Karaman'da 'Meşhur Baklava' vurgunu

Karaman’a tur getireceklerini söyleyerek restoranları arayan dolandırıcılar ‘Misafirlerimiz şu marka baklavadan yer’..

Karaman'da 'Meşhur Baklava' vurgunu
Editör: Karamanca
19 Eylül 2019 - 10:36




Karaman’a tur getireceklerini söyleyerek restoranları arayan dolandırıcılar ‘Misafirlerimiz şu marka baklavadan yer’ diyerek para dolandırdı.

Alınan bilgiye göre, birkaç gündür Karaman’da faaliyet gösteren restoranları arayan dolandırıcılar, Konya’dan tur getireceklerini söyleyerek rezervasyon yaptırdılar. Telefonla anlaştıkları restorana menüyü tek tek sayan dolandırıcılar müşterilerinin baklava konusunda seçici olduklarını öne sürerek bir markaya yönlendirdiler. Baklava sattığı öne sürülen şahısla görüşen Karamanlı restoran sahipleri baklava siparişi vererek ücret gönderdiler ancak, ne baklava nede bahsi geçen tur Karaman’a gelmedi. Böylelikle son bir hafta içerisinde 4 esnafın para kaptırdığı bilgi edinilirken, birçok esnafın da arandığı ortaya çıktı. Bazı esnaflar ise Karaman Emniyet Müdürlüğü’ne giderek suç duyurusunda bulundu.

Haber sitemize konuyla ilgili bilgi aktaran restoran sahibi Ramazan Erkabaktepe, Karamanlı esnafları dikkatli olmaları yönünde uyardı. Erkabaktepe; ‘’Adının Gökhan olduğunu söyleyen bir şahıs restoranları arayarak yabancı bir grubu tur olarak getireceklerini söylüyor. 230 gram kırmızı et, domates çorbası, içecek, cam şişe su ve tatlı gibi profesyonel bir menü hazırlanması konusunda işyeri ile telefonda anlaşarak rezervasyon yaptırıyor. Estirdiği profesyonel havanın ardından, ‘’Tamamı turist olan müşterilerimiz ülkemizdeki meşhur baklavaları beğenmediler. Baklavayı Konya’da faaliyet gösteren Hacı Nazif adında bir kişiden alacaksınız, müşterilerimiz onu çok seviyor’’ diyor. Kalabalık bir tursit kafilesinin geleceğini anlayan Karamanlı restoran sahibi adını Gökhan olarak tanıtan kişiden bilindik bir kişi olmadığından Baklavacı Nazif’in numarasını istiyor.

Kendisini Baklavacı Nazif olarak tanıtan kişi ile görüşen Karamanlı esnafımız kilosu 140 TL’den tepsilerce sipariş veriyor ve ücretini peşinen gönderiyor. İlk ödemenin yapıldığını gören şebeke tekrar restoranı arayıp kafilenin büyüdüğünü ve daha fazla kişi geleceğinden menünün çoğaltılmasını akabinde baklavanın da yeterli miktarda olmasını söylüyor. Dolayısı ile ‘meşhur baklava’ adı altında Karamanlı işletmeden para dolandırılıyor. İşin sonunda ne turist kafilesi nede baklava Karaman’a gelmiyor. Hemşerilerimizin alın terlerinin bu sahtekarlara kaptırılmaması adına çok dikkatli olmaları gerekiyor. Kendi imkanlarımızla restoran firmaları olarak haberleşmemize karşın, duyurulamayan firmalarımız da olmuştur. Bu nedenle olayın duyurulması, Karamanlı esnafların bu konuda bilinçli olmaları ve arandıkları tekdirde polisten yardım istemeleri mühimdir’’ diye konuştu.

Haber / Karamanca.net / Be. Ra

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum