına yakalanan kişiler olduğu tespit edildi.

Araçta ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda yüzük, küpe, çeyrek altınlar ve motifli altın takılar ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelerin ise Mersin'in Mut İlçesinde bir evden çalındığı belirlendi. Gözaltına alınan şüphelilerin hepsinin hırsızlık olayından kaydı bulunduğu, Tülay P.'nin ise cezaevi firarisi olduğu, yeğenine ait sahte kimlik kullandığı ve hakkında 15 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3'ü kadın 5 şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şebeke üyelerinin kilitli olmayan kapıları kart marifeti ile açtığı ve girdikleri hiç bir evi dağıtmadıkları, kadınların sadece içgüdüsel olarak altın koyabilecekleri yerleri kontrol ettiği öğrenildi.

firari kadın karamanda yakalandı


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum