Karamanlı eski belediye başkanı kadavra olmak istedi ama?

Karaman’ın Göktepe Kasabası’nın eski belediye başkanı Halil İbrahim Aksu, kadavra olmak..

Karamanlı eski belediye başkanı kadavra olmak istedi ama?
Editör: Karamanca
13 Aralık 2019 - 12:28




Karaman’ın Göktepe Kasabası’nın eski belediye başkanı Halil İbrahim Aksu, kadavra olmak istediğini belirtmesine karşın ilgi görmediğini söyledi.

Uzun zaman önce böyle bir karar aldığını söyleyen eski Başkan Aksu, ‘’Bilindiği üzere ölmüş insanın cesedine ‘Tıpta’ kadavra deniyor. Tıp öğrencileri eğitimleri sırasında kadavralar üzerinde çalışır, öğrenir ve pratik yaparlar. Kadavra, ülkemizdeki tıp öğrencileri açısından uygulamalı öğrenme noktasında oldukça önemli’’ dedi. Halil İbrahim Aksu haber sitemize konuyla ilgili yaptığı açıklamada;

‘’Hayatım boyunca gerek kamu hizmeti gerekse belediye başkanı olarak milletime hizmet ettim. İstedim ki, ölümüm sonrası da bir hizmetim olsun. Bu nedenle ölüm sonrası kadavra olmak istediğimi belirtmek üzere Alanya Tıp Fakültesi’ne gittim. Oradaki görevliye durumu söylediğimde, ‘’Bu konuyla kim ilgileniyor bilmiyorum, siz biraz bekleyin ben öğrenip size döneyim’’ dedi. Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra isminin Yalçın Güldal olduğunu öğrendiğim bir Öğr. Üyesinin ismini verdiler. Kendisi derste olduğundan bir müddet daha bekledikten sonra haber verilmesi üzerine yanına gittim. Beni ‘’Kadavra olmak isteyen arkadaş bu’’ diyerek Yalçın Güldal’a tanıttılar. Benimle hiç ilgilenmedi, odasında bulunan tanımadığım birisi ‘’Güzel abim bu dinen caiz değil, bunları düşündünüz mü’’ dedi. Bende ona ‘’Günahsa bunun günahı bana ait’’ dedim.

 Orada bir tartışma yaşadık, bazı öğrenciler geldi ve benim söylediklerimi haklı buldular ancak, sonuç olarak benim kadavra olma isteğimle alakalı bir işlem yapmadılar. Ben kamudaki görevlerimde de, belediye başkanlığımda da asla insanlarla diyaloğa girerken makam-unvan söylemeden samimi konuşur-görüşürdüm. Buradaki Öğr. Üyesi ve diğer personeller ile de görüşmemde de söylemedim. Bu konu sosyal medyada yayılınca özür dilediklerini ve tekrar görüşmek istediklerini iletenler oldu. Yurt içinden ve yurt dışından birçok insan arayıp kararımı tebrik etti. Ben çocuklarıma da vasiyet ettim kadavra olmak istediğimi. Kimse kadavra olmak istemezse bu öğrencilere neyin üzerinde pratik yaptıracaklar merak ediyorum. Ne yazık ki adı Tıp Fakültesi olan bir kurum bu bağışa ilgi bile göstermedi’’ diye söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum