Karaman'da cinayetten tutuklu şahıs 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Karaman'da trafikte tartışıp bıçakladığı Yusuf Koçaker'i (28) öldüren sağlık görevlisi Mehmet Sekmen..

Karaman'da cinayetten tutuklu şahıs 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı
Editör: Karamanca
26 Kasım 2019 - 09:11




Karaman'da trafikte tartışıp bıçakladığı Yusuf Koçaker'i (28) öldüren sağlık görevlisi Mehmet Sekmen (23), 'kasten adam öldürme' suçundan 18 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sekmen, Koçaker'i bıçakladıktan sonra  hayatta tutabilmek için kalp masajı ve suni teneffüs yaparak müdahalede bulunmuştu. Sekmen'in pişmanlığı ilk anda kendisini göstermişti.

Olay, 27 Ağustos 2018 tarihinde saat 00.30 sıralarında Karaman- Ereğli karayolunun 20'nci kilometresinde meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Yeşildere köy yolunda karşılaşan araçlar, seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle aralarında kovalamaca başladı. İki araç Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında bulunan jandarma uygulama noktasına 500 metre kala ana yol üzerinde biri diğerinin önünü kesti. Araçlardan inen Mehmet Sekmen ile Yusuf Koçaker, arkadaşlarının gözü önünde bıçakla bir birlerine saldırdı. Karaman Devlet Hastanesi'nde sağlık görevlisi olarak çalışan Mehmet Sekmen (23), bıçakla Yusuf Koçaker’i (30), kolundan ve göğsünden bıçakladı.

Ağır yaralanan Koçaker, kanlar içinde yere yığıldı. Yoldan geçmekte olan vatandaşların kaza var ihbarı üzerine olay yerine gelen uygulama noktasındaki jandarma ekibi, bir kişinin kanlar içinde yerde yattığını görerek sağlık ekibi istedi. Kalbi duran Koçaker’e uygulama noktasında görevli bir Astsubay Başçavuş kalp masajı yaparken, Koçaker’i bıçaklayan katil zanlısı Mehmet S’de, şahsın ölmemesi için suni teneffüs yaptı. Katil zanlısı Mehmet S., gelen ambulansla da bıçakladığı Koçaker’in başında hastaneye kadar gitti. Karaman Devlet Hastanesine kaldırılan Yusuf Koçaker, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olayın ardından gözaltına alınan Sekmen, ilk ifadesinde "Trafikte tartıştık, sonra bizim otomobilimize çarptı. Tartışmaya başlayınca elinde bıçakla üzerime geldi. Ben de arabamdan bıçak alıp kendimi savundum. Bıçağı rastgele salladım. Amacım onu öldürmek değildi. Onu kurtaramadığım için her gece ağlıyorum. Amacım kesinlikle onu öldürmek değildi . Olay yerinden hastaneye gidene kadar ambulansta müdahale ettim. Vicdanen azap çekiyorum. Keşke ölmeseydi" dedi. Sekmen çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Tutuklama kararı sonrası cezaevine götürülen Sekmen adliye çıkışında gözyaşlarına boğuldu.

Karaman 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürme' suçundan yargılanan Sekmen, yaptığı son savunmasında pişman olduğunu belirtti. Mahkeme heyeti Sekmen'i 18 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum