Reklam

Karaman'da ekipler göz açtırmıyor

Karaman'da kaçak ve usulsuz avlanan ve yaban keçilerini avlayan şüpheliler ekipler tarafından..

Karaman'da ekipler göz açtırmıyor
Editör: Karamanca
04 Aralık 2019 - 14:38




Karaman'da kaçak ve usulsuz avlanan ve yaban keçilerini avlayan şüpheliler ekipler tarafından tek tek tespit edildi. Tespit edilen avcılara 98 bin 862 lira ceza uygulandı. 6 av tüfeğine ise el koyuldu.

Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar müdürlüğü ekipleri kent genelinde kaçak avlanmayla mücadele ediyor. Ekipler arazide yaptıkları çalışmalarda kaçan avlanma yapan şüphelileri tek tek tespit etti. 21-30 Kasım tarihinde yapılan kontrollerde Nunu Vadisinde 3 adet Yaban Keçisi avlayan 4 kişiye 71bin 578 lira, il genelinde usulsuz avlanma yapan 21 kişiye ise 27 bin 284 lira ceza uygulandı. Ruhsatı bulunmayan 6 av tüfeğine ise Jandarma ekiplerince el koyuldu.

Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünde yapılan yazılı açıklamada; ''Av koruma ekiplerince yaban keçisi ve yaban koyunu alanları başta olmak üzere tüm il genelinde yoğun denetimlerine devam edileceği belirtildi. Özellikle Kasım ve Aralık ayları yaban keçisi ve yaban koyunlarının üreme (katım) dönemlerinde yapılan avlar hem bu hayvanların popülasyonunun düşmesine, hem de üreme kapasitesinin azalmasına neden olmaktadır. Bu nedenle İl Jandarma Komutanlığımızın desteğiyle birlikte yaban keçisi ve yaban koyununun olduğu bu alanlarda kaçak av yapanlara karşı işbirliği yapan yasal avcılarımız, avcı derneklerimiz, fahri av müfettişlerimiz, köy muhtarlıklarımız ve gözcülerimizin yanında alana kurulan kamera sistemi ile çalışmalar devam etmektedir'' denildi.

karaman kaçak av

milli parklar

ormancılar

avcılar

milli parklar karaman

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum